Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Εκτός των Ολυμπιακών του Λονδίνου η τριήρης της Ελλάδος

Τελικά η Ελληνική τριήρης δεν θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ακύρωσε τη συμμετοχή της τριήρους «Ολυμπιάς», αντιγράφου πλοίου της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στην τελετή έναρξης.
Ο λόγος που ακυρώθηκε η συμμετοχή της, όπως προκύπτει από email του στελέχους της οργανωτικής επιτροπής και επικεφαλής των τελετών των Αγώνων, Μάρτιν Γκριν, είναι ότι θα προκαλούσε μεγάλους κινδύνους ασφαλείας για τον κόσμο, καθώς εκτιμάται ότι συγκέντρωνε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στις όχθες και τις γέφυρες του ποταμού.
Υπήρχε ακόμα ο φόβος, σύμφωνα με γνώστη των συζητήσεων για την απόφαση αυτή, ότι θα υπήρχαν άνθρωποι που θα ήθελαν να βουτήξουν στο ποτάμι.
Η τριήρης, που είχε παραχωρηθεί από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, θα μετέφερε μέσω του Τάμεση την Ολυμπιακή φλόγα στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο του ανατολικού Λονδίνου.
Η οργανωτική επιτροπή από την πλευρά της δηλώνει ότι ποτέ δεν είχε επιβεβαιώσει ότι η τριήρης θα συμμετείχε στις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο η αμερικανική εταιρεία στην οποία το ελληνικό Ναυτικό είχε αναθέσει την ανακαίνιση της τριήρους απαντά ότι η απόφαση ελήφθη εντελώς απρόσμενα.
Η International Advantage Corporation έχει ήδη διαθέσει 150.000 ευρώ για εργασίες στην τριήρη, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε μια «γενική αίσθηση» ότι το σκάφος θα συμμετείχε στην τελετή έναρξης.
Όπως επισημαίνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να προβεί σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, λόρδο Κόε και τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γιαούρτωσαν το ζεύγος Γεωργιάδη - Μανωλίδου


Επίθεση δέχθηκε το ζεύγος Γεωργιάδη - Μανωλίδου, μετά τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Πέμπτης, μέσα σε ζαχαροπλαστείο.
Δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια, πάστα κέτσαπ και μουστάρδα. Φανερά ενοχλημένοι όλοι προσπάθησαν...


στη συνέχεια να σκουπιστούν ενώ το γεγονός δεν πήρε έκταση με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Όπως θα ακούσετε και στο βίντεο οι επιτιθέμενοι "στόλισαν" την παρέα με διάφορα επίθετα.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_2811.html#ixzz1sPrWs0A7