Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΙΔΑ
Όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στην Κολομβία τον 16ο αιώνα, νόμιζαν πως είχαν βρει το μυθικό Ελ Δοράδο. Είδαν έκπληκτοι μια τελετή στη λίμνη Γουαταβίτα κοντά στη σημερινή Μπογκοτά, όπου ο αρχηγός των Μούισκας, γυμνός και αλειμμένος ολόκληρος με χρυσόσκονη, (ο "επιχρυσωμένος βασιλιάς", ο "El Dorado"), έριχνε στο νερό τεράστιες ποσότητες χρυσού, προσφορά στους θεούς.
Πέντε αιώνες μετά, με τις τιμές του χρυσού να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι πολυεθνικές εταιρείες αυτή τη φορά, είναι εκείνες που αναζητούν στην Κολομβία, το νέο Ελ Δοράδο. Και όχι μόνο αυτές... Οι αντάρτες, οι παραστρατιωτικοί, τα καρτέλ των ναρκωτικών, όλοι διεκδικούν μερίδιο από τα θρυλικά χρυσοφόρα κοιτάσματα της χώρας.
Ο πυρετός του χρυσού στην Κολομβία, που τροφοδοτεί πλέον - μαζί με την κοκαΐνη - τον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα για πάνω από 40 χρόνια, αποτελεί μια αθέατη, παράπλευρη απώλεια της οικονομικής δίνης, στην οποία έχει περιέλθει όλος ο πλανήτης.


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
stock photo : Argentina National Congress building facade on sunset.

οβελίσκος στο Μπουένος Άιρες 1http://eagainst.com/wp-content/uploads/2011/06/2001_argentina_fogata5.jpghttp://www.exandasdocumentaries.com/vimeo.php?movie=22020356

.
Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!». Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.
Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, που είχε εργαστεί στην Αργεντινή το 2001-2002 κατά την περίοδο της κρίσης, επιστρέφει για μια νέα αυτοψία στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Η «χρεοκοπημένη» Αργεντινή είναι ο καθρέφτης της σημερινής Ελλάδας


Η συνέντευξη με τον οικονομολόγο Λεωνίδα Βατικιώτη έγινε μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και πριν κατατεθεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Ο Λ. Βατικιώτης είχε ταξιδέψει στην Αργεντινή και ήταν αυτόπτης μάρτυρας του «προγράμματος» που επέβαλε το ΔΝΤ στη χώρα. Οι ομοιότητες με την σημερινή κρίση στην Ελλάδα είναι σοκαριστικές. Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στο www.koutipandoras.gr
Σε ηλεκτρική καρέκλα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ
  



Σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης το ΠΑΣΟΚ και σε εσωτερική κρίση η Νέα Δημοκρατία, με το ΛΑΟΣ να αντιμετωπίζει διασπαστικά φαινόμενα και τα κόμματα της Αριστεράς να καλούν τον κόσμο στους δρόμους, το πολιτικό σύστημα βρίσκεται από την Παρασκευή στο έσχατο σημείο της μεταπολιτευτικής αντοχής του.

Εγκαταλείπουν το… πλοίο

Παρά τους δραματικούς τόνους του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος ζήτησε να υπερψηφιστεί το νέο μνημόνιο υιοθετώντας την έσχατη λύση της επιβολής κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία της Κυριακής, ηγετικά στελέχη του Κινήματος και βουλευτές, τον αμφισβήτησαν , υπέβαλαν παραιτήσεις ή απλά δήλωσαν πώς καταψηφίζουν τα νέα μέτρα.

Ο Χάρης Καστανίδης, ιδιαίτερα επιθετικός προκάλεσε ευθέως τον πρόεδρο του κόμματος δηλώνοντας πώς δεν ψηφίζει το μνημόνιο. Βουλευτές όπως ο Χρήστος Μαγκούφης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δήλωσαν πως καταψηφίζουν χωρίς να υποβάλλουν παραίτηση, εξηγώντας πώς αν διαγραφούν θα διατηρήσουν την έδρα τους. Καταψηφίζει το μνημόνιο και ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη.

Η βουλευτής Πέμη Ζούνη παρέδωσε την βουλευτική της έδρα. Σκληρή στάση κράτησε και η Λούκα Κατσέλη. Επιστολή παραίτησης από το βουλευτικό του αξίωμα έστειλε και ο βουλευτής Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Επισημαίνεται πώς την Παρασκευή παρέδωσε την έδρα του ο βουλευτής Άρτας Παύλος Στασινός. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου απευθυνόμενη στην κοινοβουλευτική ομάδα δήλωσε πώς δεν μπορεί να ψηφίσει μέτρα τα οποία μεταφέρουν τα προβλήματα από τη μία γενιά στην άλλη. Ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς και αυτός δήλωσε πώς αδυνατεί να ψηφίσει τα μέτρα ως έχουν, ζήτησε αλλαγές στις διατάξεις για τους συνταξιούχους και τον Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και επιφυλάχθηκε να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Απειθαρχία και στη ΝΔ


Στο αντίπαλο στρατόπεδο και παρά τις προειδοποιήσεις του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς επιβάλλει κομματική πειθαρχία, οι βουλευτές Γιώργος Βαγιωνάς, Παναγιώτης Μελάς, Χρήστος Ζώης και Δημήτρης Σταμάτης δήλωσαν πώς καταψηφίζουν το νέο μνημόνιο. Αναμένονται και άλλες διαφοροποιήσεις


Άνω κάτω το ΛΑΟΣ


Το ενδεχόμενο διάσπασης αντιμετωπίζει το κόμμα του ΛΑΟΣ. Οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης οι οποίοι υπέβαλαν την παραίτηση τους από την κυβέρνηση την Παρασκευή, επιμένουν πως θα υπερψηφίσουν το Μνημόνιο παρά την απόφαση περί του αντιθέτου την οποία ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ωστόσο προειδοποιεί σε όλους τους τόνους πώς αν οι δύο βουλευτές του υπερψηφίσουν το Μνημόνιο τότε θα διαγραφούν. Ήδη κυκλοφορούν σενάρια περί μετεγγραφής Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, άρχισε έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ με μοναδικό θέμα συζήτησης τη στάση των Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη. Προηγουμένως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει πως αξιολογούνται οι πράξεις και όχι οι προθέσεις, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πολιτική συμπεριφορά των δύο βουλευτών.

Ο διεθνής τύπος, αλλά και ελληνικά ΜΜΕ επισημαίνουν πώς η τύχη του μνημονίου κατά την ψηφοφορία της Κυριακής θα κριθεί ψήφο-ψήφο αν και ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς και κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πώς τα νέα μέτρα θα περάσουν μεν, αλλά με αρκετές έως και σημαντικές απώλειες.

Η Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ ψήφισε νόμο απαγόρευσης των ζώων στο τσίρκο


Ψηφίστηκε, ύστερα από προσπάθειες πέντε ετών πολλών φιλοζωικών οργανώσεων, από την Ολομέλεια της Βουλής ο νόμος «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Ο νόμος απαγορεύει πλέον τη λειτουργία τσίρκων με ζώα καθώς και κάθε είδους παραστάσεις με ζώα. Σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό...



Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) αναφέρει πως πρόκειται για μία «εξαιρετική διάταξη» και κάνει λόγο για μία «μεγάλη νίκη».

Από το 2006 το GAWF σε συνεργασία με το Animal Defenders International και 52 άλλα ελληνικά φιλοζωικά σωματεία, ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία κατά των της εκμετάλλευσης των ζώων στα τσίρκο.

Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν 15.000 υπογραφές οι οποίες κατατέθηκαν στους σχετικούς Υπουργούς.

Επίσης συντάχθηκε αιτιολογική έκθεση και προσχέδιο νόμου σχετικά με την απαγόρευση των ζώων στα τσίρκο η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προς επεξεργασία και ψήφιση.

Ο νόμος είναι πλέον πραγματικότητα και το άρθρο 12 επιβάλει την «απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες δραστηριότητες» και άρα τα τσίρκο θα μπορούν να δίνουν παραστάσεις μόνον και εφόσον δεν έχουν ζώα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο που απαγορεύει με νόμο τα ζώα στο τσίρκο.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/02/blog-post_6684.html#ixzz1m6BP5hsz
    
  Βράζει η Αθήνα και αύριο θα μπει σε δυνατή φωτιά....!!!

"ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥΣ" ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...



ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
"Σε εκλογές εδώ και τώρα πρέπει να επιμείνει ο Α. Σαμαράς" είπε ο Καραμανλής σήμερα το πρωί σε συνάντηση που είχε με δυο αγγελιοφόρους" του προέδρου της Ν.Δ. Η συνάντηση έγινε το πρωί στο πολιτικό γραφείο του στην οδό Παναγή Κυριακού. Ο Κ. Καραμανλής τους...
εξήγησε ότι "όσο περνάει ο καιρός θα δυσκολεύουν τα πράγματα για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και η χώρα έχει ανάγκη από μια κανονική κυβέρνηση, επιτέλους". Ο Κ. Καραμανλής καθ'όλη τη διάρκειας της συζήτησης που είχε με τους δυο συνεργάτες του Α. Σαμαρά, έδειξε ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση καθώς και τις διαπραγματεύσεις με τους ξένους. Το μήνυμα μεταφέρθηκε αμέσως στην Συγγρού...
Ο Πάνος Καμμένος απαντά στο Antinews που τον χαρακτήρισε "Τατούλη"> "Ήρθε η ώρα της εξέγερσης πριν τα παραδώσετε όλα!.."

-


Στην ιστοσελίδα του ανεξάρτητου βουλευτή Πάνου Καμμένου διαβάζουμε>

Καλημέρα,
Όπως κάθε μέρα στις 5 το πρωί μπήκα στο google για να κάνω αναζήτηση για να προλάβω διάφορα ευφάνταστες αναρτήσεις που με αφορούν τις τελευταίες ημέρες και που την μια μέρα με παρουσιάζουν ομιλητή στα Φιλιατρά, την άλλη ,εχθές σήκωσαν επιστολή –μαϊμού που απευθύνομαι δήθεν στον Βορίδη και τον Καρατζαφέρη και καθημερινά να δω έναν ανώμαλο από τον Καναδά που διορθώνει την Βικιπαίδεια στο όνομα μου αναφέροντας με ως ρατσιστή και σχεδόν δολοφόνο με το πριόνι μειονοτήτων και άλλα τινά.

Είδα λοιπόν στο Αντινιούζ πρωτοσέλιδο άρθρο με τον τίτλο “Από τον Τατούλη στον Καμμένο”.

Πριν το διαβάσω προσπάθησα να καταλάβω τι μπορεί να εννοεί?

Θυμήθηκα ότι στην φανταστική επίσκεψη στα Φιλιατρά ο ποιητής περιέγραφε για“κλεισμένη συνάντηση με τον Τατούλη” και αποφάσισα να ασχοληθώ με τα νέα από την ανήθικη πίεση των Γερμανών και των υπαλλήλων τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια με εμπράγματες ασφάλειες παράνομα και αντισυνταγματικά.

Επανήλθα όταν είδα να αναπαράγεται σε ομάδα επιδοτούμενων της προηγούμενης εβδομάδος και αποφάσισα να απαντήσω από εδώ γιατί στην ιστοσελίδα του φίλου μου Βασίλη Ζήση τον τελευταίο καιρό τα σχόλια μου μπλοκάρουν στην έγκριση…

Αδέξιε Δεξιέ,


1.Η¨ κυβέρνηση Παπαδήμου που καταρρέει¨ δεν στηρίζεται από εμένα αλλά με εντολή Σαμαρά από την ΝΔ για αυτόν ακριβώς τον λόγω της μη παροχής στήριξης στον Παπακωνσταντίνου ,στον Σηφουνάκη στον Πάγκαλο διεγράφην μετά από 19 χρόνια από την ΚΟ της νέας Δημοκρατίας.

Μακάρι σήμερα να αλλάξει γνώμη και να ακολουθήσει τους Βουλευτές του που με εξαίρεση 7νεοφιλελεύθερους ντιντίδες όπως εσύ περιέγραφες ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

2.Καμία εκστρατεία δεν έχω εξαπολύσει ακόμα ούτε στο διαδύκτιο ούτε στις τοπικές που ενώ με καλούν αποφεύγω να πάω από ευγένεια αλλά αφού δεν εκτιμάται αλλάζω τώρα.
Όσο για την εξέγερση νομίζω ότι είναι η ώρα να ξεκινήσει πριν τα παραδώσετε όλα.

3. Το μόνο πρωινάδικο που με καλεί είναι ο ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Παπαδάκης που δεν παίρνει εντολές από εταιρείες δημοσίων σχέσεων ,και εκεί λέω αυτά που έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς πριν την νύχτα του δημοψηφίσματος στις Κάννες όπου έκανε το κρέας Ψάρι....
Όσο για τον Τατούλη ήταν με συμβούλους της ΝΔ και τον Τσουκάτο στο ΕΚΚΕ όταν εγώ με τον Αντώνη ήμουν στην ΟΝΝΕΔ. Όχι στην ΟΝΝΕΔ που κόβει πίττα για να προωθήσει τον γιο του εκδότη που έλεγε ντόλη τον Καραμανλή την άλλη ΟΝΝΕΔ που έδινε μάχες στα αμφιθέατρα.

4.Αναρτώ στο facebook και ελεύθερα μπλοκ αναπαράγουν την ανάρτηση μου χωρίς να μοιράζω 100000 ευρώ από τα μαύρα ταμεία ,γιατί ο Σκόρδας αρνείται ότι πληρώνει.

Ούτε έχω προσλάβει την γυναίκα του νομικού συμβουλίου του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου για να ασχολείται με το facebook και τοtwitter.

Μόνος μου το κάνω ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΙΔΡΥΣΩ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΕΛΕΤΩΝ.

5.Δέν διεκδικώ μονοπώλιο πατριωτισμού αλλά ούτε θα φιλήσω κατουρημένες ποδιές της Μέρκελ και του Σόιμπλε και θα το βουλώσω και “από τον σπόρο που δεν πεθαίνει “ να περάσω στο περάστε Κύριοι η Ελλάδα δική σας .

6.Κανέναν δεν εκβιάζω λέω με συνέπεια αυτά που πίστευα πιστεύω και θα πιστεύω και δεν θα ανταλλάξω με μια καρέκλα.
Ο Σαμαράς υπονομεύει την Νέα Δημοκρατία με τις κολοτούμπες και τις οβιδιακές του μεταβολές .

7. Ψώνιο για αρχηγιλίκια δεν έχω αλλά δεν θα εγκαταλείψω όλο αυτό τον κόσμο συντασσόμενος με τους κατακτητές.

ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

1.Ψήφισα τον Σαμαρά και δήλωσα δήμοσια κατά της Ντόρας όταν είδα την διάλυση που επεδίωκε η Ντόρα αν δεν εκλεγόταν .
ΔΕΝ ΠΗΡΑ 5….. ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ……

2.Για τα CDS ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΩ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ .


ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ .

Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΗΔΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


Τo άρθρο του Αδέξιου Δεξιού στο Antinews>
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, το ΛΑΟΣ απογυμνώνεται και η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος έχει εξαπολύσει …εκστρατεία στο διαδίκτυο και σε τοπικές οργανώσεις της ΝΔ τις οποίες καλεί να …εξεγερθούν.
Υπενθυμίζουμε λοιπόν: Ένας από τους ανθρώπους που συνετέλεσε στην αποδόμηση της Κυβέρνησης Καραμανλή, ήταν ο Πέτρος Τατούλης. Ποιός δεν θυμάται ότι είχε πιάσει μόνιμο στασίδι στα πρωϊνάδικα, όπου εξηγούσε πότε θα παραιτηθεί, γιατί θα παραιτηθεί, πώς θα παραιτηθεί, τι ώρα θα παραιτηθεί και ότι αν τον ακούσουν, δεν θα….παραιτηθεί!
Ο νέος …Τατούλης, λέγεται …Καμμένος!
Δεν περνάει ημέρα πότε με αναρτήσεις στο …facebook, πότε με διαρροές σε φιλικά ιστολόγια, πότε με δηλώσεις σε ραδιόφωνα, πότε με συνεντεύξεις σε εφημερίδες, πότε με παρεμβάσεις στην τηλεόραση, να μας…απειλεί ότι δεν θα ψηφίσει το τάδε άρθρο, ό,τι δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, ότι σκέφτεται να ιδρύσει κόμμα κ.λ.π.
Η αλήθεια είναι απλή:
Δικαιολογημένη και κατανοητή η αγωνία όλων μας για το μέλλον της πατρίδας. Και θεμιτές οι διαφωνίες που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε με την πολιτική τακτική.
Όμως κανένας, ούτε ακόμα και ο κ. Καμμένος, δικαιολογείται να διεκδικεί το …μονοπώλιο του πατριωτισμού.
Είναι πολιτικά άηθες να απειλεί και να εκβιάζει την παράταξη που τον ανέδειξε και τους ψηφοφόρους της, που τον στήριξαν.
Αν διαφωνεί με τη στρατηγική του Σαμαρά, σε βαθμό που του δημιουργεί υπαρξιακά και πολιτικά προβλήματα, δεν έχει παρά να αποχωρήσει!
Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και χωρίς τον κ. Καμμένο.
Μπορεί, όμως, να υποστεί μεγάλη φθορά, αν ο κ. Καμμένος συνεχίζει αυτά τα παιχνιδάκια δημοσίων σχέσεων.
Εκτός και αν εκεί αποβλέπει. Να φθείρει δηλαδή την παράταξη.
Αν πάλι θέλει να γίνει αρχηγός, ουδείς τον εμποδίζει.
Όμως, αυτό το σκέφτομαι να φύγω, αλλά αν με ακούσετε δεν θα φύγω και η αν ΝΔ …συμμορφωθεί με τις υποδείξεις μου θα μείνω, έχει καταντήσει κουραστικό.
Αδέξιος Δεξιός
Ο (αντιεξουσιαστής) Κοντομηνάς, ο Άδωνης, ο Τζόνυ Βαβούρας- Μιχελάκης και ο Δημ. Καζάκης



Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο αντιεξουσιαστής Δημ. Κοντομνηνάς, ο οποίος έστειλε για βρούβες τη κυβέρνηση Καραμανλή, του Βατοπεδινού, θα υπέκυπτε σε κυβερνητικές πιέσεις και θα προχωρούσε στην καρατόμηση του Δημ. Καζάκη.
Απλά υπάρχουν δύο πρόσφατα γεγονότα, για την ακρίβεια εκπομπές, που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Η πρώτη εκπομπή ήταν αυτή των Κακλαμάνου-Άδωνη όπου έπεσε πολύ ξύλο και ο Γεωργιάδης κάθε λίγο και λιγάκι έκανε επίκληση στο όνομα του Κοντομηνά.

Η άλλη εκπομπή ήταν εκείνη της Παρασκευής στον Γιώργο Παπαδάκη. Εδώ ο Καζάκης ταπείνωσε πολιτικά τον Τζόνυ Μιχελάκη-Βαβούρα:

-Ξεπουλήσατε τη χώρα!..

Ο Μιχελάκης έγινε πύραυλος και χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι (ενώ σε λίγες ώρες θα ψάχνει δικαιολογίες για το γεγονός ότι οι γαλάζιοι βουλευτές σαν κότες λυράτες θα ψηφίσουν το Μνημόνιο) και τσιρίζοντας σε έξαλλη κατάσταση.

Ο Καζάκης λέγοντας τα αυτονόητα στον εκπρόσωπο ενός κόμματος, ο οποίος πολύ σύντομα θα ψάχνει καταπακτή για να κρυφτεί από την οργή των γαλάζιων ψηφοφόρων, τον διέλυσε.

Μετά από αυτές τις εκπομπές ο Καζάκης βρέθηκε εκτός ΡΑΔΙΟ 9, το οποίο μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας χτυπούσε μεγάλες ακροαματικότητες.

Σ’ αυτή τη πρόσπάθεια το δίδυμο Κακλαμάνου-Καζάκη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τι ακριβώς συνέβη το γνωρίζει μόνο ο Κοντομηνάς που έριξε τη κυβέρνηση Καραμανλή και δεν έχει κανένα λόγο να παίρνει στα σοβαρά πολιτικούς όπως Άδωνης Γεωργιάδης και ο Γιάννης Μιχελάκης οι οποίοι σε 6 μήνες δεν θα υπάρχουν στην πολιτική ζωή του τόπου…

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Θυμωμένος ο λαός στο Σύνταγμα

 Μέσα από Συμπληγάδες καλείται να περάσει ο ελληνικός λαός, με τους εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, να βιώνουν τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τη μεταπολίτευση.

Σκληρά και άδικα μέτρα επιβλήθηκαν από την τρόικα, έγιναν αποδεκτά από τους πολιτικούς αρχηγούς και την ερχόμενη Κυριακή θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

Η διέξοδος των πολιτών ήταν μία. Αντίσταση. Δυο μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας, δύο ιστορικά σύμβολα αντίστασης και αλληλεγγύης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ κάλεσαν τους πολίτες να πουν ένα «όχι» απέναντι στη λαίλαπα των νέων μέτρων που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω τη χώρα και με υπέρμετρη δόση θυμού και οργής να αντισταθούν στην πίεση των δανειστών.



Σήμερα, χιλιάδες ήταν οι πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στις πορείες σε διάφορες ελληνικές πόλεις και με τα τελευταία ψυχικά αποθέματα φώναξαν «όχι» στην εξαθλίωση.



Δυστυχώς για ακόμη μία φορά δεν έλειψαν τα επεισόδια. Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι δημιουργήθηκε μία εστία έντασης, η οποία ήταν αρκετή για να σημειωθούν στη συνέχεια μεγαλύτερα επεισόδια και να γενικευτούν στους γύρω δρόμους.



Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Διαδηλωτές που βρέθηκαν στις οδούς Φιλελλήνων και Μητροπόλεως πέταξαν πέτρες και μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τις ομάδες των διαδηλωτών. Άλλοι έσπασαν μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της Μητροπόλεως, Φιλελλήνων και της Πανεπιστημίου.

Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν δύο πολίτες, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Εργασίας τελούν υπό κατάληψη.



Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και την πλατεία Ομονοίας για να διαδηλώσουν, στο πλαίσιο των τριήμερων κινητοποιήσεων που προανήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ



Στην πλατεία Ομονοίας, περί τα 10.000 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αντίσταση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Εργασίας. Το Μέτωπο ανανέωσε το «ραντεβού» για αύριο στις 11:00 το πρωί, με προσυγκεντρώσεις σε 52 σημεία της Αθήνας.



Προηγουμένως, στην Ομόνοια μετέβη και η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ανέφερε: «Kαι τις σάρκες τους να δώσουν οι εργαζόμενοι, η χρεοκοπία δεν θα αποτραπεί, η μόνη λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η διαγραφή του χρέους.


Κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Πρωινή κατάληψη έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, από το ΠΑΜΕ.

Στο μπαλκόνι ανήρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας - Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή – ΠΑΜΕ».

Της κατάληψης της περιφέρειας, προηγήθηκε κινητοποίηση στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου στις 05.30 το πρωί.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ρης πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ η οποία ξεκίνησε σήμερα.

Στις 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, έξω από το ΕΚΘ. Ακολούθησε πορεία στην Εγνατία, με κατεύθυνση το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οδό Δαναϊδών.


Με την πορεία ενώθηκαν επίσης τα «πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα» και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, όπου υπήρξε ένταση.



Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία, μέσω των οδών Εγνατίας και Τσιμισκή, με κατάληξη τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.



Συγκεντρώσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα και αύριο την ίδια ώρα, στα ίδια σημεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας. Επιπλέον, την Κυριακή στις 17:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε άλλα σημεία του κέντρου προγραμματίζονται πικετοφορίες και πορείες.
pigi:zougla.gr

Γιατί διακόπηκε η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9



Η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9 διέκοψε την λειτουργία της διότι οι συντελεστές της δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις "άνωθεν υποδείξεις". Ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου και ημέρα Πέμπτη, οι ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει "υπόδειξη" αλλαγής πλεύσης. Σύμφωνα μ' αυτήν επιτρέπεται η κριτική και μάλιστα αμείλικτη στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα, αλλά επ' ουδενί δεν πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο το νέο μνημόνιο, η τρόικα, το ευρώ και η ΕΕ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σταθμού το μνημόνιο πρέπει να "περάσει" οπωσδήποτε. Η "γραμμή" που δόθηκε ήταν απολύτως σαφής: "πολύ κακό το νέο μνημόνιο, αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε άλλη λύση".
Παρά την "άνωθεν υπόδειξη" η Εκπομπή ΑΕ εξέπεμψε κανονικά την Πέμπτη 9/2 αψηφώντας την νέα "γραμμή". Κατόπιν τούτου στάθηκε αδύνατη η συνέχιση της συνεργασίας διότι, όχι μόνο δεν δεχόμαστε "άνωθεν υποδείξεις", αλλά ούτε πρόκειται να υποκύψουμε στο καθεστώς της νέας κατοχής στα ΜΜΕ και στην χώρα. Οι συντελεστές της εκπομπής ανανέωσαν το ραντεβού με το κοινό τους και το σύνολο του ελληνικού λαού την Κυριακή 12/2 στις 5:00 μμ στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή). Θα είμαστε όλοι εκεί.

10/9/2012
Δημήτρης Καζάκης