Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε η γραμματέας Χριστοφοράκου και βασική μάρτυρας στην υπόθεση της Siemens


Θύμα άγριας επίθεσης από αγνώστους κάτω από το σπίτι της, έπεσε η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η οποία είναι και βασική μάρτυρας στην επικείμενη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens, λίγες μέρες, παρά τις αντιδράσεις της, αφού της είχε αφαιρεθεί η αστυνομική προστασία.
Το βράδυ της Τετάρτης, η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου και κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων. Σύμφωνα με τα όσα είπε, στις 8.30 το βράδυ της ίδιας μέρας, την ώρα που κατέβηκε για να πετάξει τα σκουπίδια από το σπίτι της, δέχθηκε επίθεση και άγριο ξύλο από έναν άγνωστο άντρα. Η γυναίκα είχε μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και ως προστατευόμενη μάρτυρας είχε, μέχρι πριν λίγο καιρό, δύο αστυνομικούς, πρωινή και βραδινή βάρδια, που την προστάτευαν, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο των περικοπών αστυνομικών από την φύλαξη προσώπων, της είχε αφαιρεθεί ο ένας εκ των δύο, και συγκεκριμένα, η βραδινή βράδια. Η αστυνομία διεξάγει ερευνά για να διαπιστώσει αν και ποιος ξυλοκόπησε τη μάρτυρα και αν η επίθεση σχετίζεται με την υπόθεση σκανδάλου της Siemens.

http://www.koutipandoras.gr/article/136080/thyma-agrioy-xylodarmoy-epese-i-grammateas-hristoforakoy-kai-vasiki-martyras-stin

Επιπλέον 4,63 δισεκατομμύρια στις Τράπεζες και κάποια ερωτήματα…

Επιπλέον 4,63 δισεκατομμύρια στις Τράπεζες και κάποια ερωτήματα…
 
του Σταύρου Κατσούλη

Στην επιπλέον παροχή εγγυήσεων στις Τράπεζες προχώρησε η κυβέρνηση όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτριος Μάρδας στο σχετικό ΦΕΚ της 18 Ματρίου 2015 (Τεύχος Β 376/2015). Σημειώνεται ότι η απόφαση έχει ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι στην πράξη ότι η νέα κυβέρνηση τιμά τις υποχρεώσεις που αποδέχθηκε η προηγούμενη.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση παρέχει τις παρακάτω εγγυήσεις:
– Παροχή εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Τράπεζας με την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» συνολικού ποσού 1.900.000.000 ευρώ.
– Παροχή εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Τράπεζας με την επωνυμία «Eurobank Ergasias A.E.» συνολικού ποσού 588.200.00 ευρώ.
– Παροχή εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Τράπεζας με την επωνυμία «Eurobank Ergasias A.E.» συνολικού ποσού 2.147.300.000 ευρώ.

Το κόστος θα βαρύνει το Δημόσιο σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι εγγυήσεις αυτές, παρέχονται μετά την ολοκλήρωση των γνωστών “Stress Tests” του τέλους του 2014, των οποίων τα αποτελέσματα η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά καθώς φαίνεται εκ των πραγμάτων και η σημερινή έκριναν ως απολύτως επιτυχή.

Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα, γιατί χρειάζονται τέτοιες εγγυήσεις οι Τράπεζες, από την στιγμή που οι τράπεζες κρίνονται καθ’ όλα εντάξει. Προφανώς δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο. Είναι επίσης εύλογο το ερώτημα λοιπόν, εφ’ όσον τώρα υπάρχει ανάγκη για εγγύηση του Δημοσίου, για ποιόν λόγο η κυβέρνηση Τσίπρα δεν κάνει τους απαραίτητους εξονυχιστικούς ελέγχους στις Τράπεζες, για να διαπιστώσει τι ακριβώς άλλαξε μεταξύ της «επιτυχίας» του Σεπτεμβρίου 2014 και της ανάγκης τρομακτικά μεγάλης ρευστότητας σήμερα.

Δεν μπορεί κανείς πολίτης να μην αναρωτηθεί, το πως τόσο εύκολα η κυβέρνηση αποδέχεται τους μνημονιακούς όρους που κοστίζουν δισεκατομμύρια στο δημόσιο για να στηριχθούν οι Τράπεζες που παραπαίουν, και την ίδια στιγμή δεν προχωρά άμεσα στην «εγγύηση» της σεισάχθειας για τα χρέη των πολιτών και στην άμεση ανακούφιση των εκατομμυρίων πολιτών μας που θα μπορούσε τουλάχιστον στα βασικά να υλοποιηθεί με το ίδιο ποσό.

Τέλος, υπάρχει και το εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν όταν η κυβέρνηση δυσκολεύεται να βρει χρήματα για την υγεία, την ασφάλιση, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές γενικότερα, να εγγυάται τέτοια ποσά στις Τράπεζες; Και πως θα αποφύγει την περαιτέρω λιτότητα και γιατί όχι, νέα μέτρα, όταν αναγκάζεται να συνεχίσει την οικονομική αφαίμαξη του δημοσίου, πληρώνοντας όλες τις μνημονιακές απαιτήσεις και μάλιστα «πλήρως και εγκαίρως» χωρίς δεύτερη κουβέντα;

http://epamhellas.gr/arxeio/29969

Μαχητές του ISIS ανέλαβαν την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό της Κυβέλης στη Νομική!

agalma-600x346
Μία πολυσέλιδη προκήρυξη που ανέβηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε γνωστή ιστοσελίδα μαχητών του Ισλαμικού κράτους αλλάζει πλήρως τα δεδομένα για έναν εκ των βανδαλισμών που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον χώρο έξω από τη Νομική Σχολή της Αθήνας.

Πρόκειται για το πρώτο χτύπημα-βόμβα των τζιχαντιστών που πιάνει κυριολεκτικά στον ύπνο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αποδεικνύοντας ταυτοχρόνως περίτρανα πως οι εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν απλώσει τα δίχτυα της ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας μας!
Η προκήρυξη των τζιχαντιστών που όπως φαίνεται έχουν συστήσει επίσημο ένοπλο πυρήνα του ISIS στην καρδιά της πρωτεύουσας είναι γραμμένη στα αραβικά και προειδοποιεί με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα σε περίπτωση που η Ελλάδα αρνηθεί να εγκαταλείψει την ορθοδοξία και να ασπαστεί μιά για πάντα τον ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους.
«Έπρεπε να το είχαμε φανταστεί από την αρχή.
Ήταν το μόνο από τα κακοποιημένα αγάλματα που δεν έφερε την υπογραφή του αναρχικού χώρου.
Τελικά, τίποτα δεν ήταν τυχαίο!
Έχω αναθέσει το θέμα στην Αντιτρομοκρατική και είμαι σίγουρος ότι εντός των επομένων ημερών θα έχουμε συλλήψεις!»
δήλωσε έντρομος για τις σοκαριστικές εξελίξεις στο ζήτημα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
Την ίδια στιγμή, η ομάδα των αναρχικών που είχε προβεί στην Κατάληψη της Νομικής με έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε λίγα λεπτά μετά τη προκήρυξη των τζιχαντιστών, επιβεβαίωσε ότι ο αποκεφαλισμός της Κυβέλης δεν είχε καμία σχέση με άτομα από τον αναρχικό χώρο.
Το τελευταίο ήταν και αυτό που διέψευσε μία και καλή όλους εκείνους τους δύσπιστους που έκαναν συνεχώς λόγο για πλαστή ανακοίνωση των τζιχαντιστών που μόνο στόχο είχε να απαλλάξει από τις ευθύνες του τον ελληνικό αναρχικό χώρο.
Κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εξετάζουν εδώ και ώρες εξονυχιστικά την προκήρυξη των τζιχαντιστών προκειμένου να σχηματίσουν το ακριβές προφίλ των δραστών και να οδηγηθούν στα ίχνη τους.
Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ώρες πρόκειται να πραγματοποιηθούν συντονισμένες έφοδοι από την ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα σπίτια που διαμένουν άτομα ύποπτα για ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με κορυφαία στελέχη του Ισλαμικού κράτους.
Τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η μαρτυρική κατάθεση στην οποία σκοπεύει να προβεί διερχόμενος από τον πεζόδρομο της Μασσαλίας την ώρα που εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι πραγματοποιήθηκε ο σοκαριστικός αποκεφαλισμός της άτυχης ηθοποιού.
Η κατάθεση του τελευταίου ατόμου ίσως και να είναι αυτή που θα οδηγήσει τους βάνδαλους τζιχαντιστές στα χέρια των ελληνικών αρχών πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο οι περισσότεροι εκτιμούν.

https://komikotragiko.wordpress.com/2015/03/19/xtypima-tou-isis-sokarei/

Τι θα γίνει με την επιστροφή στη δραχμή;


Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα ή Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν μπει στο ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, η Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε την ημέρα ένταξης στο ευρώ. Ήξερε να πορεύεται και πριν έρθει το παντοδύναμο ευρώ. Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, είχε ορισμένα τρελά αποτελέσματα:
• Τα εξωτερικά ελλείμματα της χώρας ποτέ δεν έφτασαν στα ύψη που βρέθηκαν επί ευρώ. Μάλλον ήταν αδιάφορο σ’ όλους όσοι εμπορεύονταν με την χώρα η κατάσταση της δραχμούλας.

• Παρά τον πληθωρισμό και τις διαρκείς υποτιμήσεις οι εξωτερικοί όροι εμπορίου της χώρας ήταν πολύ καλύτεροι απ’ ότι την δεκαετία του ευρώ. Το ίδιο και η εσωτερική αγοραστική δύναμη της οικονομίας.
• Χάρις στη δραχμούλα το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και παρά την εκτίναξή του επί Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Κι ούτε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία, όσο διατηρούσαμε τη δραχμή.
Αυτά είναι γεγονότα. Αν θέλει κανείς να τα αγνοεί, πρόβλημά του. Να θυμίσουμε μόνο ότι από την υποτίμηση της δραχμής έναντι του δολαρίου επί Μαρκεζίνη (1954), το εθνικό νόμισμα έχασε 10 φορές την αξία του έως ότου μπήκαμε στο ευρώ. Καταστράφηκε η οικονομία; Μήπως χρεοκόπησε και δεν το γνωρίζουμε; Χάθηκαν οι καταθέσεις; Εξαφανίστηκε το νόμισμα; Κατέρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές δοσοληψίες; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Γιατί άραγε;
Επιπλέον, μήπως χρεοκόπησε ποτέ η Ελλάδα λόγω εθνικού νομίσματος; Ποτέ! Το 1893 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω υπερδανεισμού σε χρυσό φράγκο, λόγω της ένταξης στην Λατινική Ένωση, η οποία διαφημίστηκε και τότε ως ιδανική για φτηνά δάνεια προς το δημόσιο. Το 1932 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω χρυσής δραχμής και υπερδανεισμού σε χρυσές λίρες, μιας και τότε ανήκε στην νομισματική ένωση της χρυσής λίρας στερλίνας.
Όμως, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν παίζει κανένα ρόλο, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν καν στις οικονομικές σπουδές της χώρας, μιας και όλοι αυτοί οι καθηγηταράδες των οικονομικών σχολών που περιδιαβαίνουν τα μέσα μαζικής προπαγάνδας για να διαρρήξουν τα ιμάτιά τους με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, είναι παντελώς αγράμματοι ως προς τα οικονομικά. Το μόνο που ξέρουν είναι μόνο εφαρμογές ποσοτικών μεθόδων σε Business και Finance. Για να αποβλακωθεί ο κόσμος, οι οικονομικές σπουδές έχασαν κάθε έννοια κλασσικής οικονομικής παιδείας που κάποτε αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής επιστήμης. Η πνευματική καταστολή στην οποία υποβάλουν τους σπουδαστές της οικονομίας τα προγράμματα σπουδών, τους κάνει να χάνουν κάθε έννοια αιρετικής σκέψης, μετατρέποντας τους σε αυτόματα μιας οικονομικής θεολογίας όπου τον μόνο που υπάρχει είναι να το κυνήγι του εύκολου χρήματος. Κάποτε η οικονομική θεωρία είχε ονομαστεί από τον Άγγλο φιλόσοφο Κάρλαϊλ, dismal science, επιστήμη του ζόφου, γιατί με μεγάλη ευκολία μπορούσε να δικαιολογήσει κάθε απάνθρωπη και αντικοινωνική πρακτική στην κοινωνία. Σήμερα ο αμερικανός Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, γιος του Τζον Κένεθ, είπε πολύ εύστοχα ότι η οικονομολογία έχει καταντήσει στις μέρες μας σε επάγγελμα και μάλιστα ατιμασμένο. Έχει χάσει όλα τα επιστημονικά της στοιχεία και πρέπει να υπαχθεί υπό την εποπτεία της εγκληματολογίας. Ίσως μάλιστα η οικονομική θεωρία να πρέπει να μετονομαστεί σε οικονομική εγκληματολογία.
Δεν θα αναφερθώ στο περίεργο γεγονός ότι οικονομικοί αναλυτές σαν τον Νουριέλ Ρουμπίνι, τον νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν και γενικά το σύνολο της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας, με εξαίρεση τους παρατρεχάμενους των ευρωπαϊκών τραπεζών και τους τροφίμους των ευρωπαϊκών κονδυλίων, επαναλαμβάνουν αυτό που κάποτε ήταν αυτονόητο στα δημόσια οικονομικά: σε περίπτωση κρίσης υπερχρέωσης, διαγράφεις το μεγαλύτερο μέρος έστω του δημόσιου χρέους και επιβάλεις εθνικό νόμισμα. Δεν πρόκειται να αναφερθώ γιατί όλοι αυτοί, ολόκληρη η ιστορία της δημόσιας οικονομικής, έχει γραφτεί από «γραφικούς» και «ασήμαντους» που μπροστά στους σημερινούς Στουρνάρες, Χαρδούβελους, Μπαρουφάκηδες και λοιπούς θιασώτες του «ισχυρού νομίσματος» σε δεξιά και αριστερά δεν πιάνουν μπάζα.
Εντελώς τυχαία μόνο, θα άξιζε τον κόπο να αναφέρω ότι ο Τζον Μέϊναρτ Κέϊνς, που παπαγαλίζουν ορισμένοι σύγχρονοι idiotus ignoramus με πανεπιστημιακού τίτλους, όταν βρέθηκε σε μια ανάλογη παγκόσμια κρίση χρέους, τι πρότεινε; Όταν μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όλα τα εμπόλεμα κράτη βρέθηκαν καταχρεωμένα κυρίως προς την μόνη χώρα πιστωτή που είχε απομείνει, τις ΗΠΑ, ο Κέϊνς ξάφνιασε το αστικό κατεστημένο με δυο καίριες προτάσεις: Αφενός, ισχυρίστηκε ότι τα χρέη είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν και προκειμένου να επιβάλλουν οι εξεγερμένοι λαοί τη διαγραφή τους, θα έπρεπε να πειστούν οι ΗΠΑ να προβούν αυτές σε διαγραφή των χρεωστικών της απαιτήσεων. Αφετέρου, να καταργηθεί ο χρυσός κανόνας, οι σταθερές ισοτιμίες και το ιδιωτικά εκδιδόμενο χρήμα και οι οικονομίες να μεταβούν τάχιστα σε εθνικό νόμισμα που εκδίδει το οικείο κράτος με βάση τις ανάγκες του.
Όταν τόλμησε να τα προτείνει για πρώτη φορά το 1920, αντιμετωπίστηκε ως «γραφικός» και ανόητος. Μα είναι δυνατόν να λειτουργήσει η οικονομία χωρίς σταθερό νόμισμα με παγκόσμιο αντίκρισμα; Θα εξαφανιστεί το διεθνές εμπόριο. Θα χαθούν οι αποταμιεύσεις και κανείς δεν θα θέλει να συναλλάσσεται με ένα πληθωριστικό εθνικό νόμισμα, το οποίο το μόνο που θα κάνει είναι να υποτιμάται διαρκώς. Αυτά κι άλλα πολλά, σαν σήμερα, επικαλούνταν όσοι θεωρούσαν τον Κέϊνς τρελό, γραφικό και ανόητο που προτείνει τέτοια πράγματα.
Βέβαια ο Κέϊνς πίστευε ότι μπορεί να πείσει τις κυβερνήσεις και κυρίως τις ΗΠΑ να το κάνουν από μόνες τους, πριν προλάβουν να το επιβάλουν οι λαοί. Όπως κάποιοι σήμερα πώς μπορούν να πείσουν την ΕΕ και την ΕΚΤ να ασκήσει άλλη πολιτική από αυτή που ασκεί και να κρατήσει άλλη στάση από αυτήν που κρατά.
Το κλου της ιστορίας είναι ότι η κρίση του 1929 έφερε όλα αυτά που οι πολέμιοι του Κέϊνς χρέωναν ως δήθεν αναπόφευκτες συνέπειες των προτάσεων για διαγραφή του χρέους και αποκατάσταση του εθνικού νομίσματος. Οι λαοί εξεγέρθηκαν τελικά και οι ίδιοι που δεν ήθελαν με τίποτε να δουν να χάνονται τα χρηματιστικά κέρδη τους, έφεραν τον φασισμό και τον ναζισμό οδηγώντας τον κόσμο στο ολοκαύτωμα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, αν αφήσουμε τις ίδιες δυνάμεις της ανοιχτής δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου να επιμείνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους και στην κατοχύρωση του «ισχυρού ευρώ».
Όπως και να έχει, η πρόταση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα έχει να κάνει με δυο άμεσες συνθήκες: Την μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, αφενός και αφετέρου, την επαναφορά ενός εθνικού νομίσματος σε ριζικά διαφορετική λογική από αυτήν που υπήρχε την εποχή της παλιάς δραχμής.
Τι θα συμβεί; Καταρχάς δεν θα το κρατήσουμε κρυφό. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και ούτε χρειάζεται να γίνει. Η γνώση, η εγρήγορση και η συμμετοχή του λαού είναι βασικό στοιχείο μιας τέτοιας δραστικής αλλαγής. Επίσης η υιοθέτηση του νέου εθνικού νομίσματος δεν γίνεται μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο. Χρειάζονται έξη με οχτώ μήνες προετοιμασία. Το μεσοδιάστημα αυτό για να κρατηθεί η νομισματική κυκλοφορία στο ελάχιστο δυνατό θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:
 Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας και να απαιτηθεί ο επαναπατρισμός του νομισματικού χρυσού της χώρας.
 Να εθνικοποιηθούν οι μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες που έτσι ή αλλιώς επιδοτούνται αδρά σήμερα από το δημόσιο. Η εξυπηρέτηση όλων των δανείων παγώνει και διαγράφονται υποχρεώσεις και οφειλές προς το εξωτερικό.
 Να δεσμευτούν τα ρευστά διαθέσιμα και ο χρυσός που υπάρχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση επιτροπών ελέγχου στους επιχειρηματικού ομίλους με μικτή σύνθεση κράτους-εργαζομένων.
 Να καταργηθούν όλες οι επιχειρηματικές μορφές ευκαιρίας (υπεράκτιες, χαρτοφυλακίου, κοκ) και να δεσμευτούν από το δημόσιο το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν στην ελληνική επικράτεια.
 Να απαγορευτεί η εξαγωγή κεφαλαίου μέχρι νεωτέρας και να επιβληθεί έκτακτη εισφορά επί του κεφαλαίου (capital levy) με καταβολή εντός δυο μηνών από όλες τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδίως τις πολυεθνικές.
 Να αποτραπεί το δόλιο κλείσιμο επιχειρήσεων με επιβολή ειδικών απαγορευτικών προστίμων και δήμευση περιουσιακών στοιχείων.
 Να περιοριστεί δραστικά το σκουπιδαριό που εισάγεται στην χώρα από τις πολυεθνικές και να επιβληθεί υψηλός δασμός εισαγωγής σε πολυτελή είδη και προϊόντα.
 Να συναφθούν ειδικές προγραμματικές συμφωνίες διακρατικής συνεργασίας για όσα εισαγόμενα αγαθά είναι απαραίτητα για την οικονομία και την εσωτερική κατανάλωση (καύσιμα, πρώτες ύλες, τρόφιμα, φάρμακα, κοκ)
 Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα παραγωγής μεταποιημένου χρυσού 9 τόνων ετήσια, αφού εθνικοποιηθούν τα ορυχεία, με την έκδοση από την κεντρική τράπεζα ειδικών ομολόγων χρυσού για την εισροή συναλλάγματος.
 Να εθνικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας (νικέλιο, βωξίτης, λιγνίτης, κοκ) και να αξιοποιηθεί για συμφωνίες με το εξωτερικό για την παραγωγική τους αξιοποίηση και την άμεση εισροή συναλλάγματος.
 Να ανοίξουν άτοκοι αλληλόχρεοι λογαριασμοί με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες κι αυτές θα τεθούν υπό άμεσο κρατικό και εργατικό έλεγχο.
Μέτρα σαν κι αυτά έχουν σαν σκοπό να διαφυλάξουν την νομισματική κυκλοφορία για το μεσοδιάστημα που χρειάζεται έως ότου είμαστε έτοιμη να εισάγουμε το εθνικό νόμισμα. Από την στιγμή που το εθνικό νομισματοκοπείο θα αντικαταστήσει το ευρώ σαν εσωτερικό νόμισμα, θα γίνει δυνατή η εφαρμογή ορισμένων άμεσων πολιτικών:
1. Αποκατάσταση της νομισματικής «μαύρης τρύπας» που έχει δημιουργήσει το ευρώ και ανέρχεται περίπου στα 30 δις ευρώ ετήσια.
2. Δραστική αύξηση λαϊκών εισοδημάτων και εργατικών αμοιβών με σκοπό την αντίστοιχη άνοδο του τζίρου της αγοράς και την δημιουργία ροπής προς αποταμίευση.
3. Εγγύηση και σταδιακή αποκατάσταση των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες που σήμερα είναι μόνο μια λογιστική εγγραφή χωρίς αντίκρισμα.
4. Διαγραφή όλων των ιδιωτικών χρεών (νοικοκυριών και μικρομεσαίων) που δεν μπορούν να αποπληρωθούν και θεσμοθέτηση πλαφόν στην πληρωμή των υπολοίπων στο 25% επί του αρχικού κεφαλαίου.
5. Ανεξάρτητη χρηματοδότηση μιας αυτοδύναμης ανάπτυξης της παραγωγής (κυρίως και με προτεραιότητα της πρωτογενούς, αγροτικής, παραγωγής) στην βάση των πιο άμεσων ζωτικών αναγκών του πληθυσμού, της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας.
6. Επιβολή καθεστώτος ελέγχου της κίνησης (εισαγωγής-εξαγωγής) του κεφαλαίου, καθώς και του εξωτερικού εμπορίου ώστε να περιοριστεί δραστικά το καθεστώς ασυδοσίας που υπάρχει σ’ αυτούς τους τομείς.
Οι πολιτικές αυτές εξασφαλίζουν ότι η έκδοση εθνικού νομίσματος και πρόσθετη κυκλοφορία νομίσματος δεν θα λειτουργήσουν πληθωριστικά. Επιπλέον η υποστήριξη του νομίσματος με τέτοιες πολιτικές, αλλά και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να το μετατρέψουμε σε αντικείμενο κερδοσκοπίας της διεθνούς αγοράς νομισμάτων, θα επιτρέψουν στο νόμισμα να είναι σταθερό και να απηχεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.
Τέλος, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στα πλαίσια μια τέτοιας πολιτικής δεν είναι αναγκαία η πολιτική των διαρκών υποτιμήσεων, ούτε το νόμισμα θα δεχτεί τρομαχτικές υποτιμητικές πιέσεις. Άλλωστε η αξία ενός νομίσματος το οποίο δεν παίζει στις διεθνείς αγορές νομισμάτων, καθορίζεται από την δυναμική της εσωτερικής παραγωγής και την έκταση των διεθνών οικονομικών δεσμών και σχέσεων, που σήμερα είναι σε τραγικό επίπεδο. Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει μια ομαλή μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα, χωρίς βίαια τραντάγματα και σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των εσωτερικών συναλλαγών.
Από κει και πέρα ο δρόμος είναι ανοιχτός για ένα ευρύτατο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και πλήρους απασχόλησης. Θα έχουμε επιτέλους τα χρηματοδοτικά μέσα, αλλά και τα μακροοικονομικά εργαλεία για να το κάνουμε πράξη.

Δημήτρης Καζάκης

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σοκαριστική Συνέντευξη συνεργάτη του Βαρουφάκη με θέμα τις διαπραγματεύσεις


Αστυνομικό ριφιφι

 

Μια ..."διαρροή" διαφορετική από τις άλλες....

Στις μυστικές υπηρεσίες ο μεγάλος φόβος είναι να μη γίνει «διαρροή»
εγγράφων ή πληροφοριών προς εσωτερικούς ή εξωτερικούς εχθρούς. Στη
περίπτωση των Γερμανικών μυστικών υπηρεσιών της BND, ωστόσο, μια…
κανονική διαρροή προκαλεί προβληματισμό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ανυπολόγιστη καταστροφή προκάλεσε στη
γερμανική υπηρεσία πληροφοριών μια διαρροή που προκλήθηκε όταν
άγνωστοι κλέφτες αφαίρεσαν τις... βρύσες των τελευταίων ορόφων στο νέο
κτίριο όπου επρόκειτο να μεταφερθούν τα γραφεία της στο Βερολίνο....

Το κτίριο της BND, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και στοίχισε 1,3
δισεκατομμύρια ευρώ, υπέστη ζημιές πολλών εκατομμυρίων όταν το νερό
κατέκλυσε πολλούς ορόφους του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπερλίνερ
Τσάιτουνγκ, το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου ήταν άδειο.

«Πολλές βρύσες κλάπηκαν και αυτό προκάλεσε εκτεταμένη καταστροφή»,
ανέφερε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του
Βερολίνου. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει τα κίνητρα των δραστών να
ήταν πολιτικά, να επρόκειτο για κοινούς κλέφτες ή ακόμη και για
ανθρώπους που οργάνωσαν την πλημμύρα σε αντίποινα για απλήρωτους
λογαριασμούς της υπηρεσίας. Κάποιοι δε μιλάνε ακόμη και για εσκεμμένο
δάκτυλο των συνδικαλιστών της υπηρεσίας που δεν επιθυμούν την
μετακόμιση... «Ερευνούμε όλες τις πιθανότητες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος
της υπηρεσίας..

Η έδρα της BND, της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, επρόκειτο να
μεταφερθεί από το Πούλαχ στο Βερολίνο το 2011 αλλά η μετακόμιση
αναβλήθηκε για το 2017. Το νέο κτίριο, επιφάνειας 260.000 τετραγωνικών
μέτρων, θα στεγάζει 4.000 υπαλλήλους.


Ο αρουραίος της ... Εκάλης

 http://www.anapodos.com/373428759

Που πας ΑΛΕΞΗ ?????? Μετα απο εναμιση μηνα και κατι

Το σημείωμα που ακολουθεί,δεν φιλοδοξεί να είναι τίποτα παραπάνω, από ενα πρώτο καμπανάκι κινδύνου για την νέα κυβέρνηση,από αφορμή τις πρώτες της ενέργειες και τοποθετήσεις στην ΕΥΠ και γενικότερα στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ.
 
Την Πέμπτη 26/2, 250-300 μαινόμενοι "αντιεξουσιαστές",επί 3-4 ωρες,έσπαγαν,έκαιγαν ανενόχλητοι, από το σύνταγμα εως τα εξάρχεια. Ανάμεσα τους,σταθερή παρουσία και αξία,αλλά και μαχητικότατη πρωτοπορεία, 30-40 άνθρωποι της ασφάλειας, από αυτούς που μόνιμα κατοικοεδρεύουν στα Εξάρχεια, πάντα με την κατάλληλη αμφίεση και συμπεριφορά.

"Θα γ....σουμε κι'εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ", ούρλιαζαν οι μαινόμενοι ΜΑΤατζήδες προς τους αντιεξουσιαστές της κατάληψης του ΒΟΞ, μετά τον εμπρησμό του περιπολικού,απο τους γνωστούς "ατίθασους" ανεγκέφαλους και οχι μόνον, στις 7 Φεβρουαρίου.
 
Υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, ο έντιμος, δημοκρατικός,αλλά και αφελέστατος και μακρυά νυχτωμένος Κος Πανούσης.
Ρουμπάτης, Δενέκος και Λιούκας το νέο ηγετικό τρίο στην ΕΥΠ, ' 'παιδιά από τζάκι'' που λένε και οι τρεις, κυρίως ο πρώτος.

Και για να κλείσει ο κύκλος κάποιων καίριων τοποθετήσεων, απο ένα σύγχρονο ' μαγικό ραβδί'στους κόλπους της κυβέρνησης, γραμματέας του κυβερνητικού συμβουλίου, ο μεγαλοδικηγόρος Σαγιάς.
 
Ταυτόχρονα σχεδόν με τον πρωθυπουργό,την ώρα που στα πλαίσια των προγραμματικών εξαγγελιών ανακοίνωνε την αλλαγή της ονομασίας της ΕΥΠ και την ' 'αλλαγή'' του χαρακτήρα της, οι λαλίστατοι συνδικαλιστές της κατεχάκη, άνοιγαν σαμπάνιες και πανηγύριζαν την νίκη που πέτυχαν, με πραγματικά εύστοχες παρεμβάσεις, όλο το τελευταίο διάστημα πριν από τις εκλογές.

Και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, πέτυχαν τίποτα λιγότερο, από το να είναι οι' 'σωστοί άνθρωποι", στίς "κατάλληλες θέσεις" και κυρίως να διασφαλίζεται ο "σωστός χαρακτήρας" της υπηρεσίας και να παραμένει σταθερός ο προσανατολισμός της "προς τα μέσα",εκεί που υπάρχει ο πραγματικός αντίπαλος και όχι "προς τα έξω",που λέει ο πρωθυπουργός,για την υπεράσπιση καί διασφάλιση τάχα της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Αυτά τα προβλήματα,έχουν λυθεί από δεκαετίες τώρα.


Υπάρχουν "αδελφές υπηρεσίες", CIA,MOSSAD,ENTELLIGENCE SERVICE κα.,που την ξέρουν καλά αυτήν την δουλιά. Μια χαρά φροντίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία,εξασφαλίζοντας την εξάρτηση της χώρας μας,από τις κυβερνήσεις τους. Και φροντίζουν κι'εμάς,παρέχοντας απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία τους και μας κατευθύνουν σωστά, στην αντιμετώπιση των πάσης φύσεως "εσωτερικών εχθρών"
.
Όπως μαθαίνουμε δε,τους τελευταίους μήνες, εν όψει κυβερνητικής αλλαγής,έχουμε αθρόες αφίξεις δεκάδων Γερμανών "συνάδελφων", για να βάλουν κι'αυτοί ένα χεράκι στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας. Τώρα μάλιστα που έχουμε πρωθυπουργό και υπουργούς με αριστερές ιδεοληψίες και σκέψεις,τα καθήκοντα μας αναβαθμίζονται,γίνονται πιο δύσκολα,απαιτούν πιο λεπτούς χειρισμούς.

Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται βοήθεια,συμβουλές,πληροφορίες, ώστε να διασφαλίζεται η σταθερή και ομαλή πορεία της χώρας,μη και χαλάσουμε τα κέφια και την διάθεση των αγαπημένων συμμάχων μας, που τόσα κάνουν για να (μην) μας προστατεύουν από τους εξωτερικούς μας αντιπάλους.

Αυτά λοιπόν οι κομπορημονούντες συνδικαλιστές της ΕΥΠ. Και κάθε φορά που οι γνωρίζοντες τα διηγούνται στα συναδελφικά πηγαδάκια,τόσο περισσότερο τονίζεται η εξυπνάδα και η μαγκιά που επιστρατεύθηκαν από τους έμπειρους συναδέλφους,για να πειστούν οι συζητητές τους,στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος νικητή των εκλογών,αρκετό καιρό πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές.
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άνθρωποι,στα υψηλά κλιμάκια,που με τις αποφάσεις τους και τις λύσεις που επέβαλαν,εξασφάλισαν από την αρχή, την σαθρότητα του οικοδομήματος που λέγεται κυβερνητικό έργο; Δεν μιλάμε απλά για δυσκολίες και παρεμπόδιση,αλλα για πλήρως εξασφαλισμένη υπονόμευση,πριν καν αρχίσει αυτή η προσπάθεια.

Σύμφωνα λουτόν με τις επινίκειες διηγήσεις των συνδικαλιστών μας,αλλά και του αιώνιου Φωτη Παπαγεωργίου, που είναι έξω βέβαια,αλλά πανταχού παρών μέσα,διά των κλώνων του,οι άνθρωποι αυτοί είναι, ο εξής ένας: Παππάς Νίκος. Κατά την εκτίμηση αυτών που από καιρό τώρα, έχουν επαφή και συζητούν μαζί του, αξιολογώντας τον με τα δικά τους αυστηρά και έγκυρα κριτήρια,η σχέση του Κου Παππά με την γενική πολιτική είναι, ' 'αυτή που μπορεί να έχει ένα γαιδουράκι με τις υτποδρομίες και τα καθαρόαιμα''.

Εχει όμως άλλα πολύ σημαντικά προσόντα. Είναι από πολλά χρόνια στενός φίλος του πρωθυπουργού και άρα άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του,ώστε κάθε του υπόδειξη και πρόταση προς αυτόν για τοποθετήσεις προσώπων κλπ,να μετατρέπεται, χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο, σε "απόφαση του πρωθυπουργού".

Επί πλέον όπως λέγεται,πηγές πολιτικής έμπνευσης και τρόπου σκέψης γι'αυτόν,πέρα από τον πατέρα του,αποτελούν οι Κοι Φλαμπουράρης και Βούτσης που φιλοσοφία τους είναι, όσο περισσότερο ΑμερικανοΠΑΣΟΚ,στους μηχανισμούς ασφαλείας και πληροφοριών,τόσο πιο ήσυχοι είναι και οι μεγάλοι μας σύμμαχοι,αλλά και εμείς,που δεν μας αρέσουν τα πολλά ανοιχτά μέτωπα.
 

Ορθάνοιχτες πόρτες και θερμή υποδοχή βρήκε ο Κος Φώτης απο τον Ν.Παππά,όταν πρώτος άνοιξε τον χορό των επαφών, φιλοδοξώντας μάλιστα να τα πει, με τον ίδιο τον μελλοντικό πρωθυπουργό. Προφανώς το πολιτικό ένστικτο του ΑΤσίπρα λειτούργησε και απέτρεψε μια τέτοια συνάντηση. Η θερμή όμως εμπειρία των επαφών εργασίας με τον Κο Παππά, έδωσε το δικαίωμα στον υπεύθυνο ασφαλείας του Μελισσανίδη και της οικογένειας Λάτση καπετάν Φώτη, να κορδώνεται στο περιβάλλον του και να πλασάρεται ως ο πιθανότερος επόμενος διοικητής.




Τελικά όμως,επικράτησε η λύση Ρουμπάτη που εκφράζει πιο τρανταχτά,την σταθερή εμπιστοσύνη του Κου Παππά και των δύο μεντόρων του που προαναφέρθηκαν, στους αθάνατους μηχανισμούς του αμερικανοΠΑΣΟΚ. Αλλωστε,πως θα ήταν δυνατό να

προσανατολιστεί η ΕΥΠ στην υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας,χωρίς να
διαθέτει και ισχυρό άρωμα από Κοσκωτά,ΔΟΛ,Γρυλλάκη και πάει λέγοντας

Η έντονη πασοκολαγνεία του Κου Παππά, δεν έμεινε αναξιοποίητη ούτε από την παλιά τάξη των συνδικαλιστών της υπηρεσίας,που τα τελευταία χρόνια,είχαν σχετικά παραγκωνιστεί, από τους γαλάζιους συναδέλφους τους και με δυναμική παρέμβαση στην Κουμουνδούρου,στον δρόμο που διάπλατα είχαν ανοίξει, Φώτης καί Ρουμπάτης, πέτυχαν να ολοκληρώσουν,το ανοσιούργημα που διαπράχθηκε στην υπηρεσία,με "απόφαση του πρωθυπουργού" μεν,ερήμην του δε,αλλά με απόλυτη ευθύνη του Κου Ν. Παππά. Με τις τοποθετήσεις των Κων Δενέκου και Λιούκα στις θέσεις των δύο υποδιοικητών,ο κύκλος έκλεισε.

Ολοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για δύο μέτριους αξιωματικούς,με ενα κοινό όμως και σημαντικό προσόν που βάρυνε στην κρίση του Κου Παππά.Προέλευση: ΠΑΣΟΚ, αυτό και μόνο έφτανε.

Μακάρι να τελειώναμε εδώ με τις πολύτιμες υπηρεσίες του Κου Παππά, αλλά φευ, έχουμε και συνέχεια.

Ο νέος πλέον διοικητής της υπηρεσίας Κος Ρουμπάτης,επαίρεται στο περιβάλλον του ότι, αφού γοήτευσε και έπεισε τον Κο Παππά ότι ο ίδιος ήταν ο πιο κατάλληλος για την συγκεκριμένη θεση,δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να τον πείσει και για την νευραλγική θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου,ότι δεν υπήρχε καταλληλότερος από τον φίλο του και μεγαλοδικηγόρο Σαγιά.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδίκού UNFOLLOW, υπάρχει ολόκληρο άρθρο-αφιέρωμα, που περιγράφει τα κατορθώματα του Κου Σαγιά τα τελευταία τριάντα χρόνια και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε κι'εμείς. Υπάρχει μια λεπτομέρεια όμως,που δεν αναφέρεται στο περιοδικό,γιατί προφανώς ο αρθρογράφος την αγνοεί,έχει όμως την σημασία της. Ακόμα και οι Κοι Φλαμπουράρης και Βούτσης, που είναι τόσο ενδοτικοί και εκστασιάζονται σε ότι προέρχεται από το αμερικανοΠΑΣΟΚ,λόγω ηλικίας και εμπειριών, δεν πιστεύουμε σε καμμιά περίπτωση οτι θα ήταν αδιάφοροι, σε ότι έχει να κάνει με τα χρόνια της χούντας. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τον Κο Παππά, αλλά αυτόν, όπως φαίνεται,πρωτίστως τον ενδιαφέρει "να γίνεται η δουλιά".Το πως και από ποιον, μάλλον τον αφήνει αδιάφορο και αμφιβάλουμε σοβαρά,αν μπορεί να αξιολογήσει και να καταλάβει την σημασία που αντικειμενικά έχει, η διαγωγή κάποιου στα χρόνια της χούντας. Αλλωστε αν μπορούσε να το καταλάβει,δεν θα ήταν απλά ένας ικανός τεχνοκράτη ς, θα ήταν μέχρι και πολιτικός.

Οι αρχές της δεκαετίας του '70 λουτόν,πριν το μεγάλο φούντωμα του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος,βρίσκουν τον Κο Σαγιά, τελοιόφοιτο στην Νομική σχολή και με πολλές αγκαλίτσες και φιλάκια με τους ποικίλους χουντικούς μηχανισμούς που ερχόταν σε επαφή.Οι Κοι Φλαμπουράρης και Βούτσης,εύκολα θα μπορούσαν να πληροφορηθούν,αν το θελήσουν,για τον "Μπαλτάκο"της νέας κυβέρνησης.


Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και στους κάτω ορόφους, του δεκαεξαόροφου γίγαντα της Κατεχάκη κι'εμείς, που δεν είμαστε παρά ένα απλό και σεμνό ποντικάκι,με πατριωτικές και βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις όμως,που βλέπουμε,ακούμε και μυρίζουμε πολλά πράγματα εδώ μέσα,δεν μπορούμε,παρά να ανησυχούμε.

Ο Κος καθηγητής που εγκαταστάθηκε στο υπουργείο,είναι ένας δημοκρατικός άνθρωπος με γνώσεις και βαθιά πίστη στους νόμους. Ολο το οικοδόμημα όμως που υπάρχει από κάτω του,έχει τους δικούς του άγραφους νόμους και είναι έτσι συγκροτημένο, δεκαετίες τώρα, ακριβώς για να αγνοεί και να παραβιάζει τους νόμους,πάντα βέβαια νομότυπα. Αυτό το τελευταίο,δεν πρόκειται ποτέ να το καταλάβει ο υπουργός,όσο καιρό και να μείνει στο υπουργείο, γι'αυτό και δεν θα κάνει τίποτα για να το αλλάξει. Πρακτικά,είναι εντελώς ανήμπορος και δεν πρόκειται ποτέ και σε καμιά περίπτωση, να καταφέρει να ελέγξε^τους βαθιά ριζωμένους παρακρατικούς μηχανισμούς, στον κορμό της αστυνομίας.

Γνωρίζει άραγε ο Κος υπουργός,ότι πάρα πολλές πια δεκάδες ' 'συνάδελφοι" της Ε ΥΠ, διαβιούν μονίμως στην καρδιά των Εξαρχείων, με την κατάλληλη αμφίεση και την πρέπουσα συμπεριφορά,ώστε να περνούν απαρατήρητοι; Εκεί άλλως τε είναι εγκατεστημένη και η ανεπίσημη έδρα τους(....εταιρία τάδε).Εκεί λογοδοτούν και από κει πληρώνονται,Απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία τους στην κατεχάκη και σε οποιαδήποτε σχετική υπηρεσία. Απο τις υπηρεσίες και από συγκεκριμένα γραφεία,απλά εκπορεύονται οι εντολές για την δράση τους. Και η δράση τους, κάθε άλλο παρά περιορίζεται στην συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών. Είναι άριστα επαιδευμένοι και έμπειροι, ώστε να αναπτύσουν μαχητική και πρωτοπόρα πρακτική δράση μέσα στο πιο "ατίθασο" και λιγώτερο πολιτικοποιημένο και ανεξέλεγκτο κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα πρόσφατα γεγονότα(εμπρησμός περυπολικού στα εξάρχεια,πορεία 250-300 εξεγερμένων
 
αντιεξουσιαστών στο κέντρο)και η έκταση που πήραν,κατά κάποιο τρόπο,ηταν
πρώτες προσπάθειες και δοκιμές προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

Θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες ενέργειες,όρεξη να έχουμε να παρακολουθούμε

και να αξιολογούμε. Τα υπόλουτα, θα αναλαμβάνουν να τα κάνουν τα ΜΜΕ και κάθε

συντηρητική πολιτική φωνή,ώστε να εκλείψει από τα μυαλά της κυβέρνησης,

οποιαδήποτε "επικίνδυνη" σκέψη, για έλεγχο και περιορισμό της δράσης των

ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΕΛΤΑ κλπ.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οριστικά ότι, το πρόβλημα στην αστυνομία δεν είναι μόνο η διείσδυση της Χρυσής Αυγής,που σε ορισμένες υπηρεσίες ξεπερνάει το 50%.Το πρόβλημα είναι η γενικώτερη νοοτροπία και λογική που μετά από επίμονες προσπάθειες χρόνων,έχει ριζώσει στο 80-90% περίπου όλου του δυμαμικού του σώματος,ακόμα και στους εντελώς απολίτικους και αδιάφορους για πολιτικά κόμματα και ιδεολογίες συναδέλφους,που δεν είναι καθόλου λίγοι. Και η λογική αυτή,κυρίαρχη στο σώμα,επιβάλει το μίσος για "τον εχθρό λαό",για όλους αυτούς που βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν, που είναι όμως πολλοί "κι'αν δεν τους φάμε εμείς,θα μας φάνε αυτοί ". Πάνω τους λουτόν αδιακρίτως κΓόποιον πάρει ο χάρος.

Ιδιαίτερα στα ΜΑΤ και στην ΔΕΛΤΑ, η λογική αυτή είναι κυρίαρχη κι Όποιος συνάδελφος,σπάνια,έχει την ελάχιστη ένσταση,αυτόματα γίνεται περίγελως και δαχτυλοδεικτούμενος από όλους,αξιωματικούς και μη.
 
Ο πρωθυπουργός της χώρας, με τους υπουργούς οικονομικών,εξωτερικών και άμυνας,από τις πρώτες μέρες αυτής της κυβέρνησης, με την στάση τους απέναντι στους Γερμανούς επικυρίαρχους,εκαναν τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να νοιώθουν περήφανοι. Σήκωσαν ανάστημα,διαπραγματεύτηκαν και για πρώτη φορά,μια Ελληνική κυβέρνηση, είχε άποψη και την διατύπωσε. Οι Κοι Παππάς, Φλαμπουράρης και Βουτσης, κινήθηκαν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Ανέλαβαν να τακτοποιήσουν πολιτικά και οργανωτικά, το τεράστιο και καθοριστικής σημασίας για την χώρα,έργο των αρμοδιοτήτων και δράσεων της κατεχάκη και χωρίς να σηκώσουν κανένα ανάστημα,χωρίς να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση,παραδόθηκαν αμαχητί στους εγχώριους και ξένους επικυρίαρχους, που χρόνια τώρα και με κυβερνήσεις που έκαναν τα στραβά μάτια, εποπτεύουν και κατευθύνουν, εκ του ασφαλούς τα διαδραματιζόμενα στο δεκαεξαοροφο. Καθόλου δεν τους στενοχώρησαν και κανένα πρόβλημα δεν τους δημιούργησαν. Σκέφτηκαν και έπραξαν, πριν από αυτούς, γι'αυτούς και σίγουρα εξασφάλισαν την εμπιστοσύνη και τις ευχαριστίες τους,που εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε, σε τι μεταφράζεται αυτό.

Το σίγουρο είναι,ότι ο δρόμος που έχει να διαβεί ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνηση του στον συγκεκριμένο τομέα,είναι πολύ καλά και αποτελεσματικά ναρκοθετημένος. Οι εκρήξεις(προβοκάτσιες), θα είναι πολλές και ηχηρές. Οσο πιο γρήγορα βγουν, σωστά συμπεράσματα από τον πρωθυπουργό,τόσο το καλύτερο για τον ίδιο,την κυβέρνηση και γενικώτερα για την πατρίδα μας.

 

Ενα ποντικάκι, από την κατεχάκη...


http://www.anapodos.com/373428759

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ουκρανική αστυνομία να πάρει «πυροβολούνμέχριεξοντώσεως παραγγελίες» εν μέσω αναταραχής πάνω στρατός χτύπησε και τρέχει δολοφονία!!!


Η αστυνομία με πληροφορίες, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά ως Εντάσεις στην ανατολική ουκρανική πόλη Konstantinovka, όπου οκτώ-χρονών κορίτσι σκοτώθηκε σε ένα χτύπημα  ατύχημα με θωρακισμένο όχημα, απο της ουκρανικές δυνάμεις ».
View image on Twitter
 Εντάσεις έχουν  στο Konstantinovka μετά ουκρανική στρατιώτες οδήγηση μέσα στην πόλη με μεγάλη ταχύτητα έχασε τον έλεγχο του οχήματός τους και έπεσαν σε ένα πλήθος  πεζών, χτυπώντας μια γυναίκα με ένα μωρό σε ένα καροτσάκι και ένα 8-χρονών κορίτσι.

«Το ατύχημα συνέβη στο Lomonosov Οδός κοντά στο νοσοκομείο της πόλης . Τρεις πεζοί υπέφερε κάτω από τους τροχούς του οχήματος μάχης: Ένα κορίτσι οκτώ ετών πέθανε επί τόπου, η γυναίκα και το παιδί που ήταν σε ένα καροτσάκι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, "το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε τη Δευτέρα το βράδυ.
https://www.youtube.com/watch?v=dCW3_Jc0e_g
Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν μεθυσμένος κατά τη στιγμή του ατυχήματος. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, οι δράστες διέφυγαν μόλις τη σκηνή του εγκλήματος, όπως η οργή των ντόπιων ξέσπασε σε συγκρούσεις, με πέτρες που ρίχνονται σε οχήματα ασφαλείας. Άλλοι κάτοικοι έσπευσαν να περικυκλώσουν τους στρατώνες, όπου προειδοποιητικές βολές φέρεται να απολυθούν.

Μετά το περιστατικό, εξαγριωμένων πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από την στρατιωτική μονάδα που σταθμεύουν στο τοπικό σχολικό κτίριο, απαιτώντας για το στρατό για να παραδώσει όσους συμμετείχαν στο χτύπημα- ατύχημα. Το πλήθος επίσης φέρεται να έβαλε φωτιά στην είσοδο των κοιτώνων των ουκρανικων δυνάμεων.
https://www.youtube.com/watch?v=AwIUEt9HyoI
Κίεβο η αρχές αναφέρουν επίσης ότι έχουν ξεχωρίσει το άτομο που πιστεύουν ότι είναι ο μόνος υπεύθυνος για την αντίδραση μαζικά κατά των δυνάμεων του Κιέβου. Το Υπουργείο Εσωτερικών εκπρόσωπος για την περιοχή Ντόνετσκ, Ίλια Kiva, υποσχέθηκε ότι ο «εμπνευστής» σύντομα θα πιαστούν και θα οδηγηθούνν στη δικαιοσύνη. Kiva προέτρεψε επίσης τους κατοίκους Konstantinovka να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην υποκινήσουν περαιτέρω βία.

http://rt.com/news/241293-ukraine-army-konstantinovka-violence/

ΗΠΑ και η Ρωσία παραμένουν μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στον κόσμο - μελέτη

RIA Novosti / Sergey Mamontov
Η Ρωσία παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο των όπλων πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας το μερίδιό της κατά 37 τοις εκατό το 2010 - 2014. Η Κίνα έδωσε ώθηση στις εξαγωγές κατά 143 τοις εκατό, συμπιέζοντας Γερμανία από τις κορυφαίες τρεις εξαγωγείς.

Ρωσικά όπλα εξήχθησαν σε 56 χώρες, με την Ινδία, την Κίνα και την Αλγερία για σχεδόν το 60 τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων, δήλωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) το 2015 Επετηρίδα της Δευτέρας. Ασία και Ωκεανία έλαβε 66 τοις εκατό των εξαγωγών ρωσικών όπλων κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ η Αφρική αντιπροσωπεύουν το 12 τοις εκατό και τη Μέση Ανατολή το 10 τοις εκατό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ο κορυφαίος εξαγωγέας όπλων αύξηση των πωλήσεων κατά 23 τοις εκατό, με το μερίδιο της χώρας από το παγκόσμιο εμπόριο όπλων σε 31 τοις εκατό. Ενενήντα τέσσερις χώρες που εισάγονται στις ΗΠΑ από όπλα, με τη Μέση Ανατολή, αντιπροσωπεύοντας το 32 τοις εκατό των αγορών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία έκανε το 58 τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορίου συμβατικών όπλων.
Κινεζικές πωλήσεις έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στην τελευταία τέσσερα χρόνια η αύξηση των εξαγωγών κατά 143 τοις εκατό, ξεπερνώντας τη Γερμανία και πηδώντας από την ένατη στην τρίτη θέση, όμως, ακόμη πολύ πίσω από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία

View image on Twitter
Οι εξαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 16 τοις εκατό κατά τα πέντε έτη. Ως αποτέλεσμα, το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς των κρατών μελών της ΕΕ ήταν χαμηλότερη από εκείνη των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ενώ τα προηγούμενα πέντε χρόνια ήταν υψηλότερο.
Ταυτόχρονα, οι εισαγωγές όπλων φορά στην περιοχή μειώθηκε κατά 36 τοις εκατό από το 2014. Ωστόσο, τα γεγονότα στην Ουκρανία μπορεί να αντιστρέψουμε την τάση μετά το 2014, καθώς πολλές χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές όπλων.
Η Γερμανία έχει μειώσει τις εξαγωγές όπλων κατά 43 τοις εκατό, αν και η μελέτη σημειώνει ότι έλαβε αρκετές μεγάλες παραγγελίες για τα όπλα το 2014. Η Γαλλία γύρους από τους κορυφαίους εξαγωγείς όπλων στον κόσμο 5 που από κοινού αντιπροσωπεύουν το 74 τοις εκατό των προμηθειών, σύμφωνα με την έκθεση.
Το εμπόριο όπλων παγκοσμίως έχει αυξηθεί 16 τοις εκατό κατά τα τέσσερα έτη σε σύγκριση με το 2005-2009.
Βασικά εισαγωγείς
Ινδία, τη Σαουδική Αραβία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Πακιστάν έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς όπλων στην περίοδο 2010-2014, σύμφωνα με το SIPRI. Ινδία έκανε 15 τοις εκατό, ενώ η Σαουδική Αραβία και η Κίνα αντιπροσώπευε το 5 τοις εκατό το καθένα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Πακιστάν για 4 τοις εκατό.
Η εισαγωγή των όπλων στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 36 τοις εκατό, ενώ οι εισαγωγές από τα μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου αυξήθηκε κατά 71 τοις εκατό, με τις χώρες του Κόλπου έχουν αγοράσει το 54 τοις εκατό της συνολικής παρεχόμενης στη Μέση Ανατολή. Οι εισαγωγές στην περιοχή που το 22 τοις εκατό των παγκόσμιων αγορών.
Το SIPRI θα αφιερώσει την επόμενη έκθεσή της για τις παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες, και αναμένεται να δημοσιευθεί στις 13 Απριλίου.
Τον Δεκέμβριο του Ινστιτούτου δημοσίευσε μια κατάταξη των 100 κορυφαίων εταιρειών της άμυνας του κόσμου. Σύμφωνα με την έκθεση, οι μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες αύξησαν τις πωλήσεις της άμυνας τους κατά 20 τοις εκατό το 2013.

http://rt.com/business/241005-russia-second-arms-exporter/

ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!


Τι είναι αυτό που συναρπάζει σeχουαλικά το κάθε ζώδιο;

Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό τους, και τι
πρέπει να γνωρίζετε για ένα ξεχωριστό και επιτυχημένο κρεβάτι; Όλες οι απαντήσεις δίνονται στη συνέχεια, όπου και αποκαλύπτεται η αισθησιακή διάσταση του κάθε ζωδίου, καθώς και οι προτιμήσεις που αυτά έχουν στο μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ζωής: τον έρωτα! Ανακάλυψε την σeχουαλικότητά σου, καθώς και του προσώπου που σε ενδιαφέρει..

Κριός
σeχουαλικά ο Κριός είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Τους συναρπάζει το κυνήγι περισσότερο από την ίδια την σeχουαλική πράξη και ακόμα κι αν φαίνονται ότι θέλουν να κυριαρχήσουν ερεθίζονται με την ιδέα ενός δυναμικού εραστή. Θέλουν πάντα αυτοί να είναι κυρίαρχοι στα σeχουαλικά παιχνίδια και τους αρέσουν οι προκλήσεις. Κυνηγάνε πολύ το….θύμα τους και αν ψάχνετε για ρομαντικές βόλτες στην παραλία ή δείπνα με κεράκια….ακόμα θα ψάχνετε…. Αν θέλετε ατελείωτα ερωτικά παιχνίδια ψάχνετε σε λάθος πρόσωπο. Δεν τους αρέσει να απατάνε εκτός κι αν σας έχουν βαρεθεί στο κρεβάτι οπότε θα δοκιμάσουν κι ένα one night stand…Βλέπουν το σeχ σαν μια φυσική πράξη παρά σαν κάτι συναισθηματικό. Τους ενδιαφέρουν τα άγρια πάθη και ζουν την σeχουαλική πράξη στο έπακρον. Αν κάνουν έρωτα με ένα τυχαίο άτομο και δεν τους δοθεί η ευκαιρία να το κυνηγήσουν, χάνουν το ενδιαφέρον τους……θα σηκωθούν νωρίς το πρωί, προτού ξυπνήσετε, και ούτε που θα θυμούνται το όνομα σας την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε. Είναι λίγο εκκεντρικοί, γιαυτό μην ξαφνιαστείτε αν σας μιλήσουν λίγο…βρώμικα ή σας δώσουν ένα γλυκό χτυπηματάκι….στο κρεβάτι. Ζουν για μασάζ στο κεφάλι. Σε οποιοδήποτε σημείο…στα χείλη….τα μάτια…τα μάγουλα…Τους αρέσει να εκδηλώνεστε δημοσίως ακόμα και σε ώρα εργασίας. Θα πρέπει να είστε ανοιχτόμυαλοι. Αν δεν είστε εκκεντρικοί, τότε ο Κριός δεν σας κάνει. Αν του λέτε συνέχεια ¨’όχ騻 τότε θα τον χάσετε σαν εραστή για πάντα. Τους αρέσουν πολύ τα live σex σόου. Είναι ζηλιάρηδες και θέλουν να συντονίζουν τις ζωές των άλλων. Τους αρέσει που και που το…σαδομαζoxιστiκό σex. Αν θέλετε να γοητεύσετε έναν Κριό, βάλτε τα δάχτυλα σας στα μαλλιά του….για αρχή. Και καθώς τον χαϊδεύετε ή τον δαγκώνετε ελαφρά στον λαιμό….έπεται η συνέχεια…Μόνο προσέξτε! Το να ερωτοτροπείτε ανόητα μαζί τους ή να λέτε ανοησίες δεν είναι και τόσο καλό για να τους κατακτήσετε…
Ταύρος
Τους αρέσουν τα αισθησιακά παιχνίδια μια που ο κυβερνήτης του ζωδίου τους είναι η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης. Έχουν όλες τις ιδιότητες του εραστή που επιθυμεί κάποιος, αισθησιασμό και πίστη. Όταν κάνετε έρωτα με έναν Ταύρο θα νιώσετε μια φυσική και αισθησιακή ευχαρίστηση…..που δεν την περιμένετε… Τους αρέσει η ιεραποστολική στάση περισσότερο κι αν κάποιοι τους βρίσκουν μονόχνωτους αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί έτσι αισθάνονται άνετα. Τους αρέσει πρώτα να πίνουν και να τρώνε και ύστερα να κάνουν έρωτα. Είναι καλλιτέχνες στο ….σeχ. Το φιλί τους και το άγγιγμα τους είναι τρυφερό και απαλό και αν έχουν καλή διάθεση θα σας φιλάνε και θα σας χαϊδεύουν για ατελείωτες ώρες. Τους αρέσει να τους φιλάτε στο λαιμό και να τους ψιθυρίζετε στο αυτί και δεν θα πάρουν τα μάτια τους από πάνω σας. Μην τους βασανίζεται ή τους προκαλέσετε θυμό ή σύγχυση. Αν καταλάβουν ότι υπάρχει κι άλλο άτομο στην ζωή σας, ακόμα κι αν είναι φίλος του αντίθετου φίλου από εσάς…..τότε προετοιμαστείτε να σας πουν….αντίο. Αν είστε πιστοί θα σας κάνουν όλα σας τα χατίρια….Καλό φαγητό …ποτό…καλό σeχ….Ο,τι επιθυμεί η ψυχή σας. Απλά θέλουν τα πάντα. Δεν είναι οπαδοί της μετριοπάθειας. Θέλουν να κάνουν έρωτα απλά και μόνο για την αίσθηση της σeχουαλικής πράξης. Ο,τι χάνουν σε πρωτοτυπία, το κερδίζουν σε διάρκεια και….αντοχή. Δεν τους αρέσουν οι σαδoμαζοxιστiκές καταστάσεις. Είναι τόσο αισθησιακοί και θέλουν πάνω απ’ όλα να σας ικανοποιήσουν, γιαυτό και μπορούν να κάνουν οτιδήποτε τολμηρά….αισθησιακό φανταστείτε. Αλλά να είστε ευγενικοί μαζί τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στη μυρωδιά του σώματος. Γιαυτό μην αγχώνεστε για ακριβά αρώματα. Θα προτιμήσουν την φυσική σας μυρωδιά. Τους αρέσει να κάνουν έρωτα στην φύση γιαυτό κι επιδιώκουν να βρίσκονται σε μέρη με πυκνή βλάστηση, κάμπους ή αγρούς, όπου και μπορούν να αποδώσουν καλύτερα σeχουαλικά……
Δίδυμοι
Το αγαπημένο χόμπι των Διδύμων είναι να συζητάνε για το σeχ και να το κάνουν μετά. Αυτό είναι κάτι που τους πάει στον έβδομο ουρανό!!!! Στους Διδύμους αρέσει να φλερτάρουν και να τραβούν την προσοχή του αντίθετου φύλου, αλλά τις περισσότερες φορές ψάχνουν μόνο αυτό. Θέλουν μεγάλη ποικιλία στο σeχ… να το κάνουν ή στο ασανσέρ ξαφνικά…ή σε ένα πολυσύχναστο μέρος που δεν θα τους βλέπει κανείς… ή στο υπόγειο ενός κλαμπ…..ή σε ένα πάρκο…ή να αποφασίσουν ξαφνικά για ένα Σαββατοκύριακο να κάνουν μια επικίνδυνη απόδραση… Πολλοί Δίδυμοι είναι ομοφυλόφιλοι και μερικοί από αυτούς είναι μόνο για την εμπειρία. Καθώς η διάθεση τους είναι μεταβαλλόμενη, άλλοτε κυνηγάνε το σeχ σαν τρελοί και άλλοτε είναι αδιάφοροι. Τους αρέσει να διαβάζουν εκκεντρικά βιβλία περί σeχ, και μετά, να εφαρμόζουν στην πράξη ό,τι διάβασαν. Στο κρεβάτι τους αρέσει να δίνουν και να παίρνουν και είναι εφευρετικοί. Τους αρέσουν τα φώτα και αν τους μιλάτε κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης, θα τους εξιτάρετε και θα τους κάνετε ευτυχισμένους. Αν δεν τους ερεθίσετε πρώτα διανοητικά είναι αδύνατον να ευχαριστηθούν το σeχ μαζί σας. Σε αυτή την περίπτωση θα φλερτάρουν δεξιά και αριστερά και θα πηγαίνουν με τον έναν και με τον άλλον. Δεν φημίζονται για την πίστη τους γιατί βαριούνται εύκολα. Κι αυτό γιατί πάντα ψάχνουν το καλύτερο κρεβάτι μια και συνεχώς αναζητούν την πρόκληση. Είναι λίγο υπερβολικοί αλλά λάμπουν με την ευφυΐα τους και την εξυπνάδα τους. Επειδή έχουν ψυχικές διακυμάνσεις και τους αρέσει η υπερβολή, το σeχ μπορεί να τους φτιάξει την διάθεση. Ζούνε για να γοητεύουν και να αποπλανούν. Είναι επίσης ….ηδονοβλεψίες και απολαμβάνουν να κοιτάνε τον εραστή τους κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης. Τους αρέσει το μασάζ και μπορούν να χειρίζονται τα …χέρια τους πολύ καλά.
Καρκίνος
Για τον Καρκίνο η αγάπη και το σeχ πάνε μαζί. Πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια για να απολαύσουν το σeχ και μερικές φορές αισθάνονται ενοχές μετά την ερωτική πράξη γιατί συνδυάζουν το σeχ με τα παιδιά, και ιδιαίτερα οι γυναίκες οι οποίες προσπαθούν να μείνουν έγκυες. Έλκονται από άτομα που τους αρέσουν τα παιδιά και η οικογένεια και απολαμβάνουν το σeχ μετά από ένα καλό φαγητό σε ένα άνετο σπίτι. Ο Καρκίνος είναι ο εραστής των ρομαντικών στιγμών. Είναι ευαίσθητος και θα προσπαθήσει πρώτα να ικανοποιήσει τον σύντροφο του σeχουαλικά και μετά να ικανοποιηθεί ο ίδιος του. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο κρεβάτι προκειμένου να δει τον σύντροφο του χαρούμενο και έξω από αυτό. Τους αρέσει περισσότερο το συναισθηματικό σeχ με έναν σταθερό σύντροφο. Τότε το απολαμβάνουν περισσότερο. Τα κομπλιμέντα και τα φιλιά τους ερεθίζουν περισσότερο. Είναι το μόνο ζώδιο που τους αρέσει να τους αγκαλιάζουν τόσο πολύ. Πιστεύουν ότι γεννήθηκαν σε λάθος χρόνο!!!! Συνήθως ονειρεύονται Μεσαιωνικά ρομάντζα. Τους αρέσει να κάνουν έρωτα στο σκοτάδι περισσότερο…και…αποδίδουν καλύτερα. Και αυτό γιατί ο κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη. Συνήθως σκέφτονται τους πρώην εραστές τους και φαντασιώνονται ότι κάνουν έρωτα μαζί τους. Οι λάθος επιλογές τους στους ερωτικούς τους συντρόφους, τους κάνουν να πληγώνονται εύκολα. Τους αρέσει πολύ να κάνουν έρωτα κοντά σε νερό ( τζακούζι, πισίνα, μπάνιο, σάουνα) και θέλουν να αισθάνονται άνετα κατά την διάρκεια της σeχουαλικής πράξης. Επίσης για να απολαύσουν το σeχ θα πρέπει να έχουν σιγουρέψει τον εραστή τους. Όταν κάνουν έρωτα στο σπίτι θα πρέπει το κρεβάτι να είναι άνετο, τα μαξιλάρια πουπουλένια και απολαμβάνουν κάθε τι απαλό και χνουδωτό. Το Kama Sutra είναι για τους Καρκίνους. Μην τους επιβάλετε να κάνουν έρωτα με το ζόρι γιατί δεν θα αποδώσουν. Αλλά όταν ξεκινήσουν, να είστε έτοιμοι για μια νύχτα που θα….διαρκέσει πολύ.
Λέων
Οι Λέοντες είναι λίγο ατομιστές στο κρεβάτι, όχι γιατί δεν θέλουν να ικανοποιήσουν τον εραστή τους, αλλά γιατί τον ξεχνούν….και θέλουν να κάνουν έρωτα ξανά…και…ξανά…. Θέλουν κάτι περισσότερο από μια απλή σeχουαλική πράξη. Τους αρέσει να αυτοσχεδιάζουν και είναι απαιτητικοί. Το να κάνουν έρωτα είναι σαν ασκούν κυριαρχία και είναι πολύ καλοί σε αυτό, αλλά έχουν ανάγκη από επαίνους και αναγνώριση. Είναι καλοί εραστές μόνο και μόνο γιατί δεν θέλουν να αποτύχουν και θέλουν να αναγνωριστούν για την απόδοση τους. Εκπέμπουν μια σeχουαλική αύρα που είναι δύσκολο να τους αντισταθεί κανείς. Τους αφήνουν όλους να τους ερωτεύονται, οπότε οι άλλοι πρέπει να κάνουν προσπάθεια να τους κατακτήσουν, διαφορετικά πάνε στον επόμενο… Τους αρέσει πολύ να παίζουν την γάτα με το ποντίκι στις ερωτικές τους σχέσεις, και απαιτούν σεβασμό. Στο κρεβάτι είναι αληθινά….λιοντάρια και πολλές φορές φοβίζουν τον εραστή τους. Υπάρχουν στιγμές που τους αρέσει το ωμό σeχ. Τους αρέσει πολύ το μασάζ στην πλάτη, το απολαμβάνουν και με αυτόν τον τρόπο τους φεύγει το άγχος και χαλαρώνουν. Από την στιγμή που θα κάνετε έρωτα με έναν Λέοντα μην περιμένετε να σας ερωτευθεί αμέσως . Θα χρειαστείτε υπομονή, και όταν ξεκινήσετε….απαιτούν ικανοποίηση, προσοχή και αυτοέλεγχο. Τους αρέσει να κάνουν έρωτα σε μια ρομαντική ατμόσφαιρα, γεμάτη πολυτέλεια. Απολαμβάνουν τα χάδια στο έπακρον, και τους αρέσει να μιλάνε στο…κρεβάτι. Εκείνο που θέλουν πιο πολύ να ακούσουν είναι να τους επιβεβαιώνετε συνεχώς, πόσο καλοί εραστές είναι. Αν έχετε επιλέξει ένα λιοντάρι, στο κρεβάτι σας, να είστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Είναι σίγουρο ότι θα σας καθηλώσουν και δεν θα μπορέσετε να τους αντισταθείτε. Αλλά καλό θα ήταν να μην τους δοθείτε αμέσως. Θα ενθουσιαστούν αν δουν ότι έχετε αυτοέλεγχο.

Παρθένος
Οι Παρθένοι έχουν δύο πλευρές στην προσωπικότητα τους. Είναι ….παρθένοι αλλά είναι και πονηρές αλεπούδες….Θα σας αφήσουν να πιστεύετε ότι είναι πράοι αλλά δεν είναι!!! Οι Παρθένοι ψάχνουν πάντα για μακροχρόνιες σχέσεις και όχι για one night stands.Γοητεύουν τους άλλους με την φινέτσα τους και την ήρεμη συμπεριφορά τους σε δευτερόλεπτα… Αν έχουν σταθερή σχέση το ρίχνουν στην δουλειά, έχουν πεσμένοι λίμπιντο και έτσι παραμελούν τον σύντροφο τους. Τους αρέσει η αυθόρμητη σeχουαλικότητα και να …..γδύνουν τον σύντροφο τους με τα μάτια. Το σeχ γιαυτούς είναι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Μερικές φορές γίνονται κουραστικοί γιατί ψάχνουν πολύ το άτομο με το οποίο θα κάνουν έρωτα και πολλές φορές αν δουν κάποιο ψεγάδι, τον απορρίπτουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θέλουν να προσβάλουν ή να κριτικάρουν άσχημα αλλά η τελειομανία τους, βάζει θηλιά στον λαιμό του συντρόφου τους. Αν και έχουν εκκεντρικές ιδέες, δεν δείχνουν το μάξιμουμ της σeχουαλικότητας τους, αν δεν έχουν τον τέλειο εραστή!!!! Τους αρέσει η συνήθεια γιαυτό προσπαθήστε να κοιμάστε συνέχεια μαζί τους και ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί…. Είναι πολύ προσεκτικοί με την εξωτερική τους εμφάνιση και πάντα καθαροί. Ψάχνουν για τον τέλειο εραστή αλλά μια που δεν υπάρχει….συμβιβάζονται. Ενώ εξωτερικά δείχνουν πρακτικοί και προσγειωμένοι, μέσα βαθιά στην ψυχή τους έχουν πολύ δυνατά πάθη που κυριαρχούν πάνω τους. Είναι μανιώδεις με την υγιεινή και την καθαριότητα και θέλουν χρόνο για να απολαύσουν το σeχ. Θέλουν να κάνουν τον εραστή τους ευτυχισμένο. Μερικές φορές γίνονται λίγο παραπάνω προκλητικοί στο κρεβάτι. Προκαλέστε τους και δείτε τι μπορεί να συμβεί….Θέλουν πρώτα να έχουν διευθετήσει τα ζητήματα της καθημερινότητας τους και ύστερα να αφεθούν στην αγκαλιά του εραστή τους.
Ζυγός
Οι Ζυγοί είναι από τα πιο σeχουαλικά ζώδια, αλλά εάν δεν ικανοποιούνται σeχουαλικά και δεν παίρνουν αυτό που θέλουν από τον εραστή τους, τείνουν σε παράλληλες σχέσεις. Είναι περιβόητοι για τις διπλές σχέσεις που έχουν. Σε κοιτάνε στα μάτια και λένε » Μην με απατήσεις, δεν θα στο κάνω ποτέ εγώ αυτό » και το λένε με ένα γλυκό και ήρεμο τρόπο που γίνονται πιστευτοί, ενώ ήδη έχουν σχεδιάσει μια καυτή νύχτα πάθους με κάποιον άλλον. Βέβαια το καλό που έχουν είναι ότι περισσότερο δίνουν παρά παίρνουν. Έχουν μεγάλη καρδιά και τον λιγότερο εγωισμό από κάθε άλλο ζώδιο. Δεν είναι τόσο ανοιχτοί όσον αφορά τις σκέψεις τους ή τις σeχουαλικές τους φαντασιώσεις. Είναι ευγενικοί και προτιμούν να κρύβουν την αλήθεια για να μην προσβάλλουν ή πληγώσουν τον εραστή τους. Στο κρεβάτι είναι επικοινωνιακοί και θα μιλήσουν στον εραστή τους για τις σeχουαλικές τους ανάγκες. Βλέπουν το σeχ σαν μια απολαυστική εμπειρία και είναι πολύ ενθουσιώδεις στο να κάνουν έρωτα σε περίεργα μέρη. Θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τον εραστή τους κάνοντας πράξη κάθε ερωτική του φαντασίωση, άσχετα αν έχει κατακτήσει ή όχι την καρδιά τους. Μπορούν να γίνουν εύκολα θύματα, γίνονται πολύ καλοί σύζυγοι και προτιμούν ο εραστής τους να έχει την πρωτοβουλία. Είναι πολύ ρομαντικοί αλλά η….υποταγή είναι η φαντασίωση τους. Εξιτάρονται από τους καλούς τρόπους και απεχθάνονται την αγενή συμπεριφορά. Δεν είναι μόνο συναισθηματικοί αλλά και εγκεφαλικοί. Οι Ζυγοί θέλουν να κάνουν πράξη τις ερωτικές τους φαντασιώσεις. Ο κυβερνήτης τους είναι η Αφροδίτη γιαυτό δεν θέλουν μόνο να κάνουν σeχ αλλά επιδιώκουν παράλληλα το συναίσθημα και τον αισθησιασμό. Μπορούν να καταλάβουν πως αισθάνεται ο σύντροφος τους. Μισούν να περιμένουν για να τραβήξουν την προσοχή γιαυτό και φεύγουν. Για να μείνουν σε μια σχέση πρέπει να τους ερεθίσετε…. εγκεφαλικά.
Σκορπιός
Οι Σκορπιοί είναι πολύ κτητικοί στο κρεβάτι αλλά μπορείτε να βασίζεστε σε αυτούς ότι θα είναι δίπλα σας όποτε τους χρειαστείτε. Δεν μπορείτε ποτέ να καταλάβετε πως σκέφτεται ένας Σκορπιός, γιατί ξέρουν πως να κρύψουν τα συναισθήματα τους και τις σκέψεις τους. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της σeχουαλικότητας. Τους αρέσει το σeχ και το χρησιμοποιούν για να ασκήσουν εξουσία στον εραστή τους. Σκέφτονται το σeχ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Ενθουσιάζονται με οποιαδήποτε ερωτική φαντασίωση και δεν διστάζουν να την κάνουν πράξη. Η σeχουαλικότητα τους είναι τόσο δυνατή που τρελαίνει τον εραστή τους. Αν είστε τυχεροί και έχετε συναντήσει έναν Σκορπιό, είναι σίγουρο ότι σας έχει ικανοποιήσει στο έπακρον!!!! Μπορεί να φαίνεται ήρεμος, ήσυχος και λίγο απόμακρος αλλά στο κρεβάτι είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι ένας άγριος, παθιασμένος εραστής!!!! Αν καταλάβει ότι τον απατάτε, θα γίνουν σκηνικά και στο τέλος θα φτάσει στο άλλο άκρο: Δεν θα ξανακάνετε έρωτα μαζί του!!! Μην μιλάτε και μην του αναφέρετε ποτέ ότι σας φλερτάρουν άλλα άτομα του αντίθετου φύλου από εσάς, γιατί τότε θα δείτε το δηλητήριο του. Έχουν την επιθυμία να εξερευνήσουν τα σκοτεινά μέρη της…σeχουαλικότητας εκεί όπου οι άλλοι φοβούνται να βαδίσουν. Αγνοούν τα ταμπού και βλέπουν το σeχ ως μια ευκαιρία για να εξερευνήσουν τα μυστικιστικά βάθη της ψυχής. Βασανίζουν το αντικείμενο του πόθου τους. Η αγάπη, ο πόθος, και η λίμπιντο είναι όλα σημαντικά για αυτούς. Το σeχ για τον Σκορπιό είναι συναισθηματικό, δραματικό, τεταμένο, γεμάτο συναισθηματικές ….εντάσεις και απόηχο από επώδυνα τραύματα του παρελθόντος. Ξέρουν πολύ καλά να παίρνουν αυτό που θέλουν στο κρεβάτι και είναι οι τέλειοι εραστές. Τους αρέσουν πολύ οι πειραματισμοί. Είναι πολύ επιδέξιοι, ξέρουν την τέχνη του σeχ, και ξέρουν πως να σας πάνε στον έβδομο ουρανό…
Τοξότης
Οι Τοξότες είναι χαρούμενοι, παιχνιδιάρικοι στο κρεβάτι και ξέρουν να εξιτάρουν τον εραστή τους. Βέβαια κάτω από το χαρούμενο ύφος τους κρύβεται ένας άγριος και παθιασμένος εραστής. Είναι εφευρετικοί και περιπετειώδεις. Όταν έχουν βρει τον κατάλληλο ερωτικό σύντροφο τα δίνουν όλα σε αντάλλαγμα. Ενδιαφέρονται και για την ποιότητα αλλά και για την ποσότητα…. Ακόμα κι αν είναι λίγο χοντροί ή έχουν μέτρια εξωτερική εμφάνιση ξέρουν πως να τρελάνουν τον εραστή τους στο κρεβάτι. Αγαπούν το κυνήγι, τόσο οι άντρες όσο κι οι γυναίκες, και έχουν ένα μοναδικό τρόπο να ξεσηκώνουν ερωτικά τους άλλους. Είναι ατίθασοι και δεν διστάζουν να απατήσουν τον σύντροφο τους αν οι ανάγκες τους δεν ικανοποιούνται. Αλλά μπορείτε να ανεχτείτε αυτήν την περίεργη και….ανοιχτόμυαλη σeχουαλικότητα τους; Θα κρύψουν τα συναισθήματα τους και τις σκέψεις τους από εσάς, αλλά μην κάνετε το λάθος και κρύψετε κι εσείς τα δικά σας από αυτούς…Ψάχνουν για κάποιον που να μπορούν να εμπιστευθούν 100% αλλά δεν θα σας δείξουν ποτέ ότι δεν σας εμπιστεύονται. Τους αρέσει η κίνηση, τους αρέσουν τα ταξίδια και τους αρέσει να κάνουν έρωτα σε καινούργια μέρη, κάτω από το φως του φεγγαριού με έναν εκφραστικό τρόπο. Για να απολαύσουν την ερωτική πράξη θα πρέπει να υπάρχει μια προεργασία…Επικοινωνία και πολύ συζήτηση, καλό φαγητό και ποτό και πολύ…πολύ γέλιο. Αν είναι κοντά στην θάλασσα ή σε έναν κάμπο τόσο το καλύτερο!!! Τους αρέσουν οι απρόβλεπτες και περίεργες καταστάσεις. Μπορούν να δοκιμάσουν τα πάντα για την εμπειρία και την περιπέτεια… άλλοτε να βασανίζουν ελαφρά και άλλοτε να θέλουν κατευθείαν να μπουν στην πράξη, άλλοτε να είναι συναισθηματικοί και άλλοτε να είναι ωμοί. Όπως και να χει όμως το πράγμα, το σίγουρο είναι ότι είναι οι…τέλειοι εραστές…
Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι ξέρουν πως να κρύβουν τα συναισθήματα τους, γιαυτό είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν οι άλλοι πότε είναι πραγματικά ερωτευμένοι. Στο μόνο που μπορείτε να στοιχηματίσετε είναι, ότι το λιγότερο που μπορείτε να έχετε από έναν Αιγόκερω είναι ο θαυμασμός. Έχουν έντονες σeχουαλικές ορμές και μπορούν να κάνουν έρωτα όλη νύχτα…. Μία ερωτική συζήτηση ή ένα ερωτικό βίντεο μπορεί να τους ερεθίσει. Η φαντασία τους δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη οπότε μην περιμένετε….ακροβατικά στο κρεβάτι. Όταν δεν έχουν και τόση όρεξη γίνονται λίγο βαρετοί και τείνουν να είναι λιγάκι εγωιστές σε αυτό το θέμα. Αλλά μπορείτε απόλυτα να βασίζεστε σε αυτούς για την πίστη τους ιδιαίτερα αν έχουν δεσμευτεί μαζί σας. Είναι δυνατοί και με αυτοπεποίθηση αλλά λίγο ζόρικοι κι όταν βγουν από το καβούκι τους και εμπιστευθούν, γίνονται πολύ συναισθηματικοί και έχουν γλυκύτητα. Θέλουν να κάνουν κάτι συναρπαστικό σε καινούργια μέρη, γιαυτό δοκιμάστε να κάνετε έρωτα σε διαφορετικά μέρη για να τους εξιτάρετε. Προσπαθήστε να τους καλοπιάνετε. Βέβαια αυτό απαιτεί κάποια προσπάθεια. Γιαυτό να τους χαμογελάτε που και που. Έχουν αξιοπρέπεια και παρατηρητικότητα και όταν βρίσκονται σε έναν κοινωνικό χώρο είναι οι πρώτοι που θα δουν την εξωτερική εμφάνιση των άλλων. Δεν τους αρέσει καθόλου το προκλητικό ντύσιμο, δεν τους ερεθίζει σeχουαλικά….Τους αρέσει να κάνουν έρωτα στα διαλείμματα εν ώρα εργασίας, στα διαλείμματα ενός έργου που παρακολουθούν στην τηλεόραση, σε αναπαυτικούς καναπέδες, στο αυτοκίνητο….και αν έχουν καλή διάθεση είναι τέλειοι. Στην αρχή είναι ψυχροί αλλά γρήγορα ζεσταίνονται και δεν σταματάνε. Μερικές φορές απεχθάνονται το πορνό κι αν θα το δουν είναι απλά για την ….εμπειρία.
Υδροχόος
Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο της σeχουαλικής εκκεντρικότητας αλλά και των …ιδιαιτεροτήτων. Είναι καλύτεροι σαν φίλοι παρά σαν εραστές και αν συσχετιστείτε με έναν Υδροχόο θα έχετε περισσότερο μια διανοητική εμπειρία και όχι συναισθηματική. Η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει τόσο σημασία γι αυτούς σε μια σχέση, αλλά ερεθίζονται σeχουαλικά από το μυαλό και το πνεύμα του συντρόφου τους. Είναι πολύ διασκεδαστικοί στο κρεβάτι και το πιο εφευρετικό από όλα τα ζώδια. Πρώτα ερεθίζονται με το μυαλό και ύστερα με το σώμα. Είναι ανυπόμονοι στο κρεβάτι και τους αρέσει το γρήγορο και ικανοποιητικό σeχ. Είναι μανιώδεις με την υγιεινή και την αντισύλληψη. Έχουν διάρκεια….και θέλουν να ικανοποιήσουν τον εραστή τους. Είναι ανοιχτοί σε όλα!!!! Βέβαια αυτό θα το κάνουν με έναν τυχαίο σύντροφο και όχι με τον άνθρωπο της ζωής τους. Ψάχνουν για έναν πρωτότυπο και εκκεντρικό εραστή και μέχρι να τον βρουν θα πηγαίνουν με οποιονδήποτε είναι διαθέσιμος. Τους αρέσει να κρύβουν τα συναισθήματα τους και να δημιουργούν ένα μυστήριο γύρω τους, να φαίνονται ψυχροί, αλλά έτσι προστατεύουν τον εαυτό τους. Αν θέλετε να τους τραβήξετε την προσοχή προσπαθήστε να τους διεγείρεται εγκεφαλικά. Αν δεν περιμένετε κάτι ως αντάλλαγμα τότε θα ικανοποιήσουν τις προσδοκίες σας. Είναι όμως εύκολο να πληγωθείτε από έναν Υδροχόο γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι σκέφτονται και τι αισθάνονται. Αν είναι σκεφτικοί και σιωπηλοί και είστε μαζί τους, τότε κάτι άλλο σκέφτονται. Βλέπουν το σeχ σαν μια….προσωρινή διακοπή από τις δουλειές τους. Μπορούν να σας ανάψουν μόνο με τον τρόπο που ….κινούνται στον χώρο. Είναι λάτρεις της εμπειρίας και της περιπέτειας στο να κάνουν νέες γνωριμίες. Μην περιμένετε πίστη από αυτούς μιας και είναι εγκεφαλικά ζώδια κι αν ερεθιστεί….το μυαλό τους δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Μπορούν να κάνουν έρωτα με ένα άτομο που το βλέπουν σαν φίλο και όταν κάνουν….ό,τι κάνουν, να είναι και πάλι φίλοι σαν να μην συνέβη τίποτα!!!!
Ιχθύς
Τους Ιχθύς είναι εύκολο να τους χειριστείτε. Οτιδήποτε κι αν θέλετε είναι έτοιμοι να σας το προσφέρουν. Αν ψάχνετε κάποιον που θα σας κάνει όλα τα χατίρια στο….κρεβάτι τότε οι Ιχθύς είναι για σας. Η απαίτηση τους είναι να τους είστε πιστοί γιατί διαφορετικά, αν τους προκαλέσετε είναι πολύ ζηλιάρηδες. Μερικές φορές φοβούνται τόσο πολύ μην τελειώσει το παραμυθένιο ρομάντζο, που ασυνείδητα καταστρέφουν την ευτυχία μόνοι τους. Οι άντρες Ιχθύς έχουν την φήμη των ερωτύλων εραστών. Πετάνε στα σύννεφα γιαυτό…έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Αλλά είναι θαυμάσιοι εραστές. Βλέπουν το σeχ με ρομαντικό τρόπο, σαν μια εμπειρία έξω από το σώμα και το απολαμβάνουν με όλες τους τις αισθήσεις. Η αγάπη και το σeχ είναι ένα και το αυτό για τους Ιχθύς, και το σeχ μια όμορφη φαντασίωση που θέλουν να εναρμονίσουν. Σαν ζώδιο του νερού, κάθε σeχουαλική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένη με συγκίνηση, Και υπάρχει μικρή ευχαρίστηση στη φυσική πράξη του σeχ αν δεν υπάρχει μια αρκετά βαθιά συναισθηματική ένωση. Είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν σeχουαλικά αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος και έντονο συναίσθημα. Το σeχ φαίνεται να είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, αν γίνετε στα κρυφά…. Αν εστιάσουν την προσοχή τους πάνω σας, τότε θα σας πάνε στον έβδομο ουρανό!!! Ο αισθησιασμός είναι ο αέρας που αναπνέουν. Τους αρέσει να τους ψιθυρίζετε στο αυτί και τους αρέσουν οι αυτοσχεδιασμοί πάνω στην ερωτική πράξη. Η ερωτογενής τους ζώνη είναι τα πόδια. Αν θέλετε να εφαρμόσετε το Κάμα Σούτρα τότε οι Ιχθύς θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω. Τους αρέσει να κάνουν έρωτα κοντά σε νερό ή ακόμα και να ακούνε τον ήχο της θάλασσας. Δίνουν σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια και θέλουν τα πάντα να είναι τέλεια με τον εραστή τους. Δεν θα βαρεθείτε ποτέ το σeχ μαζί τους.

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΤΟ «ΤΡΑΠΕΖΙ» Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 17% ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Τον τρόπο αυτό επέλεξαν οι Αζέροι προκειμένου να μειώσουν το ποσοστό τους κάτω από το 50%

Το σενάριο παραχώρησης του 17% της Socar στη ΔΕΣΦΑ, σε ισπανική, γερμανική, βελγική ή βουλγάρικη εταιρεία είναι στο τραπέζει όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του Θέματος της Κυριακής.


Να θυμίσουμε ότι οι Αζέροι και η Κομισιόν εξετάζουν να εκχωρήσουν το 17% σε μια τρίτη εταιρεία, ώστε το ποσοστό ελέγχου τους στον ΔΕΣΦΑ να πέσει κάτω από το 50%. Σύμφωνα με το Business Stories της Κυριακής, η Socar κρατά κλειστά τα χαρτιά της, χωρίς να επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και να διαψεύδει ότι μπορεί να επαναξετάζει την πρόταση- αν και παλαιότερα είχε διαμηνύσει στην Κομισιόν ότι δεν σκέφτεται να κάνει κάτι τέτοιο. Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε το 17% θα δοθεί σε μία τρίτη εταιρεία, το ελληνικό δημόσιο θα έχει το 34% και το ποσοστό των Αζέρων θα υποχωρήσει στο 49%. Μένει, όμως, να δούμε πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναμένει την απόφαση της Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε και σήμερα από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2013, η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR κέρδισε το διαγωνισμό και εξαγόρασε ποσοστό 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας «ΔΕΣΦΑ», για 400 εκατομμύρια ευρώ. Το Νοέμβριο του 2014, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε σε βάθος της συμφωνίας έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσον η απόκτηση του ΔΕΣΦΑ είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό της ΕΕ. Το πόρισμα της έρευνας ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. Ελένη Στεργίου
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2015

Αρχίζει λειτουργία ενός νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στη θέση Μαυρομαντήλα (ενδεικτικά, 1,75 ευρώ για τα ΙΧ) και δύο πλευρικών, στην...Αγία Μαρίνα και τη Στυλίδα (Καραβόμυλος).

Ευτυχώς που μας έσωσε ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Χωρίς... κόψιμο κορδέλας ή τελετή εγκαινίων, πιθανότατα όχι μόνο λόγω της συγκυρίας αλλά και των μεγάλων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του έργου, θα δοθεί επιτέλους στην κυκλοφορία το νέο τμήμα Ραχών - Στυλίδας στο Μαλιακό κόλπο.
Όπως αιφνιδίως ανακοινώθηκε σήμερα από την κοινοπραξία Κεντρική Οδό, τη Δευτέρα πρόκειται να ανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Η λειτουργία του νέου τμήματος θα συνοδευτεί από τη λειτουργία ενός νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στη θέση Μαυρομαντήλα (ενδεικτικά, 1,75 ευρώ για τα ΙΧ) και δύο πλευρικών, στην Αγία Μαρίνα και τη Στυλίδα (Καραβόμυλος).
Το τμήμα Ραχών- Στυλίδας είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν είχε μέχρι τώρα παραδοθεί. Το τμημα ανακατασκευάστηκε με έξοδα του Δημοσίου και παραδόθηκε στην κοινοπραξία Κεντρική Οδό, η οποία και θα το διαχειρίζεται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και συντήρησης του Ε65 (ό,τι απέμεινε από τον αρχικό σχεδιασμό).
Η υπόθεση έχει μακρά ιστορία: Η ανακατασκευή των 77,2 χιλιομέτρων της εθνικής οδού στο Πέταλο του Μαλιακού, από τον Αγιο Κωνσταντίνο έως τις Ράχες ξεκίνησε στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας από το (τότε) ΥΠΕΧΩΔΕ. Τα πρώτα 53,9 χιλιόμετρα του έργου παραδόθηκαν τμηματικά έως τον Σεπτέμβριο του 2008. Τα υπόλοιπα 23,3 χλμ., δηλαδή η παράκαμψη της Λαμίας και η παράκαμψη Στυλίδας και Ραχών, θα έπρεπε να ήταν έτοιμα τον Σεπτέμβριο του 2009 και τον Σεπτέμβριο του 2010, αντίστοιχα.
Δυστυχώς στις αρχές του 2010 τα έργα «πάγωσαν» λόγω της οικονομικής αδυναμίας της εταιρείας που τα είχε αναλάβει να συνεχίσει. Οι διαδοχικές εκλογές επιβάρυναν την κατάσταση και τελικά η υπόθεση απεμπλάκη το 2012 με την ανάθεση της παράκαμψης Στυλίδας (Στυλίδα - Ράχες, 19,2 χλμ.) στην κοινοπραξία των εταιρειών ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ και της παράκαμψης Λαμίας (Νέα Κοίτη Σπερχειού - κόμβος Ροδίτσας, μήκους 4,1 χλμ.) στην εταιρεία Μοχλός.
Τελικά, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ ακολούθησαν έλεγχοι στις σήραγγες, παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής των νέων σταθμών διοδίων. Πάντως το Δημόσιο θα καταβάλλει πριμ στις κατασκευάστριες ύψους 19,8 εκατ. ευρώ (!), για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.
Μετά την παράδοση του τμήματος Ραχών - Στυλίδας απομένει να δοθούν στην κυκλοφορία τα 4 χλμ. της παράκαμψης Λαμίας για να κλείσει οριστικά το «αιματοβαμμένο» κεφάλαιο του Μαλιακού. Το έργο έχει και εκεί ολοκληρωθεί και θα δοθεί μόλις η τροχαία το επιτρέψει, λογικά πάντως πριν από την πασχαλιάτικη έξοδο.

Καθημερινή

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Τρενοτεχνείον Κυπαρισσίας

Bullying ειναι:
να λες <<όταν μεγαλώσω θα γίνω ηθοποιός>>π.χ.
και να σε παίρνουν όλοι στο ψιλό !!!!

Bullying είναι:...
να αγαπάς και να σέβεσαι την πατρίδα σου
και να σε λεν μαλάκα.....


 Bullying είναι:
να μελετάς τους ποιητές
και να σε λεν φευγάτο.....
να γράφεις ποίηση
και να σε λεν τρελό

 Bullying είναι:
να κουβαλάς στην πόλη σου
τα πιο ακριβά σου δώρα
και οι συμπολίτες σου να τα κατουράνε....

 Bullying είναι:
Να χαμογελούν μπροστά σου
και πίσω να σε βρίζουν....

 Bullying είναι:
Η γλώσσα που κοκκαλα δεν έχει
και κοκκαλα τσακίζει...


 και anti-Bullying είναι:

Να'χεις στον μπουτσο σου βιολιά
Να'χεις και τουμπερλεκια
και να τους γράφεις σταυρωτά
Να τους γαμάς τα πρέκια....


πάμε να φύγουμε ρε Βαγγέλη
και γραφτους στ'αρχιδια σου...
Πάμε να φυγουμ' απο 'δω
εδώ δεν αγαπάνε
Πάμε να φυγουμ' απο δω
κάπου αλλού να πάμε.


Ειν'η ζωή μας τόση δα
και τόσο να μεγάλη
και μη ζητάς απ'την ροδιά
να βγάλει πορτοκάλι...

Πάμε να φυγουμ' απο δω
εδώ δεν τραγουδάνε
εδώ αντί να χαίρονται
βρίζουν και βλαστημανε...

Ακου τι λεν οι ποιητές
Ακου καλά τι λένε
Στ' αγκαθωτά στιχάκια τους
Μιλούν και χαρμοκλαινε...

Παμε να φυγουμ' απο 'δω
Να φτιαξουμ' άλλη πόλη
Να μη φοβούνται τα παιδιά
και ν'αγαπιουνται ΟΛΟΙ...


Γεια σου ρε Βαγγέλη...και τσιγκλα μας με μυτερή βουκέντρα.....
Συγνώμη γιόκα μου εκ μέρους των θυμάτων που τους φωνάζουν θύτες.......

Ν.Κ.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ


«Συμφωνία με τον διάβολο»: Τα ξένα ΜΜΕ για τον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η 25η Ιανουαρίου 2015, σήμανε το τέλος των φαύλων Μνημονιακών κυβερνήσεων.Ο ελληνικός λαός έστειλε στον αγύριστο τους βιαστές του, τους δολοφόνους των ονείρων του, όλους εκείνους που συνέπραξαν στην φτωχοποίησή του. Όλους εκείνους καθώς και τους συνεργάτες τους που δημιούργησαν μια ανθρωπιστική κρίση, χειρότερη εκείνης των χρόνων της Κατοχής. Όταν οι αυτοκτονίες, τα συσσίτια απόρων, οι άστεγοι, τα παιδιά που λιποθυμούν από υποσιτισμό στα σχολεία κ.α. βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Την 25η Ιανουαρίου 2015, ο ελληνικός λαός καταψήφισε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα δεκανίκια τους, τη ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ. Έδωσε σχεδόν πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ο οποίος στην διερευνητική εντολή, συμφώνησε με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” της πατριωτικής δεξιάς στο σχηματισμό κυβέρνησης. Δυο κόμματα με εκ διαμέτρου αντίθετη ιδεολογία, που όμως τους ένωνε η αντιμνημονιακή τους πολιτική. Που συμφώνησαν να συνυπάρξουν προς όφελος της Πατρίδος. Που προφανώς θεώρησαν πως μπορούσαν να βάλουν στην άκρη, Εθνοκτόνες αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ και που για τους ΑΝΕΛ αποτελούν “κόκκινες γραμμές”. Από τις οποίες εάν έχουν οι ΑΝΕΛ την παραμικρή απόκλιση, μακροπρόθεσμα θα ακολουθήσουν την πορεία της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ. Και μια από τις “κόκκινες γραμμές” των ΑΝΕΛ είναι το ζήτημα της αθρόας λαθρομετανάστευσης στην Πατρίδα μας και η πολιτική διαχείριση αυτού του Εθνικού θέματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστόν τοις πάσι πως υπάρχουν λογικές απόψεις, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και αλαζονικές ακραίες αντιλήψεις που δεν αντιλαμβάνονται αυτοί που τις εκφράζουν πως είναι ικανοί να τινάξουν τα πάντα στο αέρα με αυτές τις ακραίες συμπεριφορές.

Όπως επί παραδείγματι, ο επιπόλαιος χειρισμός σε ακατάλληλη πολιτική ώρα, του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης από την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, που έκανε άνω – κάτω την κυβέρνηση και δημιούργησε τεράστιο προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία. Η επιλογή του προσώπου της λαθρολάγνου Χριστοδουλοπούλου για το συγκεκριμένο νεοσύστατο υπουργείο, ήταν μια τουλάχιστον κακή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Και από τη στιγμή, που ακόμη δεν έχει ορκιστεί αναμένοντας την τροποποίηση του Νόμου, μέσω του νομοσχέδιου της ανθρωπιστικής κρίσης που θα αφορά το συγκεκριμένο υπουργείο και τις αρμοδιότητές του. Έτσι, είναι άστοχη ακόμη και η δήλωσή της για το επίμαχο έγγραφο, που ήθελε η διαταγή για τους μετανάστες να εκδόθηκε κατόπιν παρέμβασης συνεργάτιδάς της: «Δεν μπορεί να είναι βάσιμος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της Αστυνομίας βγάζει διαταγή κατόπιν προφορικής υπαγόρευσης συνεργάτη μου, χωρίς να την περνάει από την ιεραρχία της Αστυνομίας. Αυτό είναι αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον παράλογο». Και μπορεί στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας, να αποστρατεύτηκε ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Γεώργιος Νίτσας που υπέγραψε το περιβόητο έγγραφο για τους μετανάστες, όμως η κα Χριστοδουλοπούλου παραμένει στη θέση της. Και να θυμίσουμε, πως η εν λόγω υπουργός, υπήρξε κατά το παρελθόν συνήγορος υπεράσπισης καταδικασμένων τρομοκρατών!!

Ωστόσο, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τεράστια ευθύνη φέρει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μπορεί να μιλάει για προβοκάτσια που έγινε κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ, αλλά δεν έδωσε μια λογική εξήγηση για το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα και την μεταφορά των “ενοίκων του” στο Κέντρο της Αθήνας για να “προαυλίζονται” ελεύθεροι στην Ομόνοια, με όλα τα επακόλουθα ανοικτά. Και από την άλλη μεριά, βεβαίως δεν πείθει η κα Χριστοδουλοπούλου, όταν ισχυρίζεται πως ανέλαβαν τη φιλοξενία τους Μεταναστευτικές Οργανώσεις ομοεθνών τους. Αυτόν τον ισχυρισμό να μας τον αποδείξει η κ. υπουργός στην πράξη.

Ας καταλάβει επιτέλους, η νέα ελληνική κυβέρνηση πως με ημίμετρα – που εφάρμοσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις – δεν λύνεται το μεγάλο αυτό Εθνικό πρόβλημα. Η λύση ακούει μόνο στο όνομα: Κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ». Μιας συνθήκης που μετάτρεψε την Ελλάδα σε χώρα εισόδου και τελικά παραμονής όλων των λαθρομεταναστών!!

Οσονούπω, αυτή η αστοχία της κυβέρνησης ακολούθησε μιας άλλης αστοχίας. Της χορήγησης τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα σε εργαζόμενους της ΔΕΗ, που υπέγραψε η σκληρή ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Τι και αν οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μετά την παραπομπή του για κακούργημα , όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, για παράνομες αυξήσεις που δόθηκαν σε 19 διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού κατά την διετία 2010-2012. Ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως εξακολουθεί να ισχύει ο “άτυπος νόμος” του ισχυρού εις βάρος του αδύνατου. Σε μια εποχή που ο λαός πένεται και δυστυχεί.

Ο υπογράφων έχει αναφερθεί πολλές φορές πως αυτή η νέα συγκυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει, μόνο εάν τα δυο κόμματα που την αποτελούν επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσεως που προξένησε η τυφλή υποταγή των προηγούμενων κυβερνήσεων στα Μνημόνια μέσω ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με τους “εταίρους” μας, στη βάση της πολιτικής που προεκλογικά είχαν εξαγγείλει. Ο υπογράφων έχει επίσης, αναφερθεί πως η τετράμηνη παράταση του προγράμματος, ήταν επιτυχία αυτής της κυβέρνησης. Βεβαίως, δεν ήταν ούτε σκίσιμο των Μνημονίων, ούτε κατάργηση αυτών με ένα άρθρο. Γιατί, θα έπρεπε να είναι κάποιος αιθεροβάμων εάν πίστευε πως μπορούσαν ποτέ να υλοποιηθούν τέτοιες προεκλογικές ακρότητες από μια χώρα που η κυβέρνησή της (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) θέλει να μείνει στο ευρώ και στην ευρωζώνη. Με αυτήν την λογική η τετράμηνη συμφωνία ήταν μια καλή συμφωνία για την ελληνική κοινωνία.

Συνεπώς, πολιτικές αστοχίες σαν τις παραπάνω που έχουν θύμα για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να συνεχιστούν. Ο λαός δεν θα δείχνει επ΄ αόριστον ανοχή στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή η ανοχή, πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα μπορεί να εξατμιστεί, με τέτοιου είδους πολιτικές αστοχίες!!