Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κόπηκε από τον ΑΡΤ FM η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ

 


Για μια ακόμη φορά εκτός ερτζιανών η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ της Γεωργίας Μπάστα και του Δημήτρη Καζάκη. Σήμερα, 18 Μαρτίου ανακοινώθηκε από υπάλληλο του σταθμού ΑΡΤ FM στους συντελεστές της ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕ, Γεωργία Μπάστα και Δημήτρη Καζάκη, ότι η καθημερινή μετάδοση της εκπομπής τους κόβεται. Συγκεκριμένος λόγος ή αιτία δεν δόθηκε, καθώς η απόφαση είναι προφανώς καθοδηγούμενη από πολιτική σκοπιμότητα. Μετά την επίθεση εναντίον της Κύπρου με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, φαίνεται ότι αναμένονται χειρότερα για την χώρα μας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρχει ούτε μια φωνή στα ερτζιανά που να ξεσκεπάζει την αλήθεια. Και πολύ κράτησε...

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Παραδίδουν την Ασφάλεια της χώρας σε μισθοφόρους;


Πολλά ερωτήματα γεννά ο ρόλος της μισθοφορικής εταιρίας φύλαξης Blackwater στη χώρα μας. Ερώτηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ρόλο της αμερικανικής εταιρίας φύλαξης Blackwater στην Ελλάδα κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη δήλωση που ….
φέρεται να έχει κάνει Έλληνας διπλωμάτης σε καναδική ιστοσελίδα. Η ερώτηση που απευθύνεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αφορά το ενδεχόμενο η αποστολή της εν λόγω εταιρίας περιλαμβάνει και τη φύλαξη του Κοινοβουλίου πέρα από την εποπτεία της Εγνατίας Οδού. Ο ρόλος της πάντως στο μεγαλύτερο οδικό άξονα της Β.Ελλάδας είναι περίπλοκος καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για άτυπη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της στις περιοχές πέριξ της Εγνατίας, ακόμη και στις κατοικημένες.
Το όνομα της εταιρίας πάντως άλλαξε πρόσφατα σε Academi, σε μία προσπάθεια να καλυφθούν οι «αμαρτίες» της Blackwater που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ακόμα και για βασανιστήρια στο Ιράκ όπου σε ειδικές αποστολές υποκαθιστούσε τον αμερικανικό στρατό.
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα φέρεται να είχε αποκαλύψει ο Έλληνας διπλωμάτης, η εταιρία θα εγκατασταθεί πέριξ της πλατείας Συντάγματος με ειδικό κέντρο επιχειρήσεων, δικά της οχήματα, άνδρες που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση ακτιβιστών, ενώ διαθέτει μέχρι και αεροσκάφη παρακολούθησης.

newsbomb.gr

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.....!!!



O πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα, νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Στο εξής, οι ξένες τράπεζες….
μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών εταιρειών τους, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία. Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.
Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ρωσικών τραπεζών.
Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί τον υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).
Από το http://rbth.gr