Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

 
 
1

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ .....................

ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.Αρείου Πάγου



Του/Της ............................................................., κατοίκου ..............................................


----------------------------------------------


Την Δευτέρα 14.01.2013 σχεδιάζεται η κύρωση της ΠΝΠ ("Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου") με την οποία υποθηκεύεται το Ελληνικό Κράτος στους δανειστές.



Εφόσον κυρωθεί η ΠΝΠ, το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στη διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δανείων και οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που κατέχει το Δημόσιο και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Η επίμαχη διάταξη είχε περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) που τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης, και με αυτήν ορίζεται ότι «

ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Ενσωματώνεται δηλαδή στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

Η κύρωση της παραπάνω ΠΝΠ, στις 14.01.2013, είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα και καταλύει το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας, καθόσον προσβάλλει ευθέως θεμελιώδεις αρχές, σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ. 2 & 134α΄

-περ. (στ) Π.Κ. Η αλλοίωση/κατάργηση/απενεργοποίηση του Πολιτεύματος αποτελεί ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που είναι ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ, κάθε αστυνομικό όργανο και οι ανακριτικοί υπάλληλοι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ.


2 ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ

Στην περίπτωση που τελικά ψηφισθεί ο παραπάνω νόμος με τον οποίο θα κυρούται η ΠΝΠ με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία, θα πρέπει να εφαρμοσθεί η υπ΄αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ και ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ στις 14.01.2013 στη Βουλή των Ελλήνων ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, με την κύρωση της ΠΝΠ.

ΖΗΤΩ

Για την προστασία του Έθνους, των δικαιωμάτων μου και των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού και ως έχων έννομο συμφέρον με την ιδιότητά μου ως Έλληνας πολίτης,


ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ κατ΄άρθρ. 243 ΚΠΔ, προκειμένου ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 14.01.2013, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΝΠ ("Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου"), γεγονός που θεμελιώνει την κακουργηματική πράξη της Εσχάτης Προδοσίας.

Επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας, Υπουργοί και Υφυπουργοί


εφόσον ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της παραπάνω ΠΝΠ με την βουλευτική τους ιδιότητα, εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της υπ΄αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ και επομένως θα πρέπει να διαταχθεί η σύλληψη και αυτών.

Αθήνα, 13.01.2013

Ο/Η Αιτών/ούσα

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Άδωνι για σένα. Σε παρακαλώ διάβασέ το

 
 
Άδωνι για σένα. Σε παρακαλώ διάβασέ το
Άδωνι, μην τους ακούς που λένε ότι είσαι δωσίλογος και προδότης. Μην τους ακούς που σε λένε προβοκάτορα και βλάκα. Μην ακούς τους συναδέλφους σου που δημόσια σε αποκαλούν ξεφτίλα και καραγκιόζη.
Δεν ξέρουν τι λένε.
Εσύ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου.
Κάτι αγνώμονες τύποι στα πάνελ σου φωνάζουν διαρκώς να σταματήσεις να τσιρίζεις. Εσύ μην τους ακούς.
Για παράδειγμα στον Αυτιά το Σάββατο ήσουν καταπληκτικός. Ποιος είναι ο Χαϊκάλης που τόλμησε να σου αντιμιλήσει; Και μετά, αυτός ο τρομοκράτης ο Σκουρλέτης. πώς τόλμησε να σου απαντήσει ένας τύπος που δεν κατάφερε να βγει βουλευτής. ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΔΩΝΙ ! Άδωνις, τι ωραίο όνομα! Τι ωραία φωνή!
Πώς τόλμησε ο θρασύς τύπος να αναφέρει ότι άλλαξες κόμμα!
Καλά έκανες κι αντέδρασες αμέσως. Αυτό θα πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα και καλά θα κάνεις να βρίζεις χυδαία όποιον τολμά να σου το πετάει στον αέρα .
Και μια τελευταία χάρη. Σε παρακαλώ, συνέχισε να βγαίνεις καθημερινά στα κανάλια. Κάθε μέρα. Κάθε μέρα. Κάθε μέρα.

Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.
Καλή τύχη.
ΥΓ. Άδωνι, επειδή θέλω να σε βοηθήσω, θέλω να σε ρωτήσω το εξής. Είδα ότι αντέδρασες με μανία όταν ο Σκουρλέτης σε ρώτησε "πόσα κόμματα θα αλλάξεις ακόμα;" Προφανώς σε πληγώνει αυτό το θέμα. Να σου πω... έψαξα λίγο στο ιντερνετ και βρήκα κάποιες δηλώσεις σου λίγες μέρες πριν πας από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ. Να τις σβήσω να πάνε στο διάολο; Διάβασε και πες μου.
Για το ενδεχόμενο προσχώρησής σου στη ΝΔ:
«Τι άλλο θα ακούσουμε; Αναρωτιέμαι. Οι άνθρωποι τελικά που τα γράφουν αυτά, έχουν σώας τας φρένας ή μήπως είναι παρανοϊκοί ναρκoμανείς; Έχουν κάποιο πρόβλημα με τα χάπια; Είναι δυνατόν να λέει κάποιος σοβαρά ότι εγώ προτίθεμαι να φύγω από το ΛΑΟΣ για να πάω στη ΝΔ; Διαβάζω εκεί που γράφουνε ότι τώρα που έφυγε ο Βορίδης, θα ακολουθήσει ο Γεωργιάδης. Δηλαδή, αναρωτιέμαι πραγματικά. Έχετε σώας τας φρένας;».
999
Για τον Προκόπη Παυλόπουλο:
«Φέρατε τον Παυλόπουλο να μιλήσει για το άσυλο; Ο αχρηστότερος υπουργών Εσωτερικών από καταβολής του ελληνικού κράτους; χα χα χα χα χα χα (ξεσπάει σε γέλια μέχρι δακρύων)».
Λίγες ημέρες μετά την προσχώρησή σου στη ΝΔ:
«Θέλω δημοσίως να του ζητήσω συγγνώμη για ένα video που με είχε πιάσει ένα νευρικό... Λοιπόν, άλλο πράγμα είναι η πολιτική κριτική, την οποία μπορώ να κάνω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα παραφερθεί και θέλω να πω συγγνώμη στον κ. Παυλόπουλο για αυτό διότι εχθές με πολύ μεγαλοσύνη με υπερασπίστηκε...».
Για τον Φαήλο Κρανιδιώτη:
«Το ξεκαθαρίζουμε λοιπόν. Δεν με νοιάζει καθόλου ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης. Συμπαθής, να πιούμε κρασί και να πούμε ένα ανέκδοτο. Μέχρι εκεί είναι. Η πολιτική του σκέψη είναι μωρού παιδιού. Αν νομίζει ότι θα αυτοδιαλυθεί ο Λαϊκός Ορθόδοδοξος Συναγερμός. Αν νομίζει ότι ξαφνικά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ θα φύγουν για να ακολουθήσουν όλοι το μέγα ηγέτη Αντώνη Σαμαρά. Αν νομίζει ότι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ θα πάνε να ψηφίσουν όλοι ΝΔ γιατί εξελέγη ο Σαμαράς αρχηγός, προφανώς ο άνθρωπος έχει πολιτική σκέψη νηπίου. Γιατί αυτά δεν θα γίνουνε».
Για τον Αντώνη Σαμαρά:
«Ποιοι ψηφίσανε αυτό το νόμο; Να δείξουμε λίγο εδώ τις υπογραφές. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Αντώνης Σαμαράς και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Φώτης Κουβέλης. Και φυσικά για τον Φώτη Κουβέλη, λογικό είναι, τότε του ΚΚΕ Εσωτερικού ήταν, του ενιαίου Συνασπισμού εκείνης της επoχής. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο μεγάλος ορθόδοξος δεξιός πατριώτης; Είναι αυτός που ψήφισε το νόμο, αυτό που οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες σήμερα το έχουν ξεχάσει, όπου μας απαγόρευε να λέμε "συμμοριοτοπόλεμος" και μα ςέλεγε "πρέπει να λέμε εμφύλιος πόλεμος».
ΥΓ 2. Επειδή εσείς οι συγγενείς του δεν φταίτε σε τίποτα να σας μισεί όλος ο κόσμος. Μήπως να τον πηγαίνατε σε κανένα γιατρό να τον ηρεμήσετε; Τώρα, μιλάω σοβαρά. Εσείς οι συγγενείς του, που τον αγαπάτε, δεν έχετε παρατηρήσει τελευταία ότι έχει ξεφύγει; Δεν πρέπει να τον πάτε σε κανένα γιατρό; Δεν είναι ντροπή. Ευγενία ακούς;
Μάνος Κακλαμάνος

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δικαιώθηκε η Ισλανδία για την μη πληρωμή χρεών ιδιωτικής τράπεζας

iceland banks smallΉταν ένα ερώτημα, εάν οι απλοί πολίτες της Ισλανδίας οι αγρότες, οι ψαράδες, οι νοσοκόμες, οι γιατροί, νέοι και ηλικιωμένοι θα έπρεπε να γίνουν υπεύθυνοι για την αποτυχία μιας ιδιωτικής τράπεζας”, δήλωνε το φθινόπωρο του 2011 στην κάμερα του Εξάντα, ο Πρόεδρος της Ισλανδίας Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Και το ερώτημα απαντήθηκε αρνητικά από το ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Δικαίως, λοιπόν, δεν πλήρωσε η Ισλανδία τα χρέη προς τους βρετανούς και ολλανδούς καταθέτες της ιδιωτικής τράπεζας Icesave, απεφάνθη το δικαστήριο της “Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου (EFTA)”. Η Icesave ήταν μια διαδικυακή-on line τράπεζα, θυγατρική της τράπεζας Landsbanki που χρεοκόπησε το 2008, παρασέρνοντας παρ' ολίγο ολόκληρη τη χώρα σε χρεοκοπία.
Το 2008, οι 3 μεγαλύτερες τράπεζες της Ισλανδίας ανάμεσά τους και η Landsbanki εθνικοποιήθηκαν. Με δύο δημοψηφίσματα, όμως, το 2010 και το 2011, τα οποία προκάλεσε ο πρόεδρος της χώρας Όλαφουρ Γκρίμσον, οι πολίτες αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών, κυρίως προς τους άγγλους και ολλανδούς καταθέτες. Οι χώρες αυτές προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ώστε να λάβουν πίσω τα χρήματα από την Ισλανδία, τα οποία οι ίδιες είχαν δώσει για την αποζημίωση των υπηκόων τους.
Το δικαστήριο, όμως, δικαίωσε πανηγυρικά την Ισλανδία και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφασή του, “το ότι η Ισλανδία δεν πλήρωσε την αποζημίωση στους καταθέτες της Icesave (...) δεν σημαίνει ότι παραβίασε της υποχρεώσεις της”, και συνεπώς “απορρίπτει την αίτηση” των προαναφερθέντων χωρών.
Αναλυτικά για το θέμα, δείτε το ντοκιμαντέρ “Μαθήματα από τους Βίκινγκς


Exandas Documentaries