Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Mi Ultimo Tango en Atenas_APURIMAC feat ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

ΟΙ APURIMAC ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ TANGO ΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΤΟΙΧΟΙ: DANIEL ARMANDO
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Μικρός Ήρως 2012


El Tio Samara

Δεν το πίστευα ποτέ πως θα έφτανε η ώρα
να γενώ πρωθυπουργός σε μια χρεωμένη χώρα,
την Ελλάδα του ευρώ που κυλά στην κατηφόρα.

Άνοιξη πολιτική ήταν πάντα ο σκοπός μου,
μα είναι δύσκολη δουλειά, έχω Γολγοθά εμπρός μου,
ο Γιωργάκης να 'ναι καλά (ο παλιός συγκάτοικός μου)

Στο μνημόνιο αρχικά αντιδρούσα με μανία.
Πολεμούσα ηρωικά της Ευρώπης τη Μαφία.
Μα το γύρισα μετά, γιατί μ'έδειρε η Γεωργία.
Νοσηλεύτηκα στο ΚΑΤ-είχα πάθει αμνησία,
κι από τότε λέω "ναι" σ' ό,τι πει η Γερμανία.

Όταν είδα το ΠΑΣΟΚ να το τρώει η μαρμάγκα
είπα: "είναι πια δική μου η καρέκλα με τα φράγκα!
ο λαός θα με ψηφίσει κι όλοι θα με λένε μάγκα!"

Είμαι ήρωας εγώ, η ζωή μου θα σας πείσει:
Μετανάστες, Σκοπιανό, Μητσοτάκη έχω επιζήσει.
Αντωνάκη δαγκωτό για να βγείτε απ'την κρίση!

Μα 30 τοις εκατό δε μου φτάνει ούτε για πλάκα.
Τρέχω σφαίρα στο Χοντρό να του κάνω λίγη τράκα,
και κυβέρνηση σου φτιάχνω φτερομπάμ και τσάκα-τσάκα.
Αδιόρθωτε λαέ πιάστηκες ξανά στη φάκα!
Μ'έκανες πρωθυπουργό!!! Gracias Έλληνα Μαλάκα!!!!

Τη συμβολή Ράιχενμπαχ ζητά ο Π. Τατούλης




Επιστολή προς τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ζητώντας από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να συμβάλει στο κόψιμο του «γόρδιου εναγκαλισμού» που «ασκεί το κράτος προς τις περιφέρειες» και να συμβάλει στην απελευθέρωση της περιφερειακής διοίκησης.
Ο κ. Τατούλης επισημαίνει στην επιστολή του ότι απαιτούνται μεγάλης έκτασης μεταρρυθμίσεις, αλλά φαίνεται ότι η εκ των άνω προσέγγιση, η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. «Έχω πολλές φορές τονίσει ότι οι περιφέρειες θα μπορούσαν να συμβάλουν πολύ πιο ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας και ότι οι απαιτούμενες καινοτομίες θα ήταν λιγότερο δύσκολο να προωθηθούν στο περιφερειακό επίπεδο, όπου η αδράνεια είναι μικρότερη», σημειώνει.
Ο περιφερειάρχης που αναφέρεται σταθερά στον πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος και στην αναγκαιότητα αυτοδυναμίας των περιφερειών για έξοδο από την κρίση, σημειώνει στην επιστολή του τις διαπιστώσεις της έκθεσης του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας το οποίο έχει εκπονήσει την έκθεση με τίτλο «Μια νέα προσέγγιση για την Ελλάδα».
Η επικεφαλής του Ινστιτούτου, Ντανιέλα Σβάρτζερ, μέσα από τις γραμμές της έκθεσης αυτής υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για μια «Μεταρρύθμιση εκ των Κάτω» (bottom up) και δημιουργία «Ειδικών Ζωνών Εκσυγχρονισμού» με ειδικό καθεστώς, ισχυρή υποστήριξη, περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες, αλλά και περισσότερα κίνητρα προόδου.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση για πέμπτη συνεχή χρονιά, με την ανεργία στα ύψη και δυσκολία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, σημειώνει στη συνέχεια της επιστολής του ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι παγιδευμένοι σε ένα φαύλο κύκλο, οι Έλληνες υποφέρουν, ενώ υφίστανται επιπτώσεις ακόμη και για το σύνολο της Ευρωζώνης.
Τέλος, ότι σε περίπτωση που η Ευρώπη αξιολογεί το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί μια τέτοια, από τη βάση, (bottom up) προσέγγιση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιθυμεί να αναπτύξει ένα τέτοιο πρόγραμμα στη λογική απεγκλωβισμού από το σφιχτό εναγκαλισμό της κεντρικής διοίκησης, ώστε να μπορεί θεσμικά να λάβει τολμηρές πρωτοβουλίες.

Κατά λάθος πολυεκατομμυριούχος για δύο ώρες ένας Σουηδός

Μόνο για δυο ώρες έγινε πολυεκατομμυριούχος ένας Σουηδός που βρήκε ξαφνικά στον τραπεζικό του λογαριασμό 724 εκατ. ευρώ σε σουηδικές κορώνες.
Ο ίδιος ελέγχοντας μέσω διαδικτύου τον λογαριασμό του για να δει αν έχει αρκετά χρήματα για να κάνει τα ψώνια της ημέρας ανακάλυψε έκπληκτος ότι διαθέτει τόσα πολλά που δεν θα ήξερε που να τα πρωτοξοδέψει.
Σύντομα όμως το λάθος εντοπίστηκε και ο τραπεζικός λογαριασμός ξεφούσκωσε απότομα.
Ο Άντερς Λόμπεργκ, από το Έστερσουντ της κεντρικής Σουηδίας πρόλαβε να τραβήξει μια φωτογραφία την οθόνη του υπολογιστή του σαν ενθύμιο ενώ δεν πρόλαβε να κάνει ανάληψη ούτε για τα τρέχοντα έξοδα του.
Η εκπρόσωπος της τράπεζας Swedbank, Άννα Σούντμπλαντ, δήλωσε ότι κατανοεί το δράμα του Λόμπεργκ αλλά δεν γνωρίζει πώς έγινε το λάθος. «Ίσως να ήταν κάποια άλλη τράπεζα που μετέφερε το ποσό. Δεν προέρχεται αναγκαστικά από εμάς» πρόσθεσε.