Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Παντρεμένη καθηγήτρια κατηγορείται για βιασμό μαθητή

 


Αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές βρίσκεται μία φιλόλογος, στην οποία έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες για βιασμό μαθητή. Όπως φαίνεται είχε πραγματοποιήσει επανειλημμένες σεξουαλικές επαφές με μαθητή της εντός του σχολείου, αφού πρώτα του έδινε μαριχουάνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 36χρονη Έριν Σάγιαρ που...




διδάσκει σε σχολείο του Μπρούκλιν, συνευρέθηκε τουλάχιστον οκτώ φορές με το 16χρονο αγόρι.

Μάλιστα, η κοπέλα του ήταν και αυτή που κατήγγειλε την καθηγήτρια. Από την πλευρά του ο νεαρός όχι άπλα δεν ένιωσε ότι ήταν θύμα της υπόθεσης, αλλά υπερηφανευόταν για την ερωτική του συνεύρεση με την καθηγήτρια τόσο στο λογαριασμό του στο Facebook, όσο και στους συμμαθητές του την ώρα του μαθήματος.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί, η 36χρονη θα εκτίει τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκισης.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/06/blog-post_5489.html#ixzz1whzsjs6B

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris
Samaras-tim-1-
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ;
ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ, Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, Ο ΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ
ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ; Ή ΝΑ ΣΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ;

Δώρα μεγάλης αξίας στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στη Κηφισιά, έστελνε τακτικά από τα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι, ο γιος του αρχιδοσίλογου της Κατοχής, Μιχάλης Χριστοφοράκος, φυγόδικος από την ελληνική δικαιοσύνη που είχε καταμιζώσει τον πολιτικό κόσμο με εκατομμύρια μάρκα για να γίνονται τα θελήματα και να "κυκλοφορούν" οι συμφωνίες και τα κόλπα των Γερμαναράδων στην Μπανανία της Ντιοανατολικής Ευρώπης. Πολλά τα λεφτά Άρη.
Samaras-tim-2-

Το makeleio.gr έχει στην κατοχή του πλήθος τιμολογίων που έφευγαν από την Siemens Ελλάς με την υπογραφή της γραμματέως του Έλληνα αρχιπροδότη, υπηρέτη των Ναζί, Αικατερίνης Τσακάλου και πήγαιναν ως πεσκέσια και στον τότε επικεφαλής της Πολιτικής Άνοιξης που κάνει τον αμόλυντο και τον άσπιλο.
Στη βίλα του στη Κηφισιά.
Διαθέτουμε πλήθος τιμολογίων.
Ενδεκτικά βγάζουμε τρία. Σε ξεχωριστές χρονολογίες. Ιανουάριος 2002, Δεκέμβριος 2005, Δεκέμβριος 2007. Και αναμένουμε από τους εύθικτους της Συγγρού να μας πουν αυτοί πόσα και ποια δώρα είχε λάβει ο μέλλων πρωθυπουργός από τον δοσίλογο και το υπηρετικό προσωπικό του.
Από την δωροληψία αυτή(να χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη;)φαίνεται ότι τα δωράκια κάποιος τα παραλάμβανε. Υπηρέτης Πακιστανός; Ο ίδιος ο Αντώνης με την υπογραφή υπηρέτη; Ας διαλέξουν αυτοί και ας μας ενημερώσουν.
Ερώτημα: Ίδια δώρα είχε λάβει και το Μητσοτακέικο. Και κάποια παραπάνω, και ο Τσίπρας είπε την Ντόρα, χορηγό της Siemens. Toν Σαμαρά πως πρέπει να τον λέμε τώρα;
Samaras-tim-3
Ας μας πουν οι κύριοι της Συγγρού και ο αρχηγός τους. Πόσα δώρα πήραν, ποια και πότε; Και δεύτερον και σημαντικό: Πόσο ευάλωτος είναι κάποιος μετά από μια τέτοια επαφή να ρίξει μια κυβέρνηση ή ας πούμε να υπογραψει μια μεγάλη συμφωνία έναντι ανταλλαγμάτων; Αυτό είναι το σημαντικό. Όχι η αξία του δώρου. Αλλά η οικειότητα να σου στέλνουν δωράκια και να τα αρπάζεις σαν ζήτουλας πολιτικός.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Απίστευτο: Τον έτρωγε ζωντανό και τον κατέγραφε κάμερα


Φρίκη προκαλεί το βίντεο που κάνει τον γύρω του κόσμου όπου ένας άνθρωπος γυμνός τρώει ζωντανό ένα θύμα του. Για να σταματήσει οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον πυροβολήσουν 12 φορές. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας αστυνομικός είδε ότι μέρα μεσημέρι βρίσκονται σε κεντρικό σημείο δύο γυμνοί άνδρες και ο ένας τρώει το πρόσωπο του άλλου. Το περιστατικό έγινε κοντά στο πάρκινγκ της εφημερίδας Miami Herald και όλα καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας.

Ένας αστυνομικός που έκανε περιπολίες είδε έναν γυμνό άνδρα να κατατρώει το πρόσωπο ενός άλλου. Ήταν και οι δυο στο έδαφος, γυμνοί. Αμέσως φώναξε στον δράστη να σταματήσει, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Επίσηςμια γυναίκα που περνούσε από το σημείο και είδε το περιστατικό, σταμάτησε έναν άλλο αστυνομικό. Όταν ο δεύτερος αστυνομικός κάλεσε τον δράστη να σταματήσει κι εκείνος δεν το έκανε, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε. Αλλά ακόμη και μετά τον πυροβολισμό, ο κανίβαλος δε σταμάτησε. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν τουλάχιστον 12 πυροβολισμούς πριν πέσει νεκρός.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης έπασχε από ψύχωση που συνδέεται με τη χρήση κοκαΐνης και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.                    
Μάλιστα, η αδερφή του θύματος έχει υποστεί σοκ αφού βλέπει το όνομα του αδερφού της τον οποίο θεωρούσε εδώ και χρόνια νεκρό, να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των νέων. Η επίθεση έχει σοκάρει τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τον κανίβαλο να τρώει ζωντανό τον άστεγο.

Η σύντροφος του δράστη, στις δηλώσεις της τόνισε πως «πριν φύγει από το σπίτι μου είπε πως με αγαπάει, με φίλησε και μου υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει νωρίς».

Μάλιστα, εκείνη την ημέρα είχε φύγει από το σπίτι πολύ νωρίς, τονίζοντας πως έπρεπε να συναντήσει έναν φίλο του. Εκείνη κλείδωσε την πόρτα, επέστρεψε στο κρεβάτι της και του είπε να γυρίσει γρήγορα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά νέα, το θύμα ήταν άστεγος εδώ και περίπου 30 χρόνια. Μάλιστα, η αδερφή του βλέποντας τα όσα έζησε όταν έγινε έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις του κανίβαλου, τόνισε πως νοιώθει πολύ ευτυχισμένη που η μητέρα τους δεν ζει και δεν είδε αυτό το θέαμα.

Από την πλευρά της, η μητέρα του δράστη αδυνατεί να πιστέψει πως ο γιός της βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση: «Όλοι τον παρουσιάζουν σαν ζόμπι. Δεν είναι ζόμπι, είναι ο γιος μου», είπε στο CBS.

Η σύντροφός του, από την πλευρά της συμπλήρωσε: «Αυτός που το έκανε, δεν είναι ο σύντροφός μου. Μπορεί στο πρόσωπο να είναι ίδιοι, όμως κάποιους του είχε κάνει βουντού!).

Ουσιαστικά το μόνο πράγμα από το πρόσωπο του Ρόναλντ που έχει μείνει ανέπαφο «Είναι το μουσάκι του. Το υπόλοιπο πρόσωπο του έχει φαγωθεί εντελώς. Δεν έχει ούτε μύτη, ούτε στόμα».


 

Το μόνο σίγουρο είναι πως η υπόθεση έχει σοκάρει τις Ηνωμένες Πολιτείες και πως το θέμα θα έχει συνέχεια…

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Bilderderg με σαντιγύ.



Η σύνοδος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ διεξάγεται στο Σαντιγί της Βιρτζίνια (ΗΠΑ) κοντά στις κυριώτερες εγκαταστάσεις της
CIA και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί εναντίον των εκλεκτών.
Αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμ. Πολιτείες, για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, για το νέο δεθνές νομισματικό σύστημα και για τις προσεχείς στρατιωτικές επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Όπως είναι φυσικό η αμερικανική παρουσία είναι αυξημένη στη φετινή σύνοδο με 32 προσκεκλημένους, όμως εντύπωση προκαλεί η ισπανική παρουσία στο Σαντιγί καθώς εκτός από την βασίλισσα Σοφία θα παραυρεθούν ακόμη 10 τραπεζίτες και επιχειρηματίες, γεγονός που σημαίνει εξελίξεις στην Ισπανία σύντομα.
Από τις ελληνικές προσκλήσεις απουσιάζει φέτος η Άννα Διαμαντοπούλου ενώ κλήθηκε ξανά ο Γ. Παπακωνσταντίνου και το τρίο συμπληρώνουν οι Γ. Δαυίδ (Coca Cola) και Λ. Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ), αλλά ξαφνιάζει και η απουσία του Αλ. Παπαχελά από τα γνώριμα τοπία της Βιρτζίνια και του Λάνγκλεϊ (αν μ’ εννοείς).
Η Λέσχη προσκαλεί τους κορυφαίους ρυθμιστές της πολιτικής, της οικονομίας, των στρατιωτικών συνασπισμών, των αμυντικών βιομηχανιών, των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και τα τσιράκια τους που γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων.
Άγνωστοι και εντελώς άσημοι όπως ο Τόνι Μπλερ, ο Μπαράκ Ομπάμα κ.ά., είχαν περάσει πρώτα από τα κατάστιχα της Μπίλντερμπεργκ προτού να προωθηθούν στα αξιώματά τους και ανάμεσά τους η Κριστίν Λαγκάρντ που από διορισμός του Σαρκοζί στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας έγινε μια από τις πλέον ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη.
Η Λαγκάρντ ξεκίνησε την «καριέρα» της από τις ΗΠΑ με τις σπουδές στο Holton-Arms School του Μέριλαντ, τοποθετήθηκε στο γραφείο του Γουίλιαμ Κοέν (υπουργός Άμυνας ΗΠΑ) και προσελήφθη από την Baker & McKenzie του Σικάγου (νομική εταιρεία που χρηματοδότησε τον Ομπάμα) και «υπαγορεύτηκε» στον Σαρκοζί για την πολιτική της ανέλιξη.
Προσκλήθηκε στη σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ το 2009 (Αθήνα!) και εκεί αποφασίστηκε να προωθηθεί «με κάθε τρόπο» στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά το «ξεσκαρτάρισμα» του Ντομινίκ Στρος Καν που τολμούσε τότε να διεκδικεί τη γαλλική προεδρία.
Τα διεθνή συστημικά ΜΜΕ αποφεύγουν να αναφερθούν στα έργα και στις ημέρες της Μπίλντερμπεργκ (το ίδιο συμβαίνει και με τις συνόδους της Trilateral Committee), καθώς οι διεφθαρμένες ιδιοκτησίες τους ανήκουν ολοκληρωτικά στους κλεπτοκράτες και στις συνόδους επιτρέπεται μόνον η παρουσία δημοσιογράφων του Economist που εκφράζει απόλυτα τη Λέσχη και είναι παραμάγαζό της.
Αμερικανοί ακτιβιστές θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν διαδηλώσεις στο Σαντιγί και ήδη ο γνωστός δημοσιογράφος Άλεξ Τζονς αποκλείστηκε από κάθε πρόσβαση στο ξενοδοχείο Westfields Marriott-εδώ είχε γίνει και η σύνοδος του 2008- που θα γίνει η σύνοδος, αλλά προβλήματα και απειλές παρουσιάστηκαν και στον απεσταλμένο του Guardian Τσάρλι Σκέλτον.
Στην Ελλάδα ελάχιστοι δημοσιογράφοι έγραφαν για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ εδώ και χρόνια αντιμετωπίζοντας ειρωνικά σχόλια από «συναδέλφους» τους (που στις περισσότερες των περιπτώσεων ήσαν πράκτορες, καταδότες, εκβιαστές και περσόνες επιχειρηματικών pay roll), που τους αποκαλούσαν οπαδούς της συνωμοσιολογίας.
Κατά τα άλλα, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, είναι θλιμένοι που δεν προσκλήθηκαν (έπαιξαν τους ρόλους και τους πέταξαν σαν χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα), αλλά πραγματικά απαρηγόρητη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου που την αγνόησαν ενώ θεωρεί ότι έχει ακόμη «τόσα πολλά» να προσφέρει...

Παγκόσμιο σοκ-πέφτει η Ισπανία>





Η κρίση χρέους μεταφέρει ταχύτητα τους προβολείς της από την Ελλάδα στην άλλη άκρη της Ευρωζώνης στην Ιβηρική.
Η κυβέρνηση της Μαδρίτης φαίνεται να έπαιξε το χαρτί του οικονομικού εκβιασμού στην ΕΚΤ και μάλλον χάνει την παρτίδα. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Miguel Αngel Fernandez Ordonez (photo) παραιτήθηκε, σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες, πριν λήξει η θητεία του, όταν αντέδρασε στην απόπειρα της κυβέρνησης να “φορτωθεί” η διάσωση της Bankia -και των άλλων τραπεζών που ακολουθούν- στους μηχανισμούς έκτακτης βοήθειας της ΕΚΤ.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας ζήτησε να παρουσιασθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για να καταθέσει δημόσια το τι ακριβώς γίνεται με το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών και η Κυβέρνηση,χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία της στο σώμα, τον παρέπεμψε να καταθέσει σε μία άλλη “κλειστή” επιτροπή...
Αυτός το αρνήθηκε και κατά πως φαίνεται παραιτείται. Το σχέδιο της Κυβέρνησης ήταν να υποχρεώσει την ΕΚΤ να χρησιμοποιήσει ένα έκτακτο εργαλείο χρηματοδότησης τρίμηνης διάρκειας με εγγύηση αντίστοιχης διάρκειας ομόλογα του δημοσίου. Το επιχείρημα ήταν ότι η ισπανική οικονομία και το ντόπιο τραπεζικό σύστημα είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος για να αφεθούν από την ΕΚΤ στην τύχη τους. Η αντίδραση όμως δεν ήταν η προσδοκώμενη και η συνέχεια πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις.
Η κυβέρνηση της Μαδρίτης ήθελε να αποφύγει την προσφυγή στο EFSF -και την πολιτική κρίση που θα την ακολουθήσει- για τη διάσωση των τραπεζών της. Η άρνηση της ΕΚΤ στο όνομα της αδυναμίας “νομισματοποίησης” του χρέους από την ίδια, ανοίγει πλέον τον ασκό του Αιόλου για την Ισπανία.
Τα spreads έχουν αρχίσει να ανοίγουν και πάλι με απειλητική ταχύτητα,συμπαρασύροντας και την Ιταλία. Οι αγορές έχουν στρέψει τους προβολείς τους στην Μαδρίτη, χωρίς να σβήσουν εκείνους που φωτίζουν τις εξελίξεις στην Αθήνα ενόψει των εκλογών...
Για το τι θα ακολουθήσει κανείς ακόμα δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Αυτό που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι ότι η βαθύτατη ανησυχία έχει επιστρέψει τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Φρανκφούρτη. Και αυτό γιατί, για άλλη μια φορά, τα γεγονότα αποδεικνύονται ισχυρότερα των καθησυχαστικών δηλώσεων των υπευθύνων της Ε.Ε.
Από τα δύο άκρα της Ευρωζώνης, Αθήνα και Μαδρίτη, τα μηνύματα πλέον υποχρεώνουν τον γαλλογερμανικό άξονα να αναθεωρήσει την ατζέντα του για την Σύνοδο Κορυφής της Ιουνίου.


Πηγή:www.capital.gr

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ 146 - Ασταμάτητη Σταμάτη

Χτίζει σπίτι στα Σκόπια ο Μπουτάρης


Κτίριο στην πόλη Krucevo στην νότια πλευρά των Σκοπίων, χτίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όπως αναφέρουν σκοπιανά ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, το σκοπιανό δίκτυο "kanal 5", αναφέρει ότι ο Γιάννης Μπουτάρης, ζήτησε και πήρε άδεια από το συμβούλιο της πόλης Krucevo, για ανέγερση κτιρίου 30 δωματίων το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μουσείοαλλά και ως κατοικία!


Σύμφωνα με πληροφορίες του "kanal 5" ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή και το σπίτι θα χτιστεί σύμφωνα με τη βλάχικη αρχιτεκτονική όπως ακριβώς ήταν και τιο σπίτι των γονιών του.

Όπως αναφέρεται, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το Krucevo τον ερχόμενο Αύγουστο όπου και θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Πηγή: 24gr.blogspot.com

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η υποβάθμιση της Ελλάδας σε Failed State

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ




Στις 25/5 το Bloomberg δημοσίευσε τις δηλώσεις του Γιούνγκερ Φίτσεν, συνδιευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank AG, ο οποίος μόλις είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για συναντήσεις με ντόπιους παράγοντες των τραπεζών, της βιομηχανίας και της ναυτιλίας. «Η Ελλάδα είναι ένα 'αποτυχημένο κράτος' (failed state) και ο πληθυσμός και η επιχειρηματική κοινότητα δεν βλέπει καμιά πορεία εξόδου από την κρίση,» δήλωσε ο Γερμανός τραπεζίτης. «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, αισθάνομαι, όπου μπορούμε να πούμε ότι 'αυτό είναι ένα αποτυχημένο κράτος', είναι ένα διεφθαρμένο κράτος, διεφθαρμένο όσον αφορά την πολιτική ηγεσία που προφανώς κι άλλος κόσμος ήταν πρόθυμος να στηρίξει κάτι τέτοιο».

Την έκφραση failed state δεν πρέπει να την πάρει κανείς ελαφρά. Τι σημαίνει «αποτυχημένο», ή διαλυμένο κράτος (failed state); Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε στην δεκαετία του ’90 από ένα δήθεν ανεξάρτητο ίδρυμα το Ταμείο για την Ειρήνη (Fund for Reace), το οποίο αποτελεί μια από τις βιτρίνες της επίσημης πολιτικής των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτόν τον όρο ένα κράτος χαρακτηρίζεται αποτυχημένο ή διαλυμένο, όταν η κεντρική του κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο της χώρας και δεν μπορεί να ασκήσει πια την εξουσία της. Κάθε χρόνο αυτό το ίδρυμα δημοσιοποιεί κατάλογο Failed State με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Φορντ και του Αμερικανικού Κογκρέσου. Τόσο το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ, όσο και το Πεντάγωνο θεωρεί αυτά τα «αποτυχημένα κράτη» ως πρώτης προτεραιότητας απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.
Η λογική είναι απλή. Η παγκόσμια τάξη και ασφάλεια κινδυνεύει από τα «αποτυχημένα κράτη» και επομένως οι θεματοφύλακες της παγκόσμιας έννομης τάξης πρέπει να παρέμβουν, ακόμη και με στρατιωτικοπολιτικά μέσα, προκειμένου να διαφυλάξουν τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στην χώρα. Σήμερα σχεδόν σε όλες τις χώρες που επίσημα έχουν χαρακτηριστεί failed states, υπάρχει και εξελίσσεται στρατιωτικοπολιτική επέμβαση είτε μονομερής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, είτε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Παρά το γεγονός ότι ο όρος «αποτυχημένο κράτος» εγκαινιάστηκε στην δεκαετία του ’90, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από τον παλιό διαχωρισμό του 19ου αιώνα σε «πολιτισμένα» και «απολίτιστα» κράτη, ή χώρες. Σύμφωνα με τους κανόνες που είχαν επιβάλει οι Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο αιώνα, κανένα κράτος ή χώρα δεν μπορούσε να αναγνωριστεί ως ισότιμο στις διεθνείς σχέσεις, αν δεν χαρακτηριζόταν «πολιτισμένο». Τι σήμαινε και πώς καθοριζόταν ο χαρακτηρισμός «πολιτισμένο»; Ένας από τους πιο ένθερμους απολογητές αυτής της λογικής, τον Γκέοργκ Σβαρτζενμπέργκερ, έγραφε χαρακτηριστικά: «Η δοκιμή εάν το κράτος ήταν πολιτισμένο και, ως εκ τούτου, είχε το δικαίωμα στην πλήρη αναγνώρισή του ως διεθνής προσωπικότητα ήταν, κατά κανόνα, το αν η κυβέρνησή του ήταν αρκετά σταθερή για να αναλάβει δεσμεύσεις βάσει του διεθνούς δικαίου και αν ήταν ικανή και πρόθυμη να προστατεύσει επαρκώς τη ζωή, την ελευθερία και την ιδιοκτησία των αλλοδαπών.» (Georg Schwarzenberger, ‘The Standard of Civilisation in International Law’ στο Current Legal Problems, George W Keeton and Georg Schwarzenberger (eds.), Stevens & Sons Ltd., London, 1955, σ. 220.)
Αν λοιπόν δεν μπορούσε η κυβέρνηση αυτού του κράτους να προστατεύσει τους αετονύχιδες της διεθνούς αγοράς από το να λεηλατήσουν με την ησυχία τους την χώρα, δεν χαρακτηριζόταν «πολιτισμένο» και επομένως δεν αναγνωριζόταν ως ισότιμη διεθνής προσωπικότητα. Κι επομένως άνοιγε ο δρόμος για επεμβάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, οι οποίες είχαν αυτοδιοριστεί και ως εγγυητές της διεθνούς έννομης τάξης. Η Ελλάδα του 19ου αιώνα υπήρξε πολλές φορές ένα από τα θύματα αυτής της λογικής.
Στη βάση αυτής της λογικής και πρακτικής του 19ου αιώνα στηρίχθηκε η άνοδος του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας. Οι απολογητές του εμφάνισαν την εξόρμηση των ισχυρών για σφαίρες επιρροής, αγορές και αποικίες παγκόσμια, ως ιερή αποστολή εκπολιτισμού των «απολίτιστων» χωρών του πλανήτη.
Οι ομοϊδεάτες και παλιοί απόγονοι των αποικιοκρατών δεν μπορούν να μιλήσουν για «απολίτιστα» κράτη. Δεν είναι πολιτικά ορθόν! Κι έτσι μιλάνε για Failed States, αποτυχημένα, διαλυμένα και διεφθαρμένα κράτη. Με την ίδια ακριβώς λογική και τις ίδιες βλέψεις που είχαν οι εμπνευστές της αρχής του «πολιτισμένου κράτους» πίσω στον 19ο αιώνα.
Αυτό που νοιάζει και κόφτει τον κ. Φίτσεν είναι αυτό που εξηγεί: «Ρώτησα τους συνομιλητές μου [στην Ελλάδα], ‘που είναι τα πρόσωπα που εσείς θα εμπιστευόσασταν για να οδηγήσουν την χώρα σε μια νέα εποχή όπου θα είσαστε σίγουροι ότι θα αποτελεί ένα πολύτιμο μέλος της ευρωζώνης;’. Δυστυχώς, ο αριθμός των ονομάτων ήταν τόσο πολύ περιορισμένος, ώστε δεν θα βρίσκατε ούτε καν μια χούφτα ονομάτων τα οποία θα μπορούσαν σήμερα να συγκεντρώνουν την εμπιστοσύνη ως υποψήφιοι πολιτικοί ηγέτες.» Το πρόβλημα του κ. Φίτσεν και των ομογάλακτών του εντός χώρας είναι ότι δεν υπάρχουν πια εναλλακτικές λύσεις πολιτικού προσωπικού που θα μπορούσαν να ηγηθούν της κατάστασης, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης.
Γι’ αυτό η Ελλάδα είναι διαλυμένο κράτος. Γιατί πολύ απλά η κοινωνία και ο λαός της έχει απαξιώσει τόσο πολύ το πολιτικό προσωπικό του καθεστώτος υποτέλειας στην ευρωζώνη και την ΕΕ, ώστε αυτή την στιγμή να μην διαθέτουν εφεδρείες στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν τα ηνία της χώρας.
Δεν είναι τυχαίο ότι την επομένη έγιναν οι δηλώσεις Λαγκάρντ που συνέκρινε την Ελλάδα με τον Νίγηρα.
Η ανησυχία τους είναι κατανοητή γιατί αυτό που ετοιμάζεται για μετά τις εκλογές ως «πακέτο ανάπτυξης» είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα στην κατάσταση του Νίγηρα. Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, 25/5/2012, «η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών στα κλονισμένα από την κρίση κράτη της ευρωζώνης. Έτσι, με φορολογικές ελαφρύνσεις και λιγότερο αυστηρές ρυθμίσεις, θα μπορούσαν τα κράτη να προσελκύσουν επενδυτές. Η πρόταση αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου έξι σημείων, το οποίο η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει προς συζήτηση για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Επιπλέον, σύμφωνα με το σχέδιο, οι χώρες που διέρχονται κρίση θα πρέπει να δημιουργήσουν ιδρύματα τύπου Treuhand κατά το γερμανικό πρότυπο ή ταμεία ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να πωλήσουν τις πολυάριθμες δημόσιες επιχειρήσεις τους».
Πώς θα εξασφαλίσουν ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί; Στην Αφρική της κ. Λαφκάρντ αυτό εξασφαλίστηκε με το να πυροδοτήσουν εμφυλίους ανάμεσα σε φυλάρχους και ανοιχτές στρατιωτικές επεμβάσεις της «πολιτισμένης» Δύσης. Στην Ελλάδα τι θα χρειαστεί για να πειθαναγκαστεί ο λαός της να ζήσει ως μετανάστης στον τόπο του που θα έχει πουληθεί σε «επενδυτές»; Μήπως με ανοιχτή στρατιωτικοπολιτική επέμβαση της ΕΕ; Άλλωστε η Ελλάδα είναι failed state και ο λαός της υποτίθεται ότι θέλει εναγωνίως να μείνει στην ευρωζώνη!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους μετά το PSI

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Φαντάζομαι ότι θα έχετε ακούσει για την περίφημη απομείωση χρέους της τάξης των 106 δις ευρώ, λόγω του πιο πετυχημένου PSI όλων των εποχών. Έτσι πανηγυρίζουν οι φυσικοί αυτουργοί της πιο μεγάλης απάτης που έχει διεξαχθεί εναντίον ενός ολόκληρου λαού με βιτρίνα την αναδιάρθρωση χρέους. Φυσικά, τίποτε το πετυχημένο δεν υπάρχει στο περίφημο PSI. Καταρχάς για να ήταν πετυχημένο, έστω και με τα κριτήρια των αγορών, θα έπρεπε να συντρέχουν τρεις παράμετροι:
(α) Να υποδεχόταν η αγορά και μάλιστα η δευτερογενής τα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν στη θέση των παλιών με νορμάλ επιτόκια. Συνέβη κάτι τέτοιο; Όχι. Μειώθηκαν μεν τα επιτόκια στην δευτερογενή, αλλά παραμένουν σε ύψη ρεκόρ πάνω από 20%. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά αντιμετωπίζει και τις νέες εκδόσεις ομολόγων σε κατάσταση χρεοκοπίας.
(β) Να επέτρεπε στην χώρα την ταχεία έξοδο στις αγορές κεφαλαίου, όπως π.χ. έγινε στην περίπτωση της Ουρουγουάης το 2004 που μέσα σε δυο-τρεις μήνες η χώρα ξαναβγήκε στις αγορές και γι’ αυτό χαρακτηρίστηκε πετυχημένη η αναδιάρθρωση. Η Ελλάδα προβλέπεται επίσημα να βγει στις αγορές μετά το 2020. Αν και πολλοί αναλυτές θεωρούν πιο σώφρονα την εκτίμηση που θέλει την Ελλάδα να επιχειρεί να βγει στις αγορές μετά το 2040. Σκέψου, δηλαδή, να μην ήταν πετυχημένο το PSI τι θα γινόταν.
(γ) Να απέφερε ουσιαστική απομείωση χρέους στην Ελλάδα. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε από την ίδια την λειτουργία του PSI, αλλά και μόνο το γεγονός ότι η χώρα χρειάστηκε να καταφύγει σε νέο δάνειο σημαντικό μεγαλύτερο από την εικαζόμενη ονομαστική απομείωση του χρέους, τότε κανείς δεν μπορεί να μιλά στα σοβαρά για πετυχημένο PSI.
Το εκνευριστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι καμιά πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί το παραμύθι του PSI και των 106 δις ευρώ δήθεν απομείωση του χρέους. Όλοι το έχουν χάψει και το παπαγαλίζουν λες και είναι δεδομένο. Μέχρι σήμερα όλοι τους είχαν μια δικαιολογία: δεν γνώριζαν τα ακριβή στοιχεία, οπότε έμεναν σ’ αυτό που τους λέει ο κ. Βενιζέλος. Αν και αυτή η δικαιολογία είναι μάλλον αστεία όταν γνωρίζεις ότι το κράτος αναγκάστηκε να δανειστεί εκ νέου 137 δις ευρώ από Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ΔΝΤ για να πληρώσει ένα PSI που ονομαστικά απομείωσε το χρέος κατά 106 δις ευρώ, για χάριν της συζήτησης θα την δεχτούμε. Κι αυτό γιατί καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε προεκλογικά να εμφανίσει επίσημα στοιχεία απολογισμού του PSI. Θα μου πείτε, τα ζήτησε κανείς; Μπορεί να μην τα ζήτησε κανείς από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά η κυβέρνηση όφειλε να εκδώσει αναλυτικό απολογισμό πριν οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές της 6ης Μαίου και της 17ης Ιουνίου. Ο λόγος απλός. Όχι μόνο για να αποτιμηθεί με ακρίβεια το αληθινό κόστος και το όφελος του PSI, αλλά για να κρίνει κανείς και την χρησιμότητα του νέου δανείου και της νέας δανειακής σύμβασης. Ο επίσημος απολογισμός του PSI θα άνοιγε εκ των πραγμάτων το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου δανείου, το οποίο στο σύνολό του πηγαίνει για να καλύψει τις «ουρές» της αναδιάρθρωσης. Κι αυτό κανείς από τους επίδοξους δελφίνους της εξουσίας δεν ήθελε να το ακουμπήσει. Τόσο οι δυνάμεις του μνημονίου, όσο και του αντιμνημονίου περιόρισαν την αντιπαράθεση στις πολιτικές του Μνημονίου αποκλειστικά. Δείτε άλλωστε με τι ευκολία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απορρίπτει το Μνημόνιο, αποδέχεται έστω ως βάση συζήτησης την δανειακή σύμβαση και το νέο δάνειο.
Όμως, καθώς σιγά-σιγά σκάνε μύτη τα αληθινά στοιχεία του δημόσιου χρέους μετά το PSI, τόσο πιο ζοφερή και αδιέξοδη εμφανίζεται η εικόνα. Έτσι, σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους του Μαρτίου 2012 (αριθμ. 65) που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών αυτή την εβδομάδα, έχουμε και λέμε:
  • Στις 31 Μαρτίου του 2012 το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης διαμορφώθηκε στα 280,29 δις ευρώ από 367,98 που ήταν 31/12/2011. Με άλλα λόγια αμέσως μετά την λήξη του PSI η ονομαστική αξία του δημόσιου χρέους εμφανίζεται μειωμένη κατά 87,69 δις ευρώ. Που είναι τα 106 δις ευρώ απομείωση χρέους που παπαγαλίζουν άπαντες με πρώτο τον κ. Βενιζέλο;
  • Στο Δελτίο Δημοσίου Χρέους αναφέρεται: «Στο πλαίσιο της ανταλλαγής του ελληνικού χρέους κατά την α΄ φάση υλοποίησης του PSI, στις 12/03/2012, διαγράφηκε χρέος συνολικής ονομαστικής αξίας € 177,3 δισεκ. και εκδόθηκαν νέα ομόλογα διάρκειας 11 έως 30 ετών συνολικής ονομαστικής αξίας € 55,8 δισεκ..» Αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των 368 περίπου δις ευρώ του δημοσίου χρέους, αυτά που μπήκαν τελικά σε «κούρεμα» ήταν τα 177,3 δις ευρώ – δηλαδή το 48% του δημόσιου χρέους της χώρας – και όχι τα 200 δις ευρώ που μας έλεγαν αρχικά.
  • Στους Πίνακες του Δελτίου αναφέρεται ότι δάνεια από τον Μηχανισμό Στήριξης αυξήθηκαν από 73,21 δις ευρώ στις 31/12/2011 σε 111,94 δις ευρώ στις 31/3/2012. Πρόκειται για έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 38,7 δις ευρώ που κάλυψαν τις τρέχουσες ανάγκες αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους έως και το PSI. Από αυτή την χρηματοδότηση τα 31,2 δις ευρώ ήταν ομόλογα από το ΕΤΧΣ για την υλοποίηση της α΄ φάσης του PSI, δηλαδή για την καταβολή των χρηματικών ανταλλαγμάτων που ζητούσαν οι τραπεζίτες του λόμπι Νταλάρα. Άλλα 5,9 δις εισπράχθηκαν από το ΕΤΧΣ προκειμένου να πληρωθούν οι δεδουλευμένοι τόκοι που αναγνωρίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση στα ομόλογα για «κούρεμα» που κατείχαν οι τραπεζίτες, ντόπιοι και ξένοι. Ενώ 1,64 δόθηκε από το ΔΝΤ. Με άλλα λόγια από τα 109 δις ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση, η κυβέρνηση είχε εισπράξει ήδη έως 31/3/2012 το 35% του συνόλου.
Το πιο σημαντικό όμως του Δελτίου είναι ότι για πρώτη φορά δίνει μια εκτίμηση για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των χρεωλυσίων, δηλαδή των ληξιπρόθεσμων ομολόγων και βραχυπρόθεσμων τίτλων του δημόσιου χρέους της χώρας που είχαν εκδοθεί μέχρι 31/3/2012. Ας δούμε λοιπόν πώς διαμορφώνεται η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους μετά το PSI. Ο Πίνακας που παραθέτουμε είναι αποκαλυπτικός.
Εκτίμηση διαμόρφωσης του δημόσιου χρέους 2012-2016

2012
2013
2014
2015
2016
Τόκοι
10,4
13,4
13,8
13,3
14,4
Χρεολυσία
8,6
12,9
25,4
16,9
13,4
Πρωτογενές αποτέλεσμα (ΔΝΤ)
-2,0
3,7
9,4
9,7
10,1
Βραχυπρόθεσμοι τίτλοι
14,9
15,6
14,8
14,5
15,6
Αναχρηματοδότηση τραπεζών
50,0
Δανειακές ανάγκες
85,9
38,2
29,5
35,0
33,3
Δημόσιο χρέος
357,6
382,9
387,0
406,0
425,9
Δημόσιο Χρέος (ΔΝΤ)
332,4
339,4
334,1
331,1
327,3
ΑΕΠ (ΔΝΤ)
203,7
202,9
207,9
216,3
225,2
% επί του ΑΕΠ (ΔΝΤ)
163,2
167,3
160,7
153,1
145,3
% επί του ΑΕΠ (εκτίμηση)
175,6
188,7
186,1
187,7
189,1
ΠΗΓΗ: Έκθεση ΔΝΤ, 16/3/2012, Δελτίο Δημόσιου Χρέους, Νο 65.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πϊνακα το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2012 θα διαμορφωθεί στα 357,6 δις ευρώ κατ’ ελάχιστο. Το Bloomberg (9/5) υπολόγιζε το δημόσιο χρέος της χώρας στα τέλη του 2012 σε 395 δις ευρώ συνυπολογίζοντας τα 35 δις ευρώ που καλείται να πληρώσει στην ΕΚΤ το ελληνικό κράτος για εγγυήσεις ρευστότητας προς τις τράπεζες, που αδυνατούν οι ίδιες να πληρώσουν. Για το λόγο αυτό προβλέπεται από την νέα δανειακή σύμβαση και αυτό το ποσό. Αν λοιπόν συνυπολογίσουμε στα 38 δις ευρώ που έχουν δοθεί ήδη στο ελληνικό κράτος και άλλα 50 δις ευρώ που θα εκταμιευθούν από το ΕΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών, όπως και τα 35 δις ευρώ που θα πρέπει να καταβληθούν στην ΕΚΤ και το ελληνικό κράτος θα τα δανειστεί επίσης από το ΕΤΧΣ, τότε η συνολική δανειακή χρηματοδότηση θα φτάσει στα 123 δις ευρώ μέσα στο 2012. Μένει όμως μια τρύπα δανειακών αναγκών του ελληνικού κράτους αξίας τουλάχιστον 21 δις ευρώ. Το ποσό αυτό θα πρέπει να καλυφθεί αναγκαστικά με πρόσθετο δανεισμό. Η τρύπα αυτή θα πιέζει ιδιαίτερα την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μέσα στο επόμενο εξάμηνο και καθώς θα μπαίνουμε στο φθινόπωρο. Θα μπορέσει η κυβέρνηση να την μεταφέρει στο 2013, ή θα χρειαστεί νέο μνημόνιο για νέα δανειακή χρηματοδότηση;
Όπως και να έχει, οι εκτιμήσεις για το δημόσιο χρέος του Πίνακα αποδεικνύουν ότι ακόμη κι αν πάρουμε στα σοβαρά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για πρωτογενές πλεόνασμα που εκτιμά ότι σταδιακά μέχρι το 2016 θα φτάσει τα 10 δις ευρώ – πράγμα πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά, αλλά και για τα ευρωπαϊκά χρονικά – αλλά και για μια μαγική απογείωση του ΑΕΠ μετά το 2013, πάλι δεν βγάζει πουθενά. Είναι σίγουρο ότι η ύφεση και η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας θα επιδεινώσει πολύ περισσότερο το πρόβλημα του δημόσιου χρέους της χώρας, ακόμη και με τις εκτιμήσεις του Πίνακα. Η λύση δεν μπορεί να βρεθεί παρά μόνο με μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν το ελληνικό κράτος ακολουθήσει την διαδικασία που προβλέπει το διεθνές δίκαιο για την μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους ώστε να το κηρύξει παράνομο. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Κάθε προσπάθεια να πληρωθεί αυτό το χρέος θα οδηγεί αναγκαστικά την χώρα και τον λαό της σε μια ολοκληρωτική καταστροφή χωρίς τέλος.

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 27/5/2012

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ηλιακή δραστηριότητα 600.000 βαθμών Κελσίου


Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA (Solar Dynamics Observatory) κατέγραψε στο φακό του την επιφάνεια του Ηλίου, παρουσιάζοντας τη συνεχή δραστηριότητα μια ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας,της οποίας η θερμότητα υπολογίζεται στους 600.000 βαθμούς....




Κελσίου. Το βίντεο καλύπτει 24 ώρες ηλιακής δραστηριότητας, το οποίο καταγράφηκε την 25η Σεπτεμβρίου 2011. Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA έχει συλλάβει τις περισσότερες φωτογραφίες ηλιακών εξάρσεων και καταιγίδων τα τελευταία έτη.

Η διαστημική καταγραφή του Solar Dynamics Observatory της NASA έχει συμπέσει με μια περίοδο ασυνήθιστα υψηλής ηλιακής δραστηριότητας, κάτι που συνεπάγεται υψηλότερες θερμοκρασίες στη Γη.

Τα ισότοπα στους πάγους και τα δέντρα μας υποδεικνύουν πως η παρούσα υψηλή ηλιακή δραστηριότητα είναι 24η υψηλότερη τα τελευταία 9.300 έτη. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα του μαγνητικού πεδίου του Ηλίου θα μειωθούν στο μέλλον.

Αν και αυτό ακούγεται σαν καλή είδηση, οι αλλαγές στο ηλιακό μαγνητικό πεδίο θα μπορούσαν να αφήσουν τη Γη ευάλωτη σε μελλοντικές εκρήξεις των γαλαξιακών ακτινών. Επιπλέον, οι ηλιακές καταιγίδες ενδέχεται να είναι πιο βίαιες και αισθητές στο μέλλον.

Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον Luke Barnard του Πανεπιστημίου του Reading, είναι ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα μειωθεί στο μέλλον, προκαλώντας την αύξηση των κοσμικών ακτινών κατά ένα συντελεστή 1,5 και τη Γη να βομβαρδίζεται από οκτώ μεγάλες ηλιακές εκρήξεις ανά αιώνα.

 
Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/600000.html#ixzz1w6RMYyoe