Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η αμαρτωλή Lazard αναλαμβάνει ξανά "σύμβουλος"







Για να αντιληφθούμε πώς εννοεί η κυβέρνηση του Τσίπρα την διαπραγμάτευση, αλλά και το που μας οδηγεί αναπόφευκτα αυτή, φαίνεται κι από το γεγονός ότι σήμερα Σάββατο (31/1) ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε την επαναπρόσληψη του χρηματιστικού οίκου Lazard.

Ο Υπουργός Οικονομικών,Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοινώνει την ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου. Θυμάστε ποια είναι η εν λόγω εταιρεία; Πρόκειται για την ίδια που προσέλαβε το 2010 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τότε υπουργός οικονομικών, αντί αμοιβής 31 εκατ. ευρώ για να εποπτεύει την εφαρμογή του Μνημονίου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να έχει εμπλοκή με το σκάνδαλο των CDS όπου φέρεται εμπλεκόμενος και ο Αντρίκος Παπανδρέου και για το οποίο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Π. Καμμένο. Επίσης η Lazard φέρεται να κέρδισε τον διορισμό της από την κυβέρνηση Παπανδρέου χάρις στον Στρο Καν, ο οποίος υπήρξε στενός της συνεργάτης επί χρόνια. Η συγκεκριμένη εταιρεία συμβούλων αναμίχθηκε σε όλα τα σκάνδαλα εκποίησης και εφαρμογής του μνημονίου με αποστολή να καλύπτει τα ίχνη της μεγάλης κομπίνας σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Σημειωτέον ότι κλιμάκια της Lazard, με επικεφαλής τον τραπεζίτη Μπερνάρ Πικάρ , βρίσκονταν πολύ συχνά στην Αθήνα, διαβουλεύονταν με τους υπουργούς στα γραφεία τους, αξιοποιούσαν το Παρίσι και το ΔΝΤ ως «μεσολάβηση»στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, καθόριζαν την οικονομική ατζέντα της Ελλάδος και ασχολούνταν με την τεχνική βοήθεια σε θέματα προπαγάνδας και επιρροής στους έλληνες δημοσιογράφους. Η στρατηγική των διλημμάτων για παράδειγμα, τα γνωστά χρεοκοπία ή μνημόνιο, έκτακτα μέτρα ή παύση πληρωμών, εντός ή εκτός ευρώ είναι γαλλική σχολή επιρροής και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Η παρέα του Πικάρ με έλληνες υπουργούς του οικονομικού κύκλου, άτομα της οικογένειας Παπανδρέου, ή την παρουσία του εξ απορρήτων τότε του πρωθυπουργού, υπουργού Επικρατείας, Χ.Παμπούκη, πολύ συχνά δειπνούσαν σε σικ εστιατόρια του Κολωνακίου, ειδικά το«Αμπρεβουάρ» ή κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες δημοσιογράφους να καταγράφουν αυτές τις εξόδους ή να συλλέγουν πληροφορίες για τις συζητήσεις και την διάθεση που επικρατούσε. Όταν η δημοσιότητα κορυφώθηκε ηLazard και ο Πικάρ επέλεξαν πιο χαμηλούς τόνους και πιο διακριτική παρουσία.

Η παρέμβαση της Lazard υπήρξε τόσο ισχυρή ώστε όχι μόνον επενέβη στην συγκρότηση του καταλόγου των αποκρατικοποιήσεων ή των μεγάλων επενδύσεων στη βάση του fast trαck, αλλά επελέγησαν κατά κύριο λόγο γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, ως συμβούλοι αποκρατικοποίησης, ώστε να ελεχθούν αυτές ως προς την τελική κατάληξη τους.

Η επιρροή της γαλλικής τράπεζας, δεν αλλοιώθηκε ή περιορίστηκε ούτε όταν ο Στρός Καν κατέληξε «καμμένο χαρτί» και ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε σε ανασχηματισμό με αλλαγές και στο οικονομικό επιτελείο που ανέλαβε ο Ευ . Βενιζέλος, αφού οι σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με τον Μπ. Πικάρ,αλλά και οι σχέσεις συνεργασίας, ήταν τέτοιες, που δεν επέτρεπαν μια τέτοια εξέλιξη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμβουλευτική εταιρεία Lazard ήταν εκείνη για την οποία ο Σαμαράς επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου εξαπέλυε μύδρους. Μάλιστα είχε θέσει το ερώτημα στον τέως πρωθυπουργό γιατί η κυβέρνηση είχε αναθέσει ως σύμβουλο την εταιρεία αυτή για την αναδιάρθωση του χρέους. «Και επειδή ρωτάτε ποιος το είπε αυτό; Εάν πείτε τη λέξη «Lazard» στις διεθνείς αγορές, μόνο τη λέξη αυτή να πείτε, είναι σαν να θέλετε να με πείσετε ότι είπατε καρδιολόγο και ζητάτε μικροβιολόγο» (7/5/2010) τόνιζε συγκεκριμένα τότε.

H Lazard ως εταιρεία συμβούλων ήταν μια από τις πέτρες του σκανδάλου στην πώληση τωνAirbus της ΟΑ στο 5% της τρέχουσας αξίας τους. Ήταν εκείνη που γνωμοδότησε επίσης υπέρ ενός ακόμη σκανδάλου, εκείνου των Γερμανικών υποβρυχίων με την παραχώρηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην AbuDhabiMar. Να τι έλεγε ο Βενιζέλος στην Βουλή (18/12/2013): "Γιατί, λοιπόν, έγινε η επιλογή της «AbuDhabiMar»; Γιατί αυτήν έφεραν οι Γερµανοί. Ποιος την έκρινε ως αξιόπιστη; Ένας επενδυτικός οίκος διεθνούς φήµης που είναι η «LAZARD». Υπάρχει στρατηγική συνεργασία µε τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα; Υπάρχει." Έτσι σκέπασε ένα κορυφαίο σκάνδαλο αξίας άνω των 4 δις σε βάρος του δημοσίου.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή (6/12/2011) είχε καταγγείλει την πρόσληψη της συγκεκριμένης εταιρείας: "Έχω την αίσθηση ότι µάλλον δεν είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης η οικονοµία.Διότι αν ήταν, δεν θα δίνατε 30 εκατοµµύρια στη «LAZARD», χρηµατοπιστωτικοί σύµβουλοι, για να συµβουλεύσει το κράτος για το κούρεµα της 26ης Οκτωβρίου, που ούτως ή άλλως δεν ξέρουµε και αν θα προχωρήσει. Δεν έχετε εσείς ευθύνη γι’αυτό, κύριε Παπαδήµο. Ήταν τις µέρες που αναζητούσε το πολιτικό σύστηµα Πρωθυπουργό. Εκεί δεν κάνουν οικονοµία."


Η Lazard βέβαια διετέλεσε και σύμβουλος αναδιάρθρωσης του χρέους με PSI, το οποίο μας την λεηλασία ασφαλιστικών ταμείων και κάθε άλλου ΝΠΔΔ. Πράγμα στο οποίο ειδικεύεται. Αυτό που είναι γνωστό στις αγορές για την εν λόγω εταιρεία είναι ότι ειδικεύεται στις αναδιαρθρώσεις χρέους και κυρίως στο "ξέπλυμα" πολιτικού χρήματος διαμέσου των αγορών κεφαλαίου. Και μόνο το γεγονός της εμπλοκής της με τα μεγάλα σκάνδαλα του ξεπουλήματος της χώρας, δείχνει το ρόλο της.
Αυτήν λοιπόν προτίμησε ο Βαρουφάκης. Αντί να υπάρξει μια εισαγγελική και λογιστική έρευνα αστραπή για τα δημοσιονομικά του κράτους ώστε να διαπιστώσουμε το ακριβές μέγεθος της ληστείας με το δημόσιο χρήμα, να καταμεριστούν ευθύνες ποινικές, να δημευθούν περιουσίες, κοκ, τι κάνουν; Προσλαμβάνεται ξανά μια από τις εταιρείες συμβούλων που αποδεδειγμένα διευκόλυνε και συγκάλυψε τη λεηλασία.



Φαντάζομαι ότι το επόμενο βήμα είναι να φέρουν τον Χριστοφοράκο να αναλάβει ως σύμβουλος παραγωγικής ανασυγκρότησης
 
Δημήτρης Καζάκης

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σχέδιο Μάρσαλ και η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ


Σχέδιο Μάρσαλ και η συμφωνία του Λονδίνου το 1953.

Στελέχη (και τώρα κυβερνητικά) του ΣΥΡΙΖΑ μας λένε συχνά, ότι χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για να σωθεί η Ελλάδα, δηλαδή, χρειαζόμαστε μια αμερικάνικη επέμβαση – βοήθεια για να επιβιώσουμε!
Ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο Ανρί Κλωντ της δεκαετίας του ‘50 έγραφε:
...
«Το Παρίσι πρέπει να αποτελέσει το κέντρο της δύσης για την αντίσταση κατά της Μαρσαλοποίησης της Ευρώπης. Από την μη εξασθένηση της αντίστασης της Γαλλίας στον αμερικανικό έλεγχο, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και ο θρίαμβος της αντίστασης αυτής και στην Ιταλία, την Γερμανία, την Αγγλία και η εξασφάλιση της επιτυχίας των δημοκρατικών δυνάμεων στις ίδιες τις ΗΠΑ. Ας τεθεί λοιπόν ο λαός της Γαλλίας με τόλμη, επικεφαλής της μάχης για την ανεξαρτησία των λαών της Ευρώπης. Για τον λαό να αποτελεί την οδό του πραγματικού μεγαλείου, όσο και την μοναδική οδό σωτηρίας, διότι είναι ο μόνος τρόπος για να μην αναγκαστεί να πληρώσει τις πιστώσεις Μάρσαλ με το αίμα του. Δεν πρέπει να αφήσουμε στον ιμπεριαλισμό την τελευταία του ευκαιρία».

Ήταν ένα ιμπεριαλιστικό σχέδιο των ΗΠΑ όχι μόνο κατάκτησης της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης και κάτι αντιδημοκρατικό για την κοινωνία της. Και για να μπορέσουν να μας το επιβάλλουν, μας έσυραν στον εμφύλιο.

Από την άλλη έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές για την συνδιάσκεψη του Λονδίνου το 1953 που έγινε για να διαγραφούν τα χρέη της Γερμανίας.

Η συμφωνία που προέκυψε στο Λονδίνο το 1953 ήταν συμπληρωματική στη συνθήκη της Βόννης το 1951 που μετέτρεπε τη Δυτική Γερμανία σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Στη συμφωνία του Λονδίνου της «κούρεψαν» δάνεια της χιτλερικής Γερμανίας, αφού πρώτα την εξανάγκασαν να τα αναγνωρίσει εκ νέου κάτι στο οποίο αντιτάσσονταν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της εποχής εκείνης.

Οι ΗΠΑ έβαλαν πρώτα τον τότε καγκελάριο Αντενάουερ να αναγνωρίσει όλα τα δάνεια μαζί και τις αποζημιώσεις των Βερσαλλιών, ακόμη κι αυτά που είχαν χαριστεί στη Γερμανία με τη συνθήκη της Λοζάνης το 1932. Η δυτική Γερμανία με την συμφωνία αυτή αναγνώριζε ότι αποτελεί συνέχεια της προπολεμικής Γερμανίας μαζί και της χιτλερικής προκειμένου οι ΗΠΑ να έχουν το δικαίωμα άσκησης κατοχής στο έδαφός της ως νικητής του πολέμου. Τα δάνεια που «κουρεύτηκαν» ήταν των άλλων χωρών εκτός ΗΠΑ και Βρετανίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος και συντονιστής του Ε.ΠΑ.Μ Ν.Ιωνίας

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

(Αλέξη ξεκολλα) εδώ είναι τα λεφτά!!!!!!!!!!!


Ποιόν τελικά εκπροσωπεί ο Βαρουφάκης;

Κυρία Πρόεδρε: Αφουγκραστείτε.!


Απλή υπενθύμιση

  Η ανάρτηση αυτή έχει σκοπό να θυμίσει – ενημερώσει όλους όσους έχουν άμεση σχέση με αυτή την διαδικασία, αλλά και να ενημερώσει όλο τον κόσμο για αυτήν (σ.σ. τη διαδικασία).

Καταρχήν αν και ακόμα δεν έχει γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή των προέδρων της βουλής, οι φήμες (χωρίς να έχουν διαψευστεί αλλά και χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί) «δείχνουν» σαν πρόεδρο της βουλής την κα Κωνσταντοπούλου. Εδώ θέλω και να καταθέσω την προσωπική μου εκτίμηση ότι δηλ. πρόκει..
ται για μια αξιόμαχη και με επιχειρήματα στο λόγο της, δικηγόρο, που μπορώ να πω ότι ίσως και να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, επιπρόσθετα δε να θυμηθούμε και την μαχητικότητα της σε ότι έχει να κάνει με τις δικογραφίες που στοιβάζονται στα συρτάρια της βουλής και έχει να κάνει με δικογραφίες περί ευθύνης υπουργών έως και δικογραφίες επί εσχάτη προδοσία. 

 Αναλογιζόμενος λοιπόν τα ως άνω, καθώς επίσης και την ανάγκη όλου του λαού για την πολυπόθητη δικαιοσύνη καθώς και την ποινική δίωξη, όπου αυτό κριθεί κατά την νομολογία ορθό, αλλά και την παραδειγματική και χωρίς ανεκτικότητα τιμωρία των ενόχων, θέλω πολύ απλά να επισυμάνω ότι:

 Κυρία Πρόεδρε
Αφουγκραστείτε την ανάγκη ενός καταδυναστευόμενου λαού, βασανισμένου και βαθειά πληγωμένου, όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με την επιβίωση του ή των παιδιών του αλλά βαθειά πληγωμένο στα κυριότερα συστατικά του χαρακτήρα του, την Αξιοπρέπεια του και την Περηφάνια του. Τον είπαν τεμπέλη, διεφθαρμένο, και τόσα άλλα, επιτέλους, έχει δικαίωμα, έχει απαίτηση, έχει φωνή, έχει οργή και θέλει να απονεμηθεί επιτέλους δικαιοσύνη. Για αυτούς τους λόγους έχετε την ευκαιρία να δώσετε σε αυτόν τον κόσμο το χαμόγελο πίσω και το κεφάλι του να είναι πάλι όρθιο, απλά ακολουθώντας κάτι το οποίο και εσείς έχετε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσετε όταν θα γίνετε κυβέρνηση.



Υ.Γ.
Σας επισυνάπτω και την λίστα με τις δικογραφίες που υπάρχουν στη βουλή, έως την ημερομηνία του συγκεκριμένου εγγράφου και χωρίς να αναφέρονται οι υποθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, όπως π.χ. η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ.


 Με εκτίμηση
Λεβέντης Βασίλης
 
 
Φωτογραφία του χρήστη Vasilis Leventis.
Φωτογραφία του χρήστη Vasilis Leventis.