E.ΠΑ.Μ

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Είναι ναζί

Ο «φυρερίσκος» εν μέσω της ναζιστικής συμμορίας...
Στην προ δύο βδομάδων Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα δουλεμπορικά που στήνει η «Χρυσή Αυγή», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ως εξής:
«Κύριε υπουργέ, όπως διαπιστώνετε και από τη σχετική ιστοσελίδα, η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή έχει δημιουργήσει ένα παραμάγαζο...».
Στο άκουσμα του όρου «φασιστική», οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» άρχισαν να κραυγάζουν (σ.σ.: κανένας φασίστας από τότε που έχει αποκαλυφθεί ο εγκληματικός χαρακτήρας του φασισμού δεν ομολογεί ευθέως ότι είναι φασίστας...).
Τότε παρενέβη ο προεδρεύων της Βουλής, ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, λέγοντας τα ακόλουθα:
«Παρακαλώ ακούστε. Κύριοι συνάδελφοι, εδώ είμαστε στο χώρο του Κοινοβουλίου, δεν είμαστε εκτός Κοινοβουλίου. Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, σε όποιους αρέσει και σε όποιους δεν αρέσει, υπάρχει ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται στο Κοινοβούλιο που ονομάζεται Χρυσή Αυγή και εκπροσωπεί ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας (...). Σας παρακαλώ πάρα πολύ κάποιες εκφράσεις να αποφεύγονται και να μην επαναλαμβάνονται».
*
Εξ αντικειμένου, η παρέμβαση του προεδρεύοντος του αστικού κοινοβουλίου δεν είναι καθόλου ανεξάρτητη από την ιστορική και διαχρονική σχέση της αστικής τάξης με τους φασίστες.
H «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 26, Μάιος 1987) αφιερώνει το εξώφυλλό της στον ηγέτη της, Αδόλφο Χίτλερ. Στο άρθρο του υπό τον τίτλο «Χίτλερ για Χίλια Χρόνια» ο Μιχαλολιάκος κάνει λόγο για τον «οραματιστή της Νέας Ευρώπης», τον «εμψυχωτή και απόστολο της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού»...
Οντως, η «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται στη Βουλή. Αλλά όταν ένα κόμμα βρίσκεται στη Βουλή παύει να έχει τα ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά του χαρακτηριστικά; Οταν ένας φασίστας είναι στη Βουλή παύει να είναι φασίστας; Οταν ο Χίτλερ ήταν στη Βουλή δεν ήταν ναζί;
Ο κοινοβουλευτικός μανδύας δεν πρόκειται να κρύψει τη δυσωδία του ναζισμού και του φασισμού.

Στο τεύχος της «Χρυσής Αυγής», Ιούλιος 1991, ο σαλπιστής του Χίτλερ σαλπίζει προς το - ναζιστικό - μέλλον...

Αριστερά: Η «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 132, Μάιος - Ιούνιος 2007) ξεχειλίζει από τη λατρεία της για τον Χίτλερ και το ναζισμό... Δεξιά: Ο λατρεμένος της «Χρυσής Αυγής», ο ναζί εγκληματίας Ρούντολφ Ες, κοσμεί και πάλι το εξώφυλλό της (Ιούλιος 2006)...

«Χρυσή Αυγή» (τεύχος 44, Απρίλιος 1989). Τα σχόλια περιττεύουν...

Η «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 16, Σεπτέμβριος 1987) κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον υπαρχηγό του Χίτλερ, τον Ρούντολφ Ες, τον οποίο και εξυμνεί: «Αθάνατος»...

Η «Χρυσή Αυγή» (τευχ. Αύγουστος - Σεπτέμβριος 1982), πιστή στο «μεγαλείο» του αγκυλωτού σταυρού...

Από το άρθρο του Μιχαλολιάκου για τον Χίτλερ («Χρυσή Αυγή», τεύχος 26, Μάιος 1987), διαβάζουμε: «Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νοιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί (...) με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ηλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»...

Η«Χρυσή Αυγή» (τεύχος 39, Οκτώβριος 1988) αφιερώνει το εξώφυλλό της στον «πατριώτη» Τσολάκογλου. Ο κατοχικός «πρωθυπουργός» των ναζί εξυμνείται από τη «Χρυσή Αυγή» σαν ο «Στρατηγός (που) προσπάθησε για μια Εντιμη Ειρήνη»...«Χρυσή Αυγή», Ιούλιος 1982. «Χίτλερ για Χίλια Χρόνια»...

 
πηγή: rizospastis.gr

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Υπέρ του πρώτου Συντάγματος των πολιτών στον κόσμο, ψήφισαν οι Ισλανδοί

iceland_constitutionΤο πρώτο Σύνταγμα γραμμένο από πολίτες στήριξε η πλειοψηφία των Ισλανδών, με το 66% να ψηφίζει υπέρ στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.
Στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που ακολουθήθηκαν ύστερα από την οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2008, υπήρξε η ανάγκη για ένα δικαιότερο Σύνταγμα ώστε να αντικαταστήσει το υπάρχον Σύνταγμα του 1944 και το οποίο θεωρήθηκε αναχρονιστικό.
Έτσι, κατόπιν νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή εκλέχθηκε ένα 25μελές Συμβούλιο και το Νοέμβριο του 2009, απλοί Ισλανδοί πολίτες άρχισαν να ξαναγράφουν το σύνταγμα της χώρας τους, σε μια διαδικασία που γινόταν μέσω του Ίντερνετ.Η Άστρος, μία φοιτήτρια 25 ετών η οποία συμμετείχε στο Συμβούλιο, μίλησε στην κάμερα του Εξάντα, για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Μαθήματα από τους Βίκινγκς», μεταφέροντας το κλίμα που υπήρχε στην όλη διαδικασία.
«Είχαμε συσκέψεις των επιτροπών κάθε μέρα, από τις 10πμ ως τις 5μμ. Και δουλεύαμε ένα άρθρο κάθε φορά κοιτώντας πώς ήταν στη χώρα μας ως τις μέρες μας γράφαμε τα δικά μας άρθρα, που μετά δημοσιεύονταν στο ίντερνετ όπου το κοινό μπορούσε να σχολιάσει. Μετά κοιτούσαμε τα σχόλια και αν χρειαζόταν, διορθώναμε τα άρθρα, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια του κοινού.
Για μένα, είναι ένα βήμα προς το μέλλον. Πολλές πολιτικές αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες και ο κόσμος δε ξέρει τί πραγματικά συμβαίνει. Νομίζω ότι το ίντερνετ ίσως είναι ένας τρόπος άμεσης δημοκρατίας στο μέλλον», αναφέρει η Άστρος.
H Ισλανδία αποτελεί παράδειγμα ενός διαφορετικού τύπου πολιτικού πολιτισμού, από το πώς χειρίστηκε την οικονομική κρίση μέχρι το πώς προχωρά σε μια συνταγματική αναθεώρηση.
Το κείμενο το οποίο αποτελείται από 114 άρθρα κατατέθηκε στο κοινοβούλιο και το οποίο με τη σειρά του αποφάσισε να το θέσει σε δημοψήφισμα. Ενδεικτικά, στις προτάσεις του Συνταγματικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανόταν η κήρυξη ως εθνική περιουσία των μη ιδιόκτητων φυσικών πόρων, καθώς επίσης αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της χώρας. Πλέον, τον τελευταίο λόγο έχει το ισλανδικό κοινοβούλιο, επικυρώνοντας την απόφαση των ίδιων των πολιτών.

Το 2008 η Ισλανδία ήρθε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή. Μετά την κατάρρευση, η χώρα αποφάσισε να ακολουθήσει τελείως διαφορετικούς χειρισμούς από αυτούς που επιβάλλει η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σε χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν ήδη σημάδια ανάπτυξης.
Πλέον, τα τελευταία χρόνια, η Ισλανδία αποτελεί παράδειγμα ενός διαφορετικού τύπου πολιτικού πολιτισμού, από το πώς χειρίστηκε την οικονομική κρίση μέχρι το πώς προχωρά σε μια συνταγματική αναθεώρηση.
Δείτε το παράδειγμα της Ισλανδίας και τη διαφορετική της διαχείριση γύρω απ’ την οικονομική κρίση, στο ντοκιμαντέρ του Εξάντα που προκάλεσε αίσθηση, «Μαθήματα απ’ τους Βίκινγκς».Exandas Documentaries

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Τέλος στο δωρεάν νερό από το 2013

 


Η τιμολόγηση του θα είναι συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων Τέλος στο δωρεάν νερό, όπου και όποτε αυτό παρεχόταν, έρχεται από το 2013. Όπως ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε...
συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του.
Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του. Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου. Οι αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού εκτιμάται ότι θα έρθουν σταδιακά μέσα στο 2013, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε στην εφαρμογή της οδηγίας. Μια καθυστέρηση που κόστισε ήδη την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη - μέλη όφειλαν μέχρι τα τέλη του 2009 να έχουν καταρτίσει, εγκρίνει και αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους. Περαιτέρω, έως τα τέλη του 2008, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία πληροφόρησης του κοινού και οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους διάφορους φορείς. Η Ελλάδα παρέβη και τις δύο αυτές υποχρεώσεις, μη έχοντας μέχρι στιγμής ολοκληρώσει κανένα από τα 14 σχέδια που της αναλογούν. Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η προετοιμασία των 10 από τα 14 σχέδια έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο.


ΠΗΓΗ: Τέλος στο δωρεάν νερό από το 2013 http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/10/2013_21.html#ixzz29wJ2Pobq