Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

-Πως καταπίνεις έναν ελέφαντα;






Αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην Αίγλη του Ζαππείου πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση που ενδέχεται να διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα επόμενα χρόνια. Στην Αίγλη είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών τραπεζών κυρίως από τις μονάδες του credit risk και των εισπράξεων αλλά και πολλοί επικεφαλής μονάδων πίστης για να παρακολουθήσουν εξειδικευμένη ημερίδα για τους τρόπους διαχείρισης των δανειακών τους χαρτοφυλακίων.Τόσο των εξυπηρετούμενων όσο και των συνεχώς αυξανόμενων μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών στεγαστικών και καταναλωτικών χορηγήσεων.
Στη συγκέντρωση παρόντες ήταν στελέχη μερικών από τους μεγαλύτερους οίκους διαχείρισης χρέους, εισπράξεων, αναδιαρθρώσεων αλλά και πώλησης των χαρτοφυλακίων στην Ευρώπη όπως ο Najib Nathoo και ο Ορέστης Τσακαλώτος. ΟNajib Nathoo είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Ένωσης Υπηρεσιών Διαχείρισης Πιστώσεων (Credit Services Association) της Βρετανίας και επικεφαλής της 1st Credit, επιχείρησης που με χρηματοδότηση από private-equityπρωτοστατεί στην βιομηχανία αγοράς δανείων και εισπράξεων. Ο Ορέστης Τσακαλώτος είναι ιδρυτής και επικεφαλής της Qualco μιας ελληνικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται εκτενώς στην Ευρώπη στον κλάδο της παροχής προϊόντων και λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών στο καυτό αυτό ζήτημα. Συνεργάζεται ήδη με όλες τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες και η αυξημένη ανάγκη των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για αυτές τις υπηρεσίες οδήγησε στην κατάμεστη αίθουσα του Ζαππείου.
Αυτό που ήταν κυρίαρχο, τόσο στις παρουσιάσεις τον ομιλητών, όσο και στις σκέψεις των τραπεζιτών κρίνοντας από τις συζητήσεις στο περιθώριο των εργασιών ήταν το γεγονός πως η διαδικασία είσπραξης των δανείων έχει καταστεί νούμερο ένα προτεραιότητά τους και έχει ταυτιστεί πλέον με το σημαντικότερο έργο που έχουν να επιτελέσουν. Με το έργο της BlackRockολοκληρωμένο, οι τράπεζες διαθέτουν πλέον πολύ ακριβή στοιχεία για το ποια δάνεια λειτουργούν και ποια όχι.
Η αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων και ο προσδιορισμός ρεαλιστικών στόχων για το τι μπορεί να εισπραχθεί και τι όχι, πριν προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες (ή παράλληλα με αυτές) είναι σήμερα πρώτη προτεραιότητα. Και οι Έλληνες τραπεζίτες, των οποίων τα εσωτερικά τμήματα εισπράξεων κάποτε αποτελούσαν "δυσμενή μετάθεση" και σήμερα "πρώτη γραμμή", θέλουν να αποκτήσουν τεχνογνωσία όχι μόνο για να μεγιστοποιήσουν τα ποσοστά ανάκτηση των κεφαλαίων τους αλλά και για να μπορέσουν να διαμορφώσουν βιώσιμα business plan, επιτεύξιμους στόχους και καθαρούς ισολογισμούς.
Χαρακτηριστική σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η στρατηγική τριών σταδίων που περιέγραψε ο Βρετανός γκουρού του χώρου Najib Nathoo. «Πως καταπίνεις έναν ελέφαντα;» ρώτησε ρητορικά τους τραπεζίτες αναφερόμενος στο τεράστιο εύρος που έχει αποκτήσει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.«Τον κόβεις σε κομμάτια και τα τρως ένα, ένα» ανέφερε. Είπε λοιπόν πως πρέπει ταχύτατα να διαχωριστούν τα δάνεια σε τρεις ομάδες. Αυτά που πρέπει να διακρατηθούν και να αναδιαρθρωθούν, αυτά που πρέπει να διακρατηθούν έως ότου μελλοντικά να διατεθούν σε τρίτους και τέλος αυτά που πρέπει και να αναδιαρθρωθούν και να πουληθούν.
Οι πωλήσεις πακέτων των δανειακών χαρτοφυλακίων είναι τάση που βαίνει αυξανόμενη στην Ευρώπη και σύντομα θα εκδηλωθεί και στην Ελλάδα. Η παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρμοδίων διευθύνσεων χτες στην Αίγλη σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου για τις ελληνικές τράπεζες. Με σηκωμένα τα μανίκια θα παλέψουν με τον «ελέφαντα» των μη εξυπηρετούμενων.
Όπως είπε η Μυρτώ Κυριακίδου, διευθύντρια των υπηρεσιών βελτίωσης απόδοσης χαρτοφυλακίων της Qualco δεν πρέπει να περάσει ούτε μια μέρα που δεν θα δουλευτεί το κάθε χαρτοφυλάκιο.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1482782

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.....

ΣΚΩΤΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ Η ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΣ


                                                                                                                                          

Αποκάλυψη: Το παρασκήνιο της ματαίωσης της επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα


Όλα ήταν έτοιμα για να επισκεφθεί ο νέος Ρώσος πρόεδρος την Ελλάδα και το Άγιον Όρος την περίοδο των εορτών του Πάσχα, σηματοδοτώντας την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των ομόδοξων λαών αλλά και την επανεπιβεβαίωση των
καλών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. Τι μεσολάβησε για τη ματαίωση της επίσκεψης; Δείτε το ρεπορτάζ απο το περιοδικό «Επίκαιρα»...


 

 

Χάρυ Κλυν: Γιατί δεν σας ξαναψηφίζω

 
Χάρυ Κλυν: Θα σας μαυρίσω από allthewebnews
Μετά το βίντεο της Κατερίνας Μουτσάτσου που ανέβηκε στο διαδίκτυο και προκάλεσε πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Χάρυ Κλυν έφτιαξε το δικό του βίντεο για τις εκλογές. Όπως λέει χαρακτηριστικά «οι μ@λ@κες ξύπνησαν» απαντώντας έμμεσα σε άλλο «σποτάκι» του Spyros που έκανε θραύση στο διαδίκτυο. Δείτε τα σχετικά βίντεο εδώ http://goo.gl/iQI9z και εδώ http://goo.gl/EuBy2

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η Ρωσία θέλει να στείλει παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα! Γιατί άραγε;

 


Για ποιόν λόγο η Μόσχα ενδιαφέρεται για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα; Υπάρχουν ενδείξεις τέτοιες στην Μόσχα που δημιουργούν υποψίες αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος στην χώρα γεννήθηκε και που πέθανε η δημοκρατία;... Λίαν προσφάτως είδαμε να εξαιρείται αναίτια μία ρωσική....





εταιρεία (διαβάστε παρακάτω αναλυτικά) που εκδήλωσε ενδιαφέρον για επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα. Παλαιότερα είδαμε άλλες (πολύ χειρότερες και άκρως εθνικά επικίνδυνες) "παρεμβάσεις" Ελληνικών κυβερνήσεων, που αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν πληρωμένο "υλικό" επειδή είχε ρωσικό λογισμικό doc2

(περίπτωση συστήματος GIS που αγόρασε η ΕΥΠ, αλλά δεν δούλεψε χωρίς να αιτιολογηθεί η άρνηση χρησιμοποίησής του). Την ίδια -περίπου- χρονική περίοδο είδαμε την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να υπεκφεύγει σχετικά με τον αγωγό Μπ0υργκάς - Αλεξανδρούπολη, μέχρις ότου κατορθώθηκε τελικά να "παγώσει" το σχετικό έργο που θα απέφερε πολύ σημαντικά ποσά στην Ελλάδα.

Τελικά, μάλλον κάτι συμβαίνει στο προτεκτοράτο της Μέρκελ και του Ομπάμα, αφού ακυρώνεται ή "παγώνει" οτιδήποτε αφορά ρωσικό ενδιαφέρον ή οικονομική συναλλαγή της Αθήνας με ρωσικές εταιρείες και θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον εάν οι εκάστοτε σχετιζόμενοι υπουργοί (και πρωθυπουργοί) τολμούσαν να μιλήσουν ειλικρινά ή έστω να... αιτιολογήσουν το σκεπτικό των αποφάσεών τους.

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, μαθαίνουμε πως έχει υπάρξει επίσημη κατάθεση αιτήματος για ύπαρξη Ρώσων Παρατηρητών για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου κατατέθηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αίτημα το οποίο κατατέθηκε από οργάνωση-μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης, «Centre for Monitoring Democratic Processes «Quorum», αιτείται τη σχετική διαπίστευση έτσι ώστε οι Παρατηρητές του, να μπορούν να παρακολουθήσουν επιτοπίως τη διεξαγωγή των εκλογών.

Είναι πάντως ενδιαφέρον να δούμε, αν οι ελληνικές αρχές επιτρέψουν την παρουσία Ρώσων Παρατηρητών, δεδομένου ότι, το αίτημα είναι καθ’ όλα νόμιμο, στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας.

Ας μην ξεχνάμε ότι, ο «πολύς» Πέτρος Ευθυμίου, ήταν αυτός ο οποίος σε δηλώσεις του στο BBC και σε άλλα διεθνή ΜΜΕ, υπαλλήλων του made in usa administration, o υπουργός του Σημίτη, ο ΠΑΣΟΚος που οδήγησε με την ψήφο του τη χώρα στην υποτέλεια και στην κατοχή από δυνάμεις πέραν των εθνικών συνόρων, ο πολιτικός που ενεχυρίασε μαζί με την «σοσιαλιστική» του παρέα την λαϊκή εντολή στο ΔΝΤ στην τρόϊκα και τους διεθνείς τοκογλύφους, «άνοιξε το σοσιαλιστικό του στόμα», και εξαπέλυσε μύδρους κατά της νομιμότητας των πρόσφατων εκλογών για τη Δούμα, της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ως εκπρόσωπος του γνωστού και μη εξαιρετέου για τον ρόλο του, Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), βασιλικότερος του βασιλέως της κυρίας του κυρίου με το στίγμα της Λεβίνσκυ, της Χίλαρη Κλίντον, ο κ. Ευθυμίου, κατακεραύνωσε τότε τους Ρώσους και τον Πούτιν, μιλώντας για παραβιάσεις των δημοκρατικών διαδικασιών, κατά τη διενέργεια των ρωσικών βουλευτικών εκλογών.

Ας δούμε λοιπόν, πως θα λειτουργήσει η «Δημοκρατία» του κυρίου Ευθυμίου και των συν αυτώ, στο αίτημα των Ρώσων Παρατηρητών.
anti-ntp.blogspot.com


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_8624.html#ixzz1tAVWii3E

Για χρήση εικονικών τιμολογίων κατηγορείται η Carrefour-Μαρινόπουλος







Κατηγορίες-σοκ που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, τη Carrefour-Μαρινόπουλος να συμμετέχει σε ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα εικονικών τιμολογίων ώστε να μην αποδίδει ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο περιλαμβάνονται σε πόρισμα-καταπέλτη του ΣΔΟΕ.

Η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, με το πολυσέλιδο αυτό πόρισμα, αποκαλύπτει ένα πολυπλόκαμο σύστημα αποφυγής καταβολής του ΦΠΑ, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχει η εταιρία Orbicom η οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί σε φοροδιαφυγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα αναφέρεται σε απάτη τύπου Καρουζέλ, η οποία αφορά συναλλαγές μέσα σε ένα κράτος - μέλος της Ε.Ε. (στις οποίες χρεώνεται ο ΦΠΑ) που συνδυάζονται με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (στις οποίες δεν χρεώνεται ΦΠΑ μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών). Ως μια από τις εταιρείες στις οποίες καταλήγει η έρευνα εμφανίζεται στο πόρισμα η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερ μάρκετ στη χώρα, η Carrefour-Μαρινόπουλος, για την οποία το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μια από τις επιχειρήσεις προς τις οποίες εξέδιδε η «Orbicom ΑΕ» τα εν λόγω εικονικά τιμολόγια είναι και η Καρφούρ-Μαρινόπουλος στις χρήσεις2007-2008 με συνολικές πωλήσεις καθαρής αξίας 894.421,81 ευρώ πλέον ΦΠΑ169.940,28 ευρώ....

Από την επεξεργασία των κατασχεθέντων στοιχείων και την συσχέτισή τους με την υπόθεση Καρουζέλ, όπως αυτό έχει καταγραφεί με την παρούσα έκθεση, διαπιστώνεται ότι όλα τα φορολογικά στοιχεία διακίνησης και αξίας που έλαβε η Καρφούρ-Μαρινόπουλος από την Orbicom για τη φερόμενη αγορά εμπορευμάτων που η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να έχει αγοράσει από τις εταιρείες (παρατίθενται οι επωνυμίες 4 εταιρειών)... είναι εικονικά κατά την έννοια του άρθρου 19 παρ.4 του ν.2523/97, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ανύπαρκτες πωλήσεις αφού η «Orbicom» ποτέ δεν είχε τα εμπορεύματα αυτά ώστε στη συνέχεια να τα διαθέσει σε άλλες επιχειρήσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Καρφούρ Μαρινόπουλος».

«Οι συναλλαγές έγιναν, δεν υπάρχει κανένα αδίκημα»
Στις έγγραφες εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει η εταιρείαCarrefour-Μαρινόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα και μάλιστα ανέλυσε ένα προς ένα τα 41 φερόμενα ως εικονικά τιμολόγια. Με κάθετο τρόπο απορρίπτει τις αιτιάσεις του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας πως και οι συναλλαγές έγιναν και ο προμηθευτής πληρώθηκε με δίγραμμες επιταγές σε τράπεζα και τα ηλεκτρικά είδη πουλήθηκαν λιανικά σε πελάτες.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία: «Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας για καθένα από τα έτη 2007 και 2008 ανήλθε σε ποσό ευρώ μεγαλύτερο των 2δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε το σύνολο της αξίας των υπό έλεγχο τιμολογίων(και συναλλαγών), εκ ποσού 1 εκατομμυρίου ευρώ να ανέρχεται μόλις σε ποσοστό 0,5 τοις χιλίοις επί του συνόλου των ετήσιων αποτελεσμάτων μας....Το ύψος του συνολικού ποσού των ληφθέντων από την εταιρία μας τιμολογίων σε σύγκριση με τον ετήσιο τζίρο μας, αποδεικνύει περίτρανα ότι ουδεμία ανάμειξη θα μπορούσε να έχει αλλά και ουδεμία γνώση , ακόμη και στην υποθετική περίπτωση που ήθελε κριθεί ότι τα εν λόγω τιμολόγια ήταν εικονικά ως προς το πρόσωπο του εκδότη , το οποίο και σε αυτό το σημείο αρνούμαστε πλήρως».

Κεντρικό ρόλο
Κεντρικό ρόλο στην όλη υπόθεση φέρεται να παίζει η εταιρεία Orbicom η οποία δεν βρίσκεται σε λειτουργία (υφίσταται μόνο ως νομικό πρόσωπο)και ήδη της έχουν επιβληθεί σημαντικού ύψους χρηματικές και νομικές ποινές, ενώ η φοροδιαφυγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε για την υπόθεση, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Orbicom εντοπίστηκαν σοβαρότατες παρατυπίες στη καταβολή ΦΠΑ μεταξύ των χωρών από τις οποίες πραγματοποιούσε αγορές και εν συνεχεία στην εισαγωγή των προϊόντων αυτών στην Ελλάδα. Πρόκειται,αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης, για μια κλασική απάτη τύπου "Καρουζέλ ΦΠΑ" (Missing trader Intra-Community fraud- Carousel fraud), δηλαδή συναλλαγές μέσα σε ένα κράτος μέλος (στις οποίες χρεώνεται ο ΦΠΑ) που συνδυάζονται με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (στις οποίες δεν χρεώνεται ΦΠΑ μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών). Ως μέρος του σχεδίου, μια τουλάχιστον επιχείρηση από όσες εμπλέκονται «εξαφανίζεται» και δεν αποδίδει το ΦΠΑ που εισέπραξε, ενώ από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που μετέχουν στην αλυσίδα της απάτης εκπίπτουν πλασματικά ποσά του ΦΠΑ εισροών ή λαμβάνουν επιστροφές ΦΠΑ.

Με την απάτη τύπου «Καρουσέλ» τα προϊόντα της εταιρείας – κυρίως κινητά τηλέφωνα, εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεις -"κυκλοφορούσαν" από το ένα κράτος στο άλλο χωρίς να καταλήξουν σε κάποιο χρήστη για να βρεθούν υπερτιμολογημένα στην Ελλάδα. Με το τρόπο αυτό εμφάνιζαν υψηλή αξία αγορών και κόστος πωληθέντων, ενώ περιορίζονταν η τελική φορολογική τους επιβάρυνση


Πηγή:www.capital.gr
.

HOT DOC...!!!!!!!!!!


Το περιοδικό HOTDOC έρχεται την Πέμπτη στις 26 Απριλίου στα περίπτερα και στο ίντερνετ.
ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ!
Με την υπογραφή του Κώστα Βαξεβάνη
Δείτε εδώ το τηλεοπτικό σποτ:



Μια απλή σκέψη…

Μία απλή σκέψη. Αυτός είναι ο τίτλος από ένα mail που κυκλοφορεί στο Internet και πραγματικά είναι η πιο απλή και ρεαλιστική σκέψη.
Δεν βλέπουν
Δεν ακούν
Δεν ενδιαφέρονται
Δεν νοιώθουν
Δεν σκέπτονται
Δεν έχουν δουλέψει
Δεν έχουν φιλότιμο
Δεν πάνε φυλακή
Δεν μας σέβονται
Δεν διάβασαν το μνημόνιο

Μας βρίζουν
Μας ενοχοποιούν
Μας κοροϊδεύουν
Μας τάζουν
Μας Ξε-τάζουν
Μας υπόσχονται
Μας δουλεύουν
Έχουν απο 5 σπίτια ο καθένας
Έχουν ασυλία
Έχουν παχυλούς μισθούς
Έχουν τηλέφωνα δωρεάν
Έχουν δωρεάν μετακινήσεις
Έχουν δωρεάν διαμονές
Έχουν επιχορηγήσεις
Έχουν «καρέκλες»
Έχουν πουλήσει την Ελλάδα
Έχουν πουληθεί οι ίδιοι
Έχουν φυλακίσει αθώους
Έχουν αποφυλακίσει ενόχους
Έχουν «φίλους» τα κανάλια
Αν δεν πας να ψηφίσεις κερδίζουν
Αν ρίξεις λευκό κερδίζουν
Αν ρίξεις άκυρο κερδίζουν
Αν πάρεις όπλο και καθαρίσεις μερικούς τους κανείς ήρωες
Αν φύγεις απο την χώρα νιώθεις άσχημα
Αν μείνεις είσαι μαλάκας
Αν όμως προσέξεις τι ψηφίζεις, τότε μπορεί και να αλλάξουν όλα τα παραπάνω …

Με λένε Σπύρο και είμαι.. μαλάκας!!

 

Η απάντηση στο βίντεο της Κατερίνα Μουτσάτσου, έρχεται απο τον Σπύρο.. Δείτε το φοβερό βιντεάκι..




Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_7642.html#ixzz1tAOJRVLe

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους»


Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε δήλωσή του από το αεροδρόμιο Μακεδονία. «Τα βοθρολύματα της μεταπολίτευσης, οι λασπολόγοι και οι πλαστογράφοι εξαντλούν τις δυνάμεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και με αφορμή το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου . «Όμως», πρόσθεσε, «η Ελλάδα δεν γονατίζει. Μέχρι τις εκλογές τους αγνοούμε, την Δευτέρα θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμη ότι «οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι φασιστικές» και ανέφερε ότι από τότε που ανακοίνωσε ότι έχει στους Ανεξάρτητους Έλληνες υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κάτοικο του Αη Στράτη «απέκλεισαν για πέμπτη μέρα το νησί που έπαψε να έχει καράβι».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποιεί περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα. Επισκέφθηκε ήδη την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τη Βέροια, και τη Νάουσα. Απόψε θα μεταβεί στην Κοζάνη και θα μιλήσει σε κομματικούς φίλους στην Πτολεμαΐδα.

Εργάζεται για το ίδρυμα George Soros ο Γιάννης Βαρουφάκης;

Εργάζεται για το ίδρυμα George Soros ο Γιάννης Βαρουφάκης;
Πριν από μερικές ημέρες, ο δημοφιλής οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης δημοσίευσε στη στήλη του στο Protagon.gr ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο με το οποίο ενημέρωσε τους φίλους του ότι εγκατέλειψε το ελληνικό Πανεπιστήμιο και μετακόμισε στις ΗΠΑ.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, δεν αναφέρει με τι θα ασχολείται στις ΗΠΑ ούτε αν θα εργάζεται κάπου. Μια φοβερά αξιόπιστη πηγή υποστήριξε στην Παραπολιτική ότι ο κ. Βαρουφάκης θα απασχοληθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο στο Seattle σε αντικείμενο που αφορά τις επενδυτικές δραστηριότητες του ιδρύματος George Soros.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάτι τέτοιο είναι ήδη γνωστό στους ακαδημαϊκούς κύκλους καθώς ήταν ο λόγος της εκπαιδευτικής άδειας που έλαβε ο κ. Βαρουφάκης. Μιας και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης τάσσεται συχνά-πυκνά υπέρ της δημόσια απολογίας των πολιτικών, μπορεί να ενημερώσει τους χιλιάδες αναγνώστες του για το ακριβές αντικείμενο της νέας του εργασίας; Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι είναι «κακό» να δουλεύει κανείς για τον George Soros, θεωρώ όμως αναγκαίο να μην το αποκρύπτει όταν αρθρογραφεί δημόσια για την ελληνική οικονομία.

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω μια απάντηση του κ. Βαρουφάκη, μιας και είναι ουσιαστικά αδύνατο να επιβεβαιώσει κανείς με τρόπο 100% επίσημο μια τέτοια πληροφορία.


Πηγή: parapolitiki.com

Αυτοκτόνησε ο λέκτορας του Παν. Αθηνών, Νίκος Πολυβός

Αυτοκτόνησε ο λέκτορας του Παν. Αθηνών, Νίκος Πολυβός

Σοκ προκάλεσε στην πανεπιστημιακή κοινότητα, η αυτοκτονία του Λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Πολυβού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος καθηγητής της Γεωλογίας είχε εκλεγεί εδώ και δύο χρόνια στη θέση του Λέκτορα αλλά δεν είχε διοριστεί ποτέ λόγω του παγώματος των διορισμών.
Ήταν μέλος της "Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ υπό Αναμονή Τοποθέτησης", που αριθμεί περίπου 800 μέλη.

Ο κ. Πολυβός εργάστηκε από το 2006 ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Γεωγραφίας, αλλά και ως εξωτερικός συνεργάτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Είμαι Ελληνίδα»!

Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου.. Η Κατερίνα Μουτσάτσου, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, αποφάσισε με το δικό της, ξεχωριστό τρόπο να εξηγήσει τι σημαίνει «Ελλάδα» και «Έλληνας», ενώ φωνάζει: «Είμαι Ελληνίδα». Δείτε ..
Read more: http://www.enimerwsi.gr/2012/04/blog-post_62.html#ixzz1sz7AB075

Αρνήθηκε σεξ από γυναίκα ο τύπος και δείτε τι έπαθε…

Ένα νεαρό ζευγάρι υπό την επήρεια αλκοόλ καταλήγει στις τουαλέτες όπου ξεκινάει ένα ερωτικό παιχνίδι. Η κάμερα ασφαλείας από ψηλά καταγράφει τα πάντα φυσικά...


κι ενώ η τύπισσα έχει πάρει φόρα, ο αγαπημένος της, της ζητάει να σταματήσει. Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί...
Read more: http://www.enimerwsi.gr/2012/04/video.html#ixzz1sz4keR00

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το ΕΠΑΜ ψηφίζει «ΟΧΙ»

Το Ε.Πα.Μ. ψηφίζει ”ΟΧΙ”




Στη πρώτη του συνεδρίαση το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο (ΕΣΣ) του ΕΠΑΜ τιμώντας την απόφαση του πρώτου συνεδρίου του Μετώπου, να μπούμε δηλαδή στην εκλογική μάχη, κάθε Τομέας, κάθε Πυρήνας , κάθε Μέλος, κάθε Φίλος του ΕΠΑΜ, όπως μας το ζητάει ο Ελληνικός Λαός.

Να δώσουμε τη μάχη μέσα από μια πλατειά συμμαχία
1. Για να καταργηθούν οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, οι διεθνείς δεσμεύσεις που καταλύουν την εθνική κυριαρχία και επιβάλλουν την Νέα Κατοχή της χώρας από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα, τις «αγορές» και το πολιτικό τους προσωπικό στο ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ κλπ.
2. Για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, οι δοσίλογοι, όσοι ευθύνονται ή συνυπέγραψαν την υποδούλωση της χώρας στους δανειστές και νομοθετούν με βάση τις κατευθύνσεις της Τρόικας και τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας
3. Για να παρθούν μέτρα εκδημοκρατισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, μέτρα ανακούφισης του λαού από την εξαθλίωση που του επιβάλλει η πολιτική της χρεοκρατίας.
Σε όλο το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα από τα μέσα Νοέμβρη, με το μέτωπο του ΟΧΙ , η προσωρινή πολιτική του ΕΠΑΜ και ο συναγωνιστής Δ.Καζάκης απευθυνθήκαμε με κάθε τρόπο σε ένα ευρύτατο φάσμα πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εμφανίζονται με αντι-μνημονιακές θέσεις και αιτήματα. Απευθυνθήκαμε πριν απ’ όλα στα κόμματα της Αριστεράς , Κοινοβουλευτικά και μη, απευθυνθήκαμε στα νέα πολιτικά μορφώματα που εμφανίζονται στο χώρο του Κέντρου και της Λαϊκής Δεξιάς. Συναντήσαμε κλειστές πόρτες, πολιτική χωρίς αρχές και μια νοοτροπία ηγεμονισμού.
Αντιπροτείναμε θέσεις αρχών που επιβεβαιώθηκαν με τις Αποφάσεις του Πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ, με βάση και τις οποίες συγκροτήθηκε η εκλογική συνεργασία, η κοινή εκλογική δράση με το όνομα «ΟΧΙ».
Σε αυτήν συμπαρατάχθηκαν η Δημοκρατική Αναγέννηση, το ΕΠΑΜ και Κινήματα πολιτών με τα οποία βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες.
Τη συνεδρίαση του ΕΣΣ χαιρέτησε ο συναγωνιστής Ναύαρχος Ε.Α., Παναγιώτης. Χατζηπέρος (Αξιωματικός του Α/Τ Βέλος), πρώην μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και μέλος της Συντονιστικής Οργάνωσης Κινημάτων ο οποίος και θα συμμετέχει στο κοινό ψηφοδέλτιο.
Επικεφαλής του Ψηφοδελτίου θα είναι η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγήτρια Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, τα πολιτικά πρωτάγματα της οποίας ταυτίζονται ολοκληρωτικά με εκείνα του ΕΠΑΜ.
Στις επικείμενες εκλογές, αν γίνουν, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ για το μέλλον της χώρας.
Καλούμε τον Ελληνικό Λαό σε επαγρύπνηση και επιφυλακή. Το γεγονός ότι η αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει παραιτηθεί ως όφειλε, έτσι ώστε στη θέση της να υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση προοιωνίζει τη διαβλητότητα των επικείμενων εκλογών.
Η Αποχή, τα Λευκά και τα Άκυρα ευνοούν το καταρρέον πολιτικό σύστημα και τις δυνάμεις κατοχής. Δίνουν λευκή εντολή στην υποδούλωση της χώρας και τον εξανδραποδισμό του εργαζόμενου λαού. Είναι σαν να ψηφίζουμε το μαύρο μέτωπο του δοσιλογισμού.
Καλούμε όλα τα Κινήματα, όλο τον Εργαζόμενο Λαό στις κάλπες για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη λαίλαπα.
Στις εκλογές το ΕΠΑΜ κατεβαίνει με τις δικές του πολιτικές θέσεις, τα δικά του πρωτάγματα, όπως αναφέρονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη και επιβεβαιώθηκαν από το συνέδριο.
Τα Μέλη, οι Πυρήνες και οι Τομείς του ΕΠΑΜ καλούνται να αναδείξουν μέσα από λαϊκές συμμετοχικές πρωτοβουλίες βάσης τους δικούς τους υποψήφιους.
Οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξει το ΕΠΑΜ , στα πλαίσια του κοινού ψηφοδελτίου με το όνομα « ΟΧΙ» θα πρέπει
Α. Να μην έχουν προηγούμενη επαγγελματική θητεία στην πολιτική
Β. Να συμφωνήσουν στην απόδοση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις ανάγκες του ΕΠΑΜ
Γ. Την αξιοποίηση της κρατικής επιχορήγησης για κοινωνικές ανάγκες (π.χ. υπέρ απεργών Χαλυβουργίας, ΑΛΤΕΡ, ΙΓΜΕ κλπ.)
Δ. Την ανακλητότητα των υποψηφίων.
Το ΕΠΑΜ ψηφίζει «ΟΧΙ»

Αυτοκτόνησε δάσκαλος στην Ξάνθη

Σοκαρισμένη είναι, για ακόμη μία φορά, η κοινή γνώμη για την αυτοκτονία, με πολιτικές διαστάσεις, του δασκάλου, Σάββα Μετοικίδη, στην Ξάνθη.

Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν υπέροχο δάσκαλο, ακούραστο αγωνιστή, η φιγούρα που βρισκόταν πάντα μπροστά στις μάχες για το δημόσιο σχολείο, για την υπεράσπιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών από τα Πομακοχώρια ως την Αθήνα.

O Σάββας Μετοικίδης, με το προσωνύμιο "καπετάν-Νέστος", άφησε το στίγμα του στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008, στις οποίες γίνεται εκτενής αναφορά σε περιστατικό που σημειώθηκε, όταν κυκλώθηκε από ΜΑΤ σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού και, όπως μαρτυρά το σχετικό video, φωνάζει προς την Αστυνομία: «Πόσους σας είπαν να πιάσετε σήμερα; Εγώ είμαι δάσκαλος... Θα 'ρθω εγώ... Σας φτάνουν δέκα;»
Προσχεδιασμένη, από μέρες, φαίνεται ότι ήταν η αυτοκτονία του εκπαιδευτικού Σάββα Μετοικίδη στη Σταυρούπολη.

Ο 42χρονος δάσκαλος, πριν απαγχονιστεί, φερόταν φυσιολογικά και ψύχραιμα ώστε κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι πρόκειται να κάνει. Μέχρι τις 2 μ.μ. του Σαββάτου ο Σάββας Μετοικίδης ήταν στο καφενείο της πλατείας στη Σταυρούπολη και έπαιζε τάβλι με συγχωριανούς του. Φεύγοντας για το σπίτι, τους αποχαιρέτησε καθώς στις 6 μ.μ. επρόκειται να αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Πήγε στο πατρικό του σπίτι, έκατσε στο τραπέζι με τον αδερφό, τον πατέρα και τη μητέρα του, οικογενειακά και κάποια στιγμή έφυγε από το τραπέζι. Μετά τις 4 ο πατέρας του πήγε για κάποιο λόγο στην αποθήκη του σπιτιού, όπου αντίκρισε το γιό του κρεμασμένο ! Στη θέα του γιου ο πατέρας λύγισε και η είδηση σκόρπισε τη θλίψη στην κοινωνία της Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με το xanthipress, στο σημείο όπου απαγχονίστηκε ο αριστερός συνδικαλιστής, βρέθηκαν δύο επιστολές. Η πρώτη απευθύνεται στην οικογένειά του και περιέχει και αρκετές λεπτομέρειες για τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει. Η δεύτερη έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο και αποτελεί ένα μανιφέστο όπου εξηγεί τους πολιτικούς λόγους της αυτοχειρίας του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Έφυγε χθες από κοντά μας ο Σάββας Μετοικίδης, ο υπέροχος δάσκαλος, ο ακούραστος αγωνιστής, η φιγούρα που βρισκόταν πάντα μπροστά στις μάχες για ένα άλλο δημόσιο σχολείο, για την υπεράσπιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών από τα Πομακοχώρια ως την Αθήνα, στους αγώνες υπέρ των μεταναστών, των άνεργων, των εργαζόμενων, του πολιτισμού.

Επέλεξε να δώσει τέρμα στη ζωή του. Μας άφησε φτωχότερους, χωρίς την ευαισθησία, την ανησυχία, την ακούραστη μαχητικότητά του, το γέλιο του.

Σάββα, καλό σου ταξίδι και υποσχόμαστε ότι θα ακούσουμε αυτά που θέλεις να μας πεις, θα βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους όπου βρεθήκαμε, πιο αποφασιστικά αυτή τη φορά, για να ανοίξουμε νέα μονοπάτια για το σχολείο, για την κοινωνία, για την αριστερά που ονειρεύτηκες».

Σεμινάριο για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών


  
Το Εργαστήριο Γεωργίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση των παραγωγών άλλα και όσων επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, διοργανώνει έναν κύκλο σεμιναρίων.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου στις 28 και 29 Απριλίου 2012 με θέμα «Εισαγωγή στην καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών».

Νίκη Ολάντ σύμφωνα με τα exit poll

Σχεδόν με 3 μονάδες διαφορα ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο νικητής των Γαλλικών εκλογών σύμφωνα με τα exit poll.Αναλυτικά ο Ολάντ έμφανίζεται στην πρώτη θέση με 28,4%, ο Σαρκοζί ακολουθεί με 25,5%, η αρχηγός της Άκρας Δεξιάς Μαρίν Λεπέν με 20% και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 11,7%.

Σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας για τη διαδοχή του Σαμαρά>







Καθώς ο Σαμαράς νιώθει την καυτή ανάσα του Βενιζέλου να πλησιάζει σε απόσταση 2 ποσοστιαίων μονάδων, η Συγγρού ετοιμάζεται να ζήσει τη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών τη Κυριακή 6 Μαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όσο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρονται αποφασισμένοι να εγγυηθούν την ενότητα της παράταξης στην (σχεδόν βέβαια) περίπτωση που ο Σαμαράς περνάει οριακά τον Βενιζέλο, η ακόμη χειρότερα, έλθει δεύτερος.
Η διαδοχή Σαμαρά θα μετατραπεί σε μια μονομαχία Αβραμό-Καραμανλή. Πριν απ' αυτό όμως έχει ήδη μετατραπεί σε μια ακόμη σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ!Θα μπυ πείτε πως είναι δυνατόν να ασχολούνται επισταμένα οι Αμερικανοί με την ΝΔ; Σοβαροί να είσαστε! Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε απίστευτες ποσότητες πετρελαίου και ορυκτού πλούτου, οπότε οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αφήσουν στη τύχη της την άδεια καρέκλα του Αντώνη.
Ο ατρόμητος Αβραμό, αφήνει να εννοηθεί ότι έχει την εύνοια των Αμερικανών ενώ ο Καραμανλής δεν κρύβει τα φιλορωσικά του αισθήματα.
Το ενδεχόμενο ακούγεται σαν εφιάλτης στον στενό πυρήνα του Αντώνη Σαμαρά που αποτελούν ο Γιώργος Μουρούτης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο εξαφανισμένος το τελευταίο διάστημα Χρύσανθος-"οι εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε στις 19 Φεβρουαρίου του 2011"-Λαζαρίδης και ο Κώστας Μπούρας.
Η σχεδόν καταστροφική επιλογή του αρχηγού να εντάξει στις λίστες τον Συμπιλίδη ήλθε σαν συνέχεια μιας διετίας γεμάτη κωλοτούμπες εξαιτίας των οποίων προέκυψαν δύο κόμματα (της Ντόρας και του Καμμένου) τα οποία λεηλατούν τη ΝΔ.
Καμμένος, Ντόρα, Συμπιλίδης αποτελούν προσωπικά επιτεύγματα του Αντώνη Σαμαρά και αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να κάνει ένας πολιτικός αρχηγός για να διαλύσει την παράταξη της οποίας ηγείται.
Ο Καραμανλής μάλιστα δεν κρύβει τη δυσφορία του για την σιγή ασυρμάτου του Σαμαρά στο ακυρωθέν ταξίδι του Πούτιν στο Άγιο όρος.
Παρότι ακούγεται υπερβολή, ο Σαμαράς μετράει μέρες στην εξουσία της ΝΔ. Είναι τόση η οργή των νεοδημοκρατών για την γεμάτη κωλοτούμπες διετία του που ετοιμάζουν ακόμη και διαδηλώσεις στη Συγγρού σε περίπτωση που το αποτέλεσμα παραπέμπει σε γαλάζιο «Τιτανικό»…

Απόψε θα βρέξει αστέρια…

Μια βροχή από αστέρια θα απολαύσουμε απόψε. Πρόκειται για τις Λυρίδες που η πτώση τους έχει αρχίσει σταδιακά από τις 16 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ καθώς και τα χαράματα της Κυριακής 22 Απριλίου.
Η βροχή θα είναι ορατή καθώς από θα υπάρχει και νέα σελήνη και επομένως το φεγγάρι θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό. Στο αποκορύφωμα του φαινομένου αναμένεται να πέφτουν δέκα έως 15 διάττοντες ανά ώρα, με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.
Η συγκεκριμένη ανοιξιάτικη βροχή μετεώρων, που θα διαρκέσει περίπου ως τις 25 Απριλίου, φαίνεται να προέρχεται από το βόρειο αστερισμό της Λύρας, απ΄ όπου πήρε και το όνομά της και κυρίως από τον αστέρα Βέγα , ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Τα γιουχαρίσματα κατά του Ευθυμίου..


Δείτε το βίντεο με τα γιουχάρισματα κατά του Ευθυμίου χθες στο Μαρούσι.


 

 


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_2896.html#ixzz1skzAgzyA

Η Ferrari του καφετζή της Βουλής και οι 300 χλιδάτοι






Μα και ο καφετζής! Και ο καφετζής της Βουλής, λέει, κυκλοφορούσε με Φεράρι!

Με τον βαθύτατο προβληματισμό πως λάθος δουλειά διαλέξαμε σ' αυτή τη ζωή, διαβάζουμε πως ο καφετζής, συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ύψους 316.472,15 ευρώ.

Εγκαταλείποντας το καφενείο της Βουλής άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους οι οποίοι του έχουν κάνει αγωγές, αλλά για αυτό δε συλλαμβάνεσαι, μόνο για το Δημόσιο!

Ο 49χρονος επιχειρηματίας είχε αναλάβει πριν από 3 χρόνια το κυλικείο της Βουλής και το εγκατέλειψε 6 μήνες πριν λήξει η συμφωνία που είχε κάνει με το κοινοβούλιο γιατί ο τζίρος του είχε πέσει κατά 70%όπως έλεγε.

Αυτά για να δείτε κακόπιστοι άνθρωποι πως ως και στον καφέ και στο εμφιαλωμένο νερό κάνουν οι Έλληνες βουλευτές οικονομία!

Ταπεράκι απ'το σπίτι φέρνουν για μεσημεριανό, που για σάντουιτς και αραβικές πίττες!

Παρ' όλα αυτά, ο καφετζής συνελήφθη στις 10 Απριλίου 2012, στην Κόρινθο και έβγαλε και σχετική ανακοίνωση η ΕΛΑΣ!

Σου λέει, να μην είναι διεφθαρμένη η Βουλή; Ας αρχίσουμε απ' τον καφετζή της!



Αυτά είναι πλήγματα για την δημοκρατία όμως. Να σου κλείνουν τη σάουνα και το spa της Βουλής, να καταργείται το γυμναστήριο που πήγαινε η κ. Ράπτη κυρίως, που είναι fit πάντα.

Να κόβεις τα έξοδά σου, να σου πιάνουνε το καφετζή, να ακούς και διάφορα από κάτι πτωχούς σαν και μένα, βαθύτατα κομπλεξικούς διότι μεγαλώσαμε χωρίς play room και αυτά όσο να' ναι σου μένουν παιδικά τραύματα.

Μαρία Καρχιλάκη

-Δεν παραιτούμαι, δεν υπογράφω...





"Νομίζω ότι οδηγούμαστε στην κατάργηση της μισθωτής εργασίας. Αυτά που ενδεχομένως συμβούν στο Mega, αλλά και συμβαίνουν ήδη σε άλλες επιχειρήσεις -πέρα και έξω από τα media- θεωρώ πως είναι προπομπός του Αρμαγγεδώνα που έρχεται από το φθινόπωρο στην Ελλάδα. Πιστεύω πως από το Σεπτέμβρη και μετά το εργασιακό τοπίο στη πατρίδα μας θα θυμίζει καμμένη γη..."

Η γοητευτική δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη που παρουσιάζει τις διεθνείς ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο δεν παραιτείται -όπως έγραψαν κάποια site- αλλά πιθανότατα θα απολυθεί αφού δεν είναι διατεθειμένη να υπογράψει την νέα σύμβαση εργασίας. "Δεν είμαι τόσο απελπισμένη για να υπογράψω ένα τέτοιο χαρτί...", δηλώνει στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι".


"Είμαι πολύ κοντά στη σύνταξη κι είναι τέτοιο το οικογενειακό μου πλαίσιο που μπορεί να με στηρίξει και να υποστηρίξει την απόφασή μου. Κατανοώ, όμως, απολύτως όσους συναδέλφους αναγκάζονται να υπογράψουν και τους νοιάζομαι πολύ. Επίσης, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αποκαλύπτει και μια ανώριμη κοινωνία των άκρων. Μια κοινωνία που σπρώχτηκε σαν άβουλο κοπάδι στον ευκαιριακό νεοπλουτισμό του Χρηματιστηρίου και στα πρώτο τραπέζι πίστα στους «ναούς» της παραλιακής και της Μυκόνου και τώρα ανήμπορη και φοβισμένη αναζητά διεξόδους απελπισίας. Από τα γλέντια με δανεικά στις αυτοκτονίες. Μια κοινωνία που δεν ωρίμασε όπως συνέβη στις ευρωπαϊκές χώρες με βαθιά αστική παράδοση. Μια κοινωνία που βολοδέρνει...Πάντως σε ό,τι με αφορά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι αποφασισμένη να επιβιώσω και να κάνω πιο πολλές βόλτες με το αγαπημένο μου ποδήλατο…»