Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Παρουσίαση ντοκιμαντέρ για το Νοτίο Πηλίο

 

 


Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τρικερίου, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Το Ντοκιμαντέρ έχει την σφραγίδα του κινηματογραφιστή Γιώργου Λαγδάρη και του επιτελείου του, ενώ τη μουσική επένδυση έχει κάνει ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης. Το ντοκιμαντέρ περιέχει εικόνες από ολόκληρο τον Δήμο και συμπεριλαμβάνει πράσινα τοπία, πανέμορφες παραλίες, παραδοσιακά χωριά, αλλά και εδέσματα της τοπικής κουζίνας που συνοδεύονται βέβαια και από το απαραίτητο τσίπουρο. Περιέχει μία καταπληκτική αλληλουχία εικόνων υψηλής ευκρίνειας, από τον Μουρτιά μέχρι το Τρίκερι, που εναλλάσσονται με εξαιρετική συνέπεια δημιουργώντας ένα πραγματικό οδοιπορικό σ’ όλες τις περιοχές του Δήμου. Μπορεί κανείς να μετακινηθεί, από τα ορεινά του Λαύκου και το φράγμα, μέχρι τις πολυσχιδείς παραλίες του Παγασητικού κόλπου αλλά και του Αιγαίου Πελάγους και από την κοσμική ζωή μέχρι την έντονη θρησκευτική ευλάβεια και την διατήρηση της παράδοσης μέσα από την παρουσίαση της παραδοσιακής χρυσοποίκιλτης γυναικείας φορεσιάς των Τρικέρων. Επιπλέον, οι υποθαλάσσιες λήψεις παρουσιάζουν πανέμορφες γοργόνες, είτε να χαίρονται το μπάνιο τους, είτε να χαλαρώνουν νωχελικά στην επιφάνεια της θάλασσας, προσκαλώντας τους θεατές να χαρούν κι’ αυτοί τις ατέλειωτες ομορφιές της θάλασσας μαζί τους.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Τεθωρακισμένα οχήματα για τους ισλαμιστές της Λιβύης πιάστηκαν με ρεσάλτο νότια της Κρήτης

LIMENIKO_TZIP
Μεγάλη επιτυχία του Λ.Σ. και των ειδικών δυνάμεων του Π.Ν. εχθές με την κατάσχεση φορτίου οχημάτων το οποίο προοριζόταν για τους ισλαμιστές της ISIS στη Λιβύη.
Οι διωκτικές αρχές είχαν πληροφόρηση ότι ένα φορτηγό πλοίο θα επιχειρούσε να παραδώσει παράνομα το φορτίο του σε λιμάνι της Λιβύης το οποίο ελέγχουν ένοπλοι της εγκληματικής οργάνωσης της ISIS με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για δική τους χρήση στον πόλεμο που εξακολουθεί να σπαράσσει την κατεστραμμένη χώρα.
Έτσι και με συνδυασμένη επιχείρηση από το Λ.Σ. και το Π.Ν. εντοπίστηκε το φορτηγό σκάφος νότια της Κρήτης. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση από τις ειδικές δυνάμεις του Λ.Σ. οι άνδρες του οποίου πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο φορτηγό σκάφος προκειμένου να ελέγξουν τη γνησιότητα των εγγράφων που συνόδευσαν το φορτίο.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το φορτηγό σκάφος που είχε αποπλεύσει από τα ΗΑΕ είχε προορισμό τη Λιβύη αλλά δεν υπήρχαν έγγραφα που να δικαιολογούσαν το φορτίο του δηλαδή πιστοποιητικό τελικού χρήστη (End User Certificate) κάτι που αυτόματα έκαναν το φορτίο παράνομο.
Εκτός αυτού δεν υπήρχε και κανένα απολύτως δικαιολογητικό από επίσημη αρχή του ΟΗΕ καθώς για να γίνει εξαγωγή πολεμικού υλικού στη Λιβύη χρειάζεται άδεια του οργανισμού.
Από την έρευνα που έγινε αργότερα στο αμπάρι του πλοίου οι άνδρες του Λ.Σ. ανακάλυψαν:
18 οχήματα MRAP τύπου Typhoon
5 θωρακισμένα Toyota Land Cruiser 200
2 θωρακισμένες BMW
8 μικρότερα οχήματα SUV
Αμέσως μετά τον έλεγχο το φορτίο του σκάφους που το είχε μισθώσει η εταιρεία Streit Security Systems κατασχέθηκε και το πλοίο βρίσκεται σε λιμένα της Κρήτης προκειμένου να γίνει η εκφόρτωση του.
Όπως αναφέρθηκε οι αρχές έχουν βάσιμες υποψίες ότι το φορτίο είχε ως τελικό αποδέκτη την τρομοκρατική οργάνωση της ISIS παρακλάδια της οποίας δρουν στη Λιβύη και η οποία εξοπλίζεται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να καταλάβει όλο και μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η απώλεια του συγκεκριμένου φορτίου θεωρείται μεγάλη απώλεια καθώς τα οχήματα MRAP θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα για μια σειρά χρήσεων από τους ισλαμιστές.
Τώρα όλος αυτός ο εξοπλισμός, πληροφορίες για ύπαρξη μικρής ποσότητας φορητού οπλισμού δεν έχουν επιβεβαιωθεί, θα περιέλθει στην κυριότητα του ΕΣ ο οποίος θα αποκτήσει εντελώς ανέξοδα 18 οχήματα MRAP τα οποία δεν είχε μέχρι πρότινος.
Μάλιστα η έλλειψη των οχημάτων ήταν τέτοια που οι δυνάμεις της ΕΛΔΑΦ στο Αφγανιστάν είχαν αναγκαστεί να ζητήσουν και να λάβουν 5 οχήματα MRAP αμερικανικής κατασκευής τύπου V για την κάλυψη των αναγκών τους τα οποία όμως στη συνέχεια επεστράφησαν.
Το όχημα Typhoon είναι τύπου 4x4 ανήκουν στην κατηγορία όπως αναφέρθηκε των θωρακισμένων και προστασίας από ενέδρες, νάρκες και IED (Mine Resistant Ambush Protected) και μπορούν να μεταφέρουν έως και 10 εξοπλισμένους στρατιώτες. Φέρουν οπλισμό ενός πολυβόλου των 7,62 χλστ. ή των 12,7 χλστ., εκτοξευτή βομβίδων, έχουν βάρος 12,5 τόνων, αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 100 χ.α.ω. και έχουν αυτονομία 1000 χλμ.


http://www.candianews.gr/

ΠΑΣΕΓΕΣ: Σε ασφυξία η αγροτική οικονομία από τους φορολογικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης

Οι φορολογικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και η πολιτική βούληση οδηγούν σε ασφυξία την αγροτική οικονομία, πλήττουν την παραγωγική διαδικασία και απειλούν να καταστήσουν το επάγγελμα του αγρότη ασύμφορο ως και ζημιογόνο, επισημαίνει η ΠΑΣΕΓΕΣ μετά την σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Όπως τονίζεται, για πρώτη φορά επιχειρείται η φορολόγηση των επιδοτήσεων που με βάση λεπτομερείς υπολογισμούς της ΠΑΣΕΓΕΣ θα αφαιρέσει άμεση, κατ’ ελάχιστον και αυτοτελώς 90 εκατ. ευρώ από το σύνολο των ενισχύσεων. Αυτό σημαίνει άμεση μείωσή τους κατά 5% με επιπτώσεις στο κόστος παραγωγής πολύ μεγαλύτερες.

Παράλληλα, κρυφές φορολογικές επιβαρύνσεις αποκαλύπτονται από την εφαρμογή διατάξεων περί ιδιόχρηση των αγροτεμαχίων από τους ίδιους τους αγρότες. Βάση υπολογισμού θα είναι οι αντικειμενικές αξίες των αγροτεμαχίων, ώστε επί αυτών να προκύψει τεκμαρτό εισόδημα 3%, το οποίο θα φορολογηθεί με τον ενιαίο συντελεστή 13% και βεβαίως βαραίνει πλέον το αγροτικό εισόδημα. Παρά τις σχετικές κυβερνητικές αρνήσεις δια στόματος κ. Βαλαβάνη, η ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά την πλήρη κατάργηση του φόρου ιδιόχρησης και σε κάθε περίπτωση να παγώσει για το 2015 και έως ότου να υπάρξουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις και προσαρμογές.

Για τον ΕΝΦΙΑ το πρόβλημα παραμένει, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες αγρότες, με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πίστεψαν ότι θα αποκατασταθεί η αδικία παραγωγικές μονάδες να φορολογούνται ως αστικά ακίνητα. Ο άδικος και αντιπαραγωγικός φόρος διατηρείται, σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις, το 2015 και δεν αποκλείεται η διατήρησή του και το 2016.
 
Η ΠΑΣΕΓΕΣ σημειώνει την αυξανόμενη αφαίμαξη των παραγωγών μέσω του φόρου εισοδήματος κατά 13% και μάλιστα, πιθανότατα, από το πρώτο ευρώ. Τόσο προεκλογικά όσο και ως κυβέρνηση οι διοικούντες είχαν ταχθεί υπέρ της ύπαρξης αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ, αλλά μέχρι ώρας δεν υπάρχει ανάλογη ρύθμιση.

Το νέο μεγάλο χτύπημα που θα δεχθεί ο Έλληνας παραγωγός η ΠΑΣΕΓΕΣ εκτιμά ότι θα προέλθει από τη ανακατάταξη στους συντελεστές του ΦΠΑ. Με δεδομένη την αξία των εφοδίων (λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, καυσίμων κλπ), που υπολογίζεται σε 6 δις. ευρώ, εκτιμάται ότι θα σημάνει αύξηση του κόστους παραγωγής από 210 έως 450 εκατ. ευρώ, χωρίς οι σχετικοί υπολογισμοί να περιλαμβάνουν τα δυσμενέστερα σενάρια προσαρμογής του ενιαίου ΦΠΑ, πάνω από 18%.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ επιμένει σε συνολική αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής στις παραγωγικές δράσεις, προκειμένου ο πρωτογενής τομέας να συνεχίσει να συμβάλλει στη στήριξη της χώρας και της προσπάθειας εξόδου από την κρίση.

Αν και ο αγροτικός τομέας μπει σε βαθύτερη και αδιέξοδη κρίση η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον απολύτως.

Ήδη τα πλήγματα τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι βαριά. Από τα 11 δις. ευρώ του συνόλου των εσόδων του αγροτικού τομέα τα 6,7 δις. ευρώ κατευθύνονται σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα ενέργεια κλπ. Στη 4,3 δις. ευρώ που περισσεύουν επιβάλλονται φόροι εισοδήματος, που ξεπερνούν ήδη τα 460 εκατ. ευρώ (αύξηση φόρων κατά 67%). Αν αθροίσει κανείς τη μείωση των συντάξεων και λοιπών επιδομάτων κατά 700 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με αύξηση των ανάλογων εισφορών αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της αφαίμαξης και την ταχύτητα της επερχόμενης καταστροφής.
 
Το μέσο αγροτικό εισόδημα απ’ όλες τις πηγές διαμορφώνεται εδώ και χρόνια κάτω από τις 5.000 ευρώ κατ’ άτομο, δηλαδή πολύ κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Τέλος, όπως δήλωσε κατά τη συνεδρίαση το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος του ΣΕΚ Παναγιώτης Πεβερέτος «με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν μιλάμε πλέον για εξαθλίωση του αγροτικού τομέα αλλά για ξεκλήρισμα. Ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων».

http://www.paseges.gr/