Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ


Όχι φόβος
Επιτέλους έφτασε ο καιρός, μας χωρίζουν λίγες ώρες για να ασκήσουμε το καταρρακωμένο από την μια και ψευδοδημοκρατικό δικαίωμα μας του εκλέγειν. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε έστω και κάτι πίσω σε αυτούς που μας τσακίσανε και συνεχίζουν να μας τσακίζουν πίσω από μεγαλοστομίες και δήθεν σωτήριους παιάνες. Να σκεφτούμε τι έχουμε τραβήξει όλοι μας μα περισσότερο κάποιοι που δεν τους ξέρουμε και που είναι εκεί έξω ή σε χαρτόκουτα σε κάποιο παγκάκι ή σε κάποιο σπίτι που λυπηρό μνημείο και αυτό, τους θυμίζει την κατακρεουργημένη αξιοπρέπεια τους. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε το πατέρα μας τη μάνα μας το παππού μας, τη γιαγιά μας που μόχθησαν, έφτυσαν αίμα, ταλαιπωρήθηκαν για να τα καταφέρουν σε αυτή τη «ζωή». Πληρώσαν για να έχουν μια ανταποδοτικότητα στα γεράματα τους από μια σύνταξη που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν θα τους φτάσουν όχι στα εγγόνια τους ή στα παιδιά τους να προσφέρουν έστω και ένα λουλούδι αλλά δεν θα καλύψουν ούτε τις βασικές τους για επιβίωση ανάγκες.

Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τους ανθρώπους που πασχίζουν να πάρουν ένα φάρμακο να μπορέσουν να γίνουν καλά και αντ΄αυτού παλεύουν με τα γενόσημα.
Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τα παιδιά μας, όχι που θα πιάσουν δουλειά αλλά σε πια χώρα θα πάνε να ζήσουν και όσοι έχουν μικρά παιδιά για πόσο ακόμα θα μπορέσουν να τους δίνουν γάλα, φαγητό, ένδυση, εκπαίδευση κ.α.

Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τον εαυτό μας, πόσα πια πρέπει αυτό το πετσί να τραβήξει για να κάνει κάτι, πόσο πολύ θα μειωθεί η αξιοπρέπεια μας, για πόσο θα γινόμαστε ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι, εργάτες σε μια μηχανή που κόβει κιμά ? Πόσο πια θα πρέπει να ζήσουμε σε σπίτια χωρίς φως, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση χωρίς ….κέφι, χωρίς λόγια, χωρίς νόημα με γεμάτη πληγές την ψυχή μας και με μια απόγνωση όταν κοιτάς τα βλέμματα των παιδιών σου, της συντρόφου σου μα πάνω από όλα όταν το βλέμμα σου σε βλέπει στο καθρέφτη.

Πόσοι ακόμα θα γίνουν θύματα στο Καιάδα τους ? πόσοι ακόμα θα γυρνάνε στα super market όταν κλείνουν για να ψάχνουν τα σκουπίδια? Πόσοι θα ψάχνουν στα σάπια των λαϊκών ?
Βιώνουμε μια γενοκτονία σε όλα τα επίπεδα, μαζί με μια πατριδοκαπηλία.
Ως εδώ όμως όλοι μαζί, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, να ενωθούμε, περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν. Και αν μας χωρίζει κάτι είναι γιατί το δημιουργήσαν αυτοί και όχι γιατί είναι πραγματικά ουσιώδες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα δείξουμε το πόσο πολύ αγαπάμε αυτόν τον τόπο, το πόσο πολύ αγαπάμε τα παιδιά μας, πόσο πολύ θέλουμε να αφήσουμε ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ για ΕΚΕΙΝΑ.
Μη θυμώνουμε, είναι λάθος αφετηρία, ο θυμός είναι εργαλείο τους όπως και η πλάνη, η αγανάκτηση, ο φόβος και τόσο μα τόσα συναισθήματα που αυτοί σπέρνουν ανάμεσα μας. Με ηρεμία, με μια πρωτοφανή γαλήνη να κάνουμε αυτό που πρέπει και αυτό άλλωστε είναι που τους φοβίζει, δηλ. το ότι ο λαός ωριμάζει και αρχίζει να ψήνεται και να ζυμώνεται για να, όχι απαιτήσει αυτά που του οφείλονται αλλά για να τα κατακτήσει, γιατί ήταν, είναι και θα είναι δικά του.
ΗΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑ.

Δύο τόσο δα μικρούλες λέξεις μα τόσο τρομακτική δύναμη, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Είμαστε ένας λαός, μια πατρίδα, είμαστε απλά ΕΝΑ. Μην κοιτάμε συντρόφους, συναγωνιστές ή το μικρόκοσμό μας, αλλά είναι ο καιρός να κοιταχτούμε όλοι μεταξύ μας στα μάτια, να πιαστούμε χέρι, χέρι, να χαμογελάσουμε και επιτέλους να κάνουμε τον αγώνα μας, για μας, για τα παιδιά μας, για τους δίπλα μας, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Για αυτό λοιπόν ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ.

βασίλης

(Σας ευχαριστώ που διαβάσατε αυτό το κείμενο μα πάνω από όλα σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για να το διαβάσετε.)

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σώπα μη μιλάς.... (του Αζίζ Νεσίν)




Πως μπορείς να σωπαίνεις μπροστά σε oλα αυτά? Αρκετά με το σώπα ήρθε η ώρα του μιλα μιλα και φώναξε όσο πιο δυνατά μπορείς !

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Οι Ιππείς Της Πύλου Full Movie

Γιατί διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία (video)


Το «βάρος των αλυσίδων» παντού είναι το ίδιο…
Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ ενός Σερβοκαναδού, που – ποιος ξέρει;- μπορεί και να μας αφυπνίσει

(…) Αυτό το ντοκιμαντέρ θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις, όχι μόνο στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας αλλά και της Ελλάδας του σήμερα και του μέλλοντος. Κάποιοι από εσάς θα γελάσουν τώρα και εύχομαι να έχουν δίκιο… και εμείς γελάγαμε όμως!!!

Και πριν να δείτε το βίντεο να πω και εγώ τα δικά μου… ντοκιμαντέρ που είναι 2 ώρες αλλά πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσετε! Ένας χρήστης έγραψε… Είδα σήμερα το ντοκιμαντέρ καναδικής παραγωγής 2010 «The Weight of Chains» του Boris Malagurski.
Είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο… αναφέρεται στη Γιουγκοσλαβία, μια πλούσια και ειρηνική χώρα, και το πώς έφτασε εδώ που είναι σήμερα με τη «βοήθεια» των Η.Π.Α., του Ν.Α.Τ.Ο. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Οι ομοιότητες με τη χώρα μας είναι τεράστιες και ας μην έχει γίνει κανένας πόλεμος (ακόμα τουλάχιστον).



…Γιατί η Αμερική βομβάρδισε το Βελιγράδι, σταθμούς τηλεπικοινωνίας, νοσοκομεία κ.λπ.;
Γιατί κατέστρεψαν το εργοστάσιο της JUGO;
Γιατί κατέστρεψαν τα ορυχεία, το εργοστάσιο παρασκευής τσιγάρων; Ποιος ο ρόλος των δημοσιογράφων;
Γιατί, γιατί, γιατί…

Πολλές οι ομοιότητες με την κατάσταση της Ελλάδας, που θα τις δείτε και μόνοι σας από τα πρώτα κιόλας λεπτά του ντοκιμαντέρ! Ένα ντοκιμαντέρ που σε κρατάει να το δεις όλο. Δε θες να τελειώσει και ενώ το βλέπεις σκέφτεσαι πράγματα ταυτόχρονα. Σκηνές που ποτέ δε θέλησαν να μας δείξουν, γιατί όπως είπαμε όλα είναι σχεδιασμένα. Κρίση, δάνεια, ΔΝΤ, κόσμος χωρίς χρήματα, χωρίς φαγητό, περιμένει στην ουρά να πάρει κάτι να φάει… Μαγαζιά κλείνουν και όσα μένουν ανοιχτά δεν έχουν προϊόντα γιατί δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν… Πουλήσανε σχεδόν τα πάντα, οι τράπεζες έγιναν γερμανικές, οι τηλεπικοινωνίες το ίδιο, όλα σχεδόν ιδιωτικοποιήθηκαν… Στην Κροατία, που το καλοκαίρι ζει από τον τουρισμό, τα λεφτά πάνε σε Γερμανία και Αυστρία καθώς όλα τα ξενοδοχεία τους πλέον ανήκουν σε Γερμανούς και Αυστριακούς… Και πολλά άλλα υπάρχουν μέσα στο βίντεο!!

Η ταινία λέγεται «ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ» και είναι με ελληνικούς υπότιτλους
Δείτε την πολύ προσεχτικά για να καταλάβετε τι μας περιμένει…


Πηγή: katohika.gr + απεραντο γαλαζιο + gregor der grieche

Πηγή:https://seisaxthia.wordpress.com/2015/01/
 
monaxeros.blogspot.gr

Λ.Χρυσανθόπουλος: Όπλα των Ελλήνων για την επόμενη ημέρα

l.chrysanthopoulos
του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου
Εκτός από την καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης του Μαΐου 2010 με βάση το Διεθνές Δίκαιο, η αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές έχει και ένα άλλο όπλο στο χέρι της,όπλο που είχαμε αναφέρει στο παρελθόν και που έχει να κάνει με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Η Διεθνής Ομοσπονδία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH) και η Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, δημοσίευσαν στις 18 Δεκεμβρίου την Έκθεση αναφορικά με την υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα λόγω των μέτρων λιτότητας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η FIDH είχε ξανασυντάξει εκθέσεις για την Ελλάδα μόνο στην εποχή της στρατιωτικής χούντας. Είναι μια έκθεση κόλαφος που επιρρίπτει ευθύνες, με νομική θεμελίωση, για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στις κυβερνήσεις των Αθηνών, στα κράτη μέλη της Ε.Ε., στην ΕΕ και στο Δ.Ν.Τ.
Η Ελλάδα ως το κυρίαρχο κράτος στην επικράτεια όπου εφαρμόσθηκαν τα μέτρα λιτότατος, φέρει την πρωταρχική ευθύνη για τη μη τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων που ζουν εντός της επικράτειας της, παραβιάζοντας έτσι τα πολυάριθμα διεθνή νομικά κείμενα που είχε επικυρώσει.
Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. τα οποία συμμετείχαν διαπραγμάτευση, την σύναψη και την...
χρηματοδότηση των προγραμμάτων προσαρμογής, είχαν υποχρέωση να βοηθήσουν την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έπρεπε να είχαν απόσχει από κάθε ενέργεια που θα μείωνε την ικανότητα της Ελλάδος να σέβεται τις διεθνείς της δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα τα συμβαλλόμενα κράτη μέλη γνώριζαν η όφειλαν να γνωρίζουν ότι τα προγράμματα θα παραβίαζαν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Έτσι τα κράτη μέλη αναλαμβάνουν την δική τους διεθνή ευθύνη για τις εν λόγω παραβιάσεις.
Η Ε.Ε. όντας ένας οργανισμός με νομική προσωπικότητα διακριτή από αυτήν των μελών του, θα πρέπει και αυτή να λογοδοτήσει, μια και έχει παραβιάσει το πρωτογενές δίκαιο της Ε.Ε. και τους εθιμικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου. Επιτρέποντας στα θεσμικά όργανα της (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ε.Κ.Τ) να τίθενται στην διάθεση των κρατών που υποχρεώνουν την Ελλάδα να υιοθετήσει πολιτικές οι οποίες σύμφωνα με τις προβλέψεις θα παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ε.Ε. παραβίασε τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τα άρθρα 2,3(1),5 και 6 της Συνθήκης της Ε.Ε.. Τα κράτη μέλη της Ε.Ε έπρεπε να είχαν επιμείνει, μέσω της ψήφους τους στο Συμβούλιο της Ε.Ε. ότι τα προγράμματα που προτάθηκαν για την Ελλάδα θα όφειλαν να σέβονται με σχολαστικότητα το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμα και στην περίπτωση που ένα κράτος δεν είναι σε θέση, λόγω του οικονομικού του μεγέθους ή της δύναμης της ψήφου, θα μπορούσε και θα όφειλε να είχε αποχωρήσει από το πρόγραμμα, αρνούμενο να χρηματοδοτήσει το πακέτο βοήθειας, όπως ακριβώς αποχώρησε η Σλοβακία, αλλά για άλλους λόγους.
Το Δ.Ν.Τ., ως εξειδικευμένος οργανισμός του Ο.Η.Ε., βάσει του άρθρου 57 του Χάρτη, έχει ιδρυθεί για την επίτευξη των σκοπών που έχουν οριστεί στο άρθρο 55 του Χάρτη και που περιλαμβάνει και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών για όλους. Το Δ.Ν.Τ. προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει την ευθύνη για τα δάνεια που παρείχε, ισχυριζόμενο ότι δεν μπορεί ούτε και να αποφύγει αλλά και ούτε να συμβάλλει ιδιαιτέρως στο ζήτημα των παραβιάσεων των δικαιωμάτων από τους αποδέκτες των δανείων. Ωστόσο η Ελλάδα δεν μπορούσε να αγνοήσει τους όρους των δανείων όπως καθορίστηκαν στην ανταλλαγή επιστολών με το Δ.Ν.Τ. Υπό αυτές τις συνθήκες το Δ.Ν.Τ. δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν φέρει ευθύνη για τα αποτελέσματα που οι πολιτικές του είχαν στον πληθυσμό της Ελλάδος, αφού μάλιστα ανεγνώρισε και λάθη που έκανε.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν βαρύ οπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση στην νέα κατάσταση πραγμάτων που θα δημιουργηθεί με την Ε.Ε. με την καταγγελία της δανειακής σύμβασης του Μαΐου 2010. Η μη συμμέτοχη της Ελλάδας και των κρατών μελών της Ε.Ε. σε συζητήσεις για προγράμματα και σε προγράμματα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα δικαιολογείται από το διεθνές δίκαιο. Η απειλή και ενδεχόμενη άσκηση δίωξης κατά των υπευθύνων στα αρμόδια διεθνή δικαστήρια θα ελαττώσει την πίεση κατά της Ελλάδας, αρκεί βέβαια να έχει αρχίσει πρώτα η δίωξη των Ελλήνων υπευθύνων. Θα πρέπει τέλος να ενημερωθεί και ο αντιμνημονιακός πολιτικός χώρος στην Πορτογαλία και στην Ισπανία και να δημιουργηθεί κλίμα αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Αλλά αυτό που προέχει είναι να βγούμε στην αντεπίθεση από τώρα, για να εξουδετερώσουμε τις πιέσεις της Ε.Ε. που θα ενταθούν στην προεκλογική περίοδο σε μια ύστατη προσπάθεια εκφοβισμού των Ελλήνων.
Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είναι Πρέσβης επί τιμή και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.