E.ΠΑ.Μ

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Το άρθρο που σόκαρε τους ψηφοφόρους του Σύριζα...

Γράφει ο mykoniato


14ις λόγοι για τους οποίους πρέπει (;) να υπερασπιζόμαστε την προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης:
1.Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει τους δανειστές της Ελλάδος από το βήμα της βουλής, ότι θα είμαστε συνεπείς στις οφειλές μας και θα αποπληρώσουμε τα δάνειά μας στο σύνολό τους.
2.Η Κυβέρνηση αφαίρεσε από το λεξιλόγιό της την φράση "διαγραφή χρέους"
3. Εξαφανίζεται η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που υποτίθεται ότι θα εξέταζε ποιο χρέος είναι παράνομο και πρέπει να διαγραφεί και ποιο νόμιμο.
4. Ο Γιάννης Βαρουφάκης προσλαμβάνει την εταιρία LAZARD (υπεύθυνη του καταστροφικού PSI το
οποίο καταλήστεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και πτώχευσε τους μικροομολογιούχους). Η Lazard κανονικά θα έπρεπε να ήταν υπό τον έλεγχο της ελληνικής δικαιοσύνης και της ανακριτικής έρευνας για το ρόλο της στην εθνική μας τραγωδία. Αντί γι' αυτό προσελήφθη για να συνεχίσει να παίζει τον ίδιο ρόλο.
5.Ο Γ.Βαρουφάκης ξαφνιάζει το σύνολο των ψηφοφόρων του και δηλώνει οτι : «ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών , αλλά την ευφυή προσωπικότητα»… «τον διανοούμενο που βρίσκεται πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της νομισματικής ένωσης , τον δόκτορα Σόιμπλε» και άλλα παρόμοια!
6. Ο Γ.Βαρουφάκης κάνει στροφή 180 μοιρών και από την κατάργηση των μνημονίων, ξαφνιάζει ακόμα και τους συναδέλφους του και δηλώνει στον κ.Σόϊμπλε ότι συμφωνεί με το 60-70% των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου -που κατά τα άλλα φέρνει ύφεση-. Ενώ έπειτα από κατακραυγή βουλευτών του Σύριζα όπως ο Κώστας Λαπαβίτσας, δηλώνει ότι εννοούσε τις μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Τέτοιες μεταρρυθμίσεις ωστόσο δεν αναφέρονται πουθενά στο μνημόνιο.
7. Η Κυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή του προϋπολογισμού της προηγούμενης Κυβέρνησης ο οποίος είναι μνημονιακός, υφεσιακός, περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας, ενώ έχει συνταχθεί από τους δανειστές της Ελλάδος. Η άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ μετατρέπεται σε σταδιακή αύξηση βασικού μισθού (ως το τέλος του 2016)
8. Ξαφνιάζουν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δια μέσου της κας Βαλαβάνη δηλώνοντας ότι θα πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν τις εναπομείναντες δόσεις του ΈΝΦΙΑ.Τον οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση προεκλογικά ότι θα καταργήσει καθώς ήτο και είναι παρανόμως.
9. Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ναι μεν θα καταργήσει τον ΈΝΦΙΑ αλλά θα καθιερώσει τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, δίχως ωστόσο να διευκρινίζεται ποια είναι η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι πολίτες διερωτώνται για ποιο λόγο θα πρέπει να πληρώνουν φόρο για τα σπίτια στα οποία διαμένουν. Ω σαν να παράγουν εισόδημα, με άλλα λόγια ενοίκιο για το σπίτι τους.
10. Η Αριστερή (;) Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα παγώσει τους πλειστηριασμούς για τρεις μήνες και για την πρώτη κατοικία. Αφήνοντας απέξω τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί ως πρώτη κατοικία και τις επιχειρήσεις. Μη παρέχοντας καμία βοήθεια σε επιχειρήσεις, μικρομεσαίους και ανέργους που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις. Η ασυλία του κράτους για την πρώτη κατοικία θα κατοχυρωθεί μόνον για τρεις μήνες.
11. Ο Υπουργός οικονομικών Φ.Σόϊμπλε αποκαλύπτει την αλήθεια και δηλώνει επισήμως στο eurogroup ότι «το Ελληνικό πρόγραμμα» (προσέξτε αφαιρέθηκε η λέξη μνημόνιο κατά παράκληση της Ελληνικής Κυβέρνησης) «θα συνεχίσει να εκτελείται από την Τρόϊκα την οποία προφανώς δεν μπορούμε να αποκαλούμε Τρόϊκα πια». Δείχνοντας έτσι ότι το μνημόνιο θα συνεχιστεί, απλά με διαφορετικές ονομασίες.
12. Έπειτα την ολοκλήρωση του έκτακτου Eurogroup υπήρξε το εξής ανακοινωθέν με το οποίο ισχυρίζεται ότι διαφώνησε ο Πρωθυπουργός μέρος του οποίου αναφέρει: «Οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική ΔΕΣΜΕΥΣΗ τους στις οικονομικές ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ προς όλους τους ΠΙΣΤΩΤΕΣ τους. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα ώστε να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ και την επιτυχή ολοκλήρωση του ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.» Δείχνοντας στην στροφή 180 μοιρών της Ελληνικής αντιπροσωπείας στα ζητήματα του μνημονίου.
13. Η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να πηγαίνει σε νέο μνημόνιο το οποίο θα ονομαστεί πρόγραμμα, θα υπάρχει επιτήρηση και από τους τρεις φορείς (ΔΝΤ .Ε.Ε. και ΕΚΤ) και αυτό προκύπτει από τις προτάσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας οι οποίες έχουν ως εξής: ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, χωρίς τη δόση του ΕSM δηλαδή τα 7,5 δισ. ευρώ. 2. Να δοθούν στην Ελλάδα τα 1,9 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα. 3. Να αυξηθεί το όριο έκδοσης των εντόκων κατά δέκα δισ. 4. Τα 11,4 δισ. του ΤΧΣ να κατευθυνθούν προς εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος για ρύθμιση «κόκκινων» δανείων. Επίσης η Ελληνική Κυβέρνηση πρότεινε να υπάρξει εξορθολογισμός του δημοσιονομικού πλαισίου, ώστε το πρωτογενές πλεόνασμα να ανέλθει στο 1,5 % του ΑΕΠ επί της ουσίας το οικονομικό επιτελείο ζητάει νέα χρηματοδότηση και νέα συμφωνία με την ονομασία «πρόγραμμα» με ελαφρά πιο ήπια μέτρα, χωρίς συγκρούσεις και δίχως μονομερείς ενέργειες.
14.Τέλος οι αναφορές του πρωθυπουργού στα εθνικά θέματα σόκαραν πολλούς από εμάς. Με αποκορύφωμα την άνευ όρων παραχώρηση της Ελληνικής ιθαγέννειας και της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις των Σκοπίων. Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας υποχωρεί ακόμη και στο επίπεδο του ονόματος. Αποδέχεται το Μακεδονία ως γεωγραφικό προσδιορισμό ώστε να αναγνωρίσει ένα ακόμη τετελεσμένο μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης και διάλυσης κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, της Γιουγκοσλαβίας.
Βάσει των παραπάνω διαπιστώσεων γίνεται σαφές ότι η Ελληνική Kκυβέρνηση αποκλίνει σε μεγάλο βαθμό από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών σε πολλά ζητήματα, με πρώτο και κύριο αυτό της Διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Ο Ελληνικός λαός δυστυχώς έδωσε ακόμη μια λευκή επιταγή με την υπογραφή του.

Aπό http://www.anti-ntp.net/

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Παραπληροφορημένοι ή παραπληροφορούντες?


George Letsios
Επειδή διαβάζω πολλές ανακρίβειες από παραπληροφορημένους ή παραπληροφορούντες:

1) όσοι λοιδωρείτε τις αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις ξεχνάτε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης με τη Γερμανία. Κι αυτό γιατί αν η Γερμανία υπογράψει σημαίνει ότι αναγνωρίζει το χρέος της προς τη...ν Ελλάδα. Και για την διαλυμένη (αντίθετα με ό,τι πιστεύετε όσοι διαβάζετε μπιλντ κλπ φερέφωνα) γερμανική οικονομία που κρύβει χρέος επιπλέον 5τρις ευρώ αυτό σημαίνει θάνατος. Αν φυσικά προσθέσουμε και τα 4 τρις ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις που ζητάει πλέον η ρωσία σημαίνει διάλυση της αγαπημένης σας Γερμανίας.

2) Τα δανεικά δεν πηγαίνουν στον ελληνικό λαό αλλά στις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες που φυσικά τα κρατάνε και δεν τα διοχετεύουν στην αγορά με αποτέλεσμα την ασφυξία που βιώνουμε. Κάτι αντίστοιχο με τους θανάτους από πείνα στην κατοχή (την πρώτη) επειδή οι κατακτητές και οι δοσίλογοι κρατούσαν κλειδωμένες τις αποθήκες με τα τρόφιμα (για να θησαυρίσουν οι μαυραγορίτες με το αζημίωτο βέβαια).

3) Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τον κρατικό προυπολογισμό. Όποιος ξέρει να διαβάζει στοιχεία το καταλαβαίνει.

4) Ο πρόεδρος της Ελστατ και ο πρώην Υποικ Παπακωσταντίνου είναι υπόδικοι για το κακούργημα της παραποίηση του ελλείμματος. Ο ΓΑΠ προς το παρόν όχι... Το πραγματικό έλλειμμα δεν ήταν 15,7 όπως εμφανίστηκε ψευδώς αλλά 3,9 λίγο πάνω από τον τότε μέσο όρο της ευρωζώνης. Η αλητεία αυτή έφερε το μνημόνιο από τον σύγχρονο εφιάλτη ΓΑΠ.

5) Το ΔΝΤ παραδέχθηκε ένα "λάθος" που μας κόστισε 60 δις περίπου. Μήπως κι αυτό πρέπει να το πληρώσουμε;;

6) Το Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Μάρτιο εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο μάλιστα συνηγορείται από την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων και την Επιτροπή Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο αναφέρεται πως ό,τι εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία ως μνημονιακή πολιτική τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και η δράση της Τρόικας παραβιάζουν το πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δηλαδή τις συνθήκες ίδρυσής της) ;
Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που δημοσιεύτηκε στις 07/03/2014 στην ιστοσελίδα του, επικρίνει με τον πιο περιγραφικό τρόπο την Ελληνική κυβέρνηση για την μεθοδική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ανάπτυξη και την πρόοδο;
O διεθνής εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ Cephas Lumina εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη δέσμευσης από την Ελλάδα στην εντολή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αντιμετωπίσει τις προφανείς προκλήσεις στην προοδευτική υλοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών;

7) Η επιτροπή διεθνούς δικαίου του ΟΗΕ δεν δίνει απλώς το δικαίωμα αλλά ουσιαστικά υποχρεώνει μια χώρα να διαγράψει μονομερώς το χρέος της προκειμένουν να μην καταστρέψει την υγεία, την παιδεία, τις υποδομές της, την εθνική της άμυνα, και γενικά αυτά που χαρακτηρίζουν ένα κράτος. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον 20ο αιώνα που διέγραψε μονομερώς χρέος (επί Μεταξά). Ακολούθησαν πολλές άλλες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Ισημερινός, η Αργεντινή, κλπ

8) Η 1η δανειακή σύμβαση του 2010/5ος (μέρος της οποίας είναι τα μνημόνια) είναι παράνομη και αντισυνταγματική διότι δεν κυρώθηκε από τη βουλή των ελλήνων με αυξημένη πλειοψηφία όπως απαιιτεί το Σύνταγμα της Ελλάδας για τις διεθνείς συμβάσεις.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Η Αλήθεια Για Την Σύμβαση -- Κασιμάτης)

Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα, άλλωστε το θέμα είναι τεράστιο, αλλά νομίζω ότι δεν είναι θέμα πληροφόρησης αλλά αξιοπρέπειας...παρόλα αυτά ελπίζω να βοήθησα στο να ξεδιαλύνετε τα ψέματα που νομίζετε ως αλήθειες. Καλό είναι να μην πιστεύετε αυτά που σας λένε τα μμε που ανήκουν σε γνωστούς απατεώνες όπως ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Λαμπράκης, ο Κόκκαλης, ο Αλαφούζος, ο Καραμανλής, ο Σαμαράς, ο ΓΑΠ, ο Μπένι, ο Σημίτης, κα αλλά ούτε και στους αχυρανθρώπους τους...

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Γραφείου Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Εξαγγελίες μπροστά στην... «άβυσσο»
του παράνομου χρέους της χώρας!

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Πρόκειται για το μετέωρο βήμα ενός φαινομενικά ρηξικέλευθου κυβερνητικού προγράμματος, προς την... «άβυσσο» ενός παράνομου χρέους, που η κυβέρνηση δεν φάνηκε να έχει την πρόθεση να διαγράψει, έστω και κατά το μεγαλύτερο μέρος.

Υπενθυμίζουμε ότι κανένα μέτρο υπέρ των εργαζόμενων και της Πατρίδας δεν μπορεί να υλοποιηθεί με δεδομένο το χρέος και το ευρώ.

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 09/02/2015