Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οι αεροψεκασμοί είναι μέρος προγράμματος που ονομάζεται «Ασπίδα» κι υπόκεινται στον ΟΗΕ

 



Έρευνα του Μιχάλη Δρακάκη, δημοσιογράφου
Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι μυστικές πτήσεις αεροπλάνων που ψεκάζουν χημικά, φαινόμενο γνωστό σαν chemtrails («χημικές ουρές»), διενεργούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς, όπως εξάγεται από την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.


Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος «ορατός σωρός πτωμάτων» από τους αεροψεκασμούς, υπάρχουν υποψίες για ασθένειες που συνδέονται με αυτά τα χημικά, σύμφωνα με διαρροές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Δεν λείπουν κι οι κραυγές αγωνίας, όπως αυτή του ντέντεκτιβ Τεντ Γκάντερσον, πρώην επικεφαλή του FBI, που έχει μιλήσει ανοιχτά για «συντελούμενη γενοκτονία με τη βούλα του ΟΗΕ».

Ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι το γεγονός ότι στις σχετικές ερωτήσεις για τους σκοπούς των αεροψεκασμών, που έχουν κατατεθεί στην ελληνική Βουλή κατά την τελευταία δεκαετία (από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν αντιπολίτευση, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ, του ΚΚΕ και προ μηνών της ΝΔ) τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, από τα οποία ζητήθηκε να απαντήσουν, όλοι δήλωναν κάθε φορά άγνοια για τις μυστηριώδεις ουράνιες «δραστηριότητες» ή αναρμοδιότητα.

Όμως κι από Ολλανδό ευρωβουλευτή έχει γίνει ερώτηση στην Ευρωβουλή, στον τότε Έλληνα Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, ο οποίος απάντησε ότι είναι γνωστά τα περί αεροψεκασμών αλλά δεν μπορεί να δοθεί κάποια επίσημη απάντηση.

Ο όρος «χημικές ουρές» καταγράφεται για πρώτη φορά από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Γούιλιαμ Τόμας το 1999 και σήμερα είναι από τα νούμερο ένα θέματα αναζήτησης στο διαδίκτυο. Οι σχετικές αναφορές σε ειδικά ιστολόγια με φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες, ξεπερνούν το ρεκόρ των οχτώ εκατομμύριων στην ελληνική γκουγκλ ενώ ανάλογα συνέδρια για το φαινόμενο των ψεκασμών διοργανώνονται από ανεξάρτητους ερευνητές κάθε χρόνο σε Ευρώπη κι Αμερική!

Η τελευταία τάση στο διαδίκτυο είναι οι ιστοσελίδες συλλογής υπογραφών από πολίτες που ζητούν την εισαγγελική διερεύνηση του φαινομένου και την προώθηση νομοθεσίας που θα επιβάλλει περιορισμούς.

Έγκυροι ακαδημαϊκοί καθησυχάζουν πως πρόκειται για εφαρμοσμένη γεωμηχανική, την επιστήμη που ερευνά τεχνολογίες επέμβασης στο κλίμα της με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως προκύπτει κι από τις εκθέσεις των κυβερνητικών επιστημονικών επιτροπών περιβάλλοντος της Αγγλικής Βουλής και των ΗΠΑ. Σε επίπεδο OHE, στη διάσκεψη των 193 χωρών για το κλίμα το 2010 ψηφίστηκε η αναστολή κάθε είδους πειραμάτων γεωμηχανικής, συμπεριλαμβανομένων και των αεροψεκασμών.

Τέτοιες επιχειρήσεις όμως δεν είναι κάτι καινούργιο, πρωτοεφαρμόστηκαν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ. Συνιστούν όμως σήμερα επιπλέον πρόκληση, καθώς εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, τους σκοπούς που εξυπηρετούν και τα κονδύλια που διατίθενται.

Χιλιάδες επιστήμονες κι ακτιβιστές οι οποίοι μέχρι χτες λοιδορούνταν ως συνομωσιολόγοι, σήμερα χτίζουν στο διαδίκτυο μια διεθνή κοινότητα προβληματισμού που βλέπει με σκεπτικισμό τους «σωτήρες» της κλιματικής αλλαγής. Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια και πού αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας;

Συνέλαβαν το δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη

Συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης με την κατηγορία «της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της συκοφαντικής δυσφήμισης». Πριν από λίγο οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Εναντίον του κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία μετά από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Εισαγγελία Αθηνών. Ο κ. Παπαγιάννης δημοσίευσε εις γνώσιν του πλαστό έγγραφο (που μπορεί να πλαστογράφησε ο ίδιος) που εμφανίζει τον Κ. Βαξεβάνη να εισπράττει μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΠ.
Ο Γ. Παπαγιάννης όχι μόνο δεν τήρησε βασικούς κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας προκειμένου να διασταυρώσει τη γνησιότητα της πληροφορίας αλλά σκόπιμα δημοσίευσε το εν λόγω πλαστό έγγραφο με πρόφαση τους προβληματισμούς για τη γνησιότητα του. Με αυτό τον τρόπο διέσπειρε ψευδείς εντυπώσεις και συκοφαντίες. Ο Γ. Παπαγιάννης έχει ταυτοποιηθεί από προηγούμενες κατηγορίες και διώξεις εναντίον του ως ο διαχειριστής του blog fimotro που δημοσίευσε το εν λόγω έγγραφο.
Η ταυτοποίηση του είχε προκύψει μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος για εκβιασμό. Ο Γ. Παπαγιάννης θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας από όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία εκδίκασης. Εως τη Δευτέρα θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Εναντίον του Γ. Παπαγιάννη ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης αναμένεται να καταθέσει και αγωγή.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


Εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας είχε πριν από λίγο στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίον τον παρουσίασε ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Ο...




Β. Πούτιν ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο γιατί ήλθε στη Ρωσία την ημέρα της ονομαστικής εορτής του πατριάρχη Μόσχας, υπενθυμίζοντας ότι ακριβώς στο κήρυγμα των διαφωτιστών Κυρίλλου και Μεθοδίου βρίσκεται ο κοινός πολιτισμός Ελλάδας και Ρωσίας.

«Μια τέτοια ημέρα είναι ακόμη πιο φανερό, πόσο βαθιές είναι οι πνευματικές ρίζες, που μας ενώνουν. Είμαι βέβαιος ότι στη Ρωσία θα σας αρέσει, χαίρομαι που σας βλέπω», επεσήμανε ο Β. Πούτιν υποδεχόμενος τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη ρωσική Εκκλησία.

Η σχετική αναφορά δημοσιεύτηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου www.kremlin.ru, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο αρχιεπίσκοπος πέραν των άλλων και αφού αναφέρθηκε στην ονομαστική εορτή του πατριάρχη Κυρίλλου, συνεχάρη τον Β. Πούτιν για την πρόσφατη επανεκλογή και ορκωμοσία του, επισημαίνοντας ότι αισθάνεται την ανάγκη να πει πως είναι χαρά για τον ίδιο και τη συνοδεία του «που ήρθε στην εξουσία μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα για τη Ρωσία, όπως εσείς».

Σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση του Κρεμλίνου ο αρχιεπίσκοπος συνέχισε λέγοντας ότι «όπως είπατε οι λαοί μας συνδέονται με μακρά ιστορία πολλών αιώνων και οι σχέσεις αυτές χάνονται στο βάθος της ιστορίας, πριν ακόμη το χριστιανισμό στη Ρωσία, την εποχή των αποικιών από αρχαίους Έλληνες στο έδαφος της χώρας σας, όμως ακόμη περισσότερο μας ενώνει η ορθόδοξη πίστη. Θα θέλαμε ειδικά σήμερα να το υπογραμμίσω αυτό, ώστε μεταξύ των ορθοδόξων λαών μας να υπάρχουν μεγάλοι δεσμοί, γιατί ειδικά στην εποχή μας όσο ποτέ χρειάζεται η υποστήριξη του ενός προς τον άλλον, γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι και εσείς μπορείτε να μας βοηθήσετε, γι’ αυτό και ελπίζουμε στη στήριξή σας».


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_6106.html#ixzz1vp4G4nBE

Κε Μπίκα κινδυνεύει η ζωή στελέχους της ΕΥΠ!

Η Ελλάδα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση κι εσείς αρκείστε σε μια απλή διάψευση;



-Κε Μπίκα, δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αποδείξεις -η πιο πρόσφατη εμπλέκει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη- της ΕΥΠ (πλαστές η πραγματικές θα το εξετάσουμε στη συνέχεια) και να μην ζητάτε την επέμβαση του Εισαγγελέα.
Κι αυτό τη στιγμή, που από την περίπτωση του Χήτου κιόλας, έχει αποκαλυφθεί το όνομα γυναίκας στελέχους κατά παράβαση του Νόμου 36/49 του 2008 περί εχεμύθειας.
Kε Μπίκα η Ελλάδα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση-γνωρίζετε τι γίνεται στο Αιγαίο-κι εσείς, όπως και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, επιτρέπετε κάποιοι- πλαστογράφοι η όχι θα το δούμε- να παίζουν με το όνομά της;
Εάν συνέβαινε στην Mossad κάτι αντίστοιχο θα είχε μπουκάρει ο ισραηλινός στρατός στα σπίτια των εμπλεκομένων...Τι παθητικότητα είναι αυτή κ. Μπίκα;
Το να χρησιμοποιείται το όνομα της γυναίκας-στελέχους της ΕΥΠ Διεύθυνση Β΄από πλαστογράφους κι εσείς να αρκείστε σε μια πρόταση διάψευσης είναι ανήκουστο.Θα έπρεπε να κάνετε φύλλο και φτερό την Διεύθυνση Β, να ζητήσετε να γίνει έλεγχος στα κινητά και σταθερά όσων υπηρετούν στη συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε σε περίπτωση που έχει κλαπεί και παραχαραχθεί η σφραγίδα της Υπηρεσίας και το συγκεκριμένο φύλλο, να εντοπισθούν οι πλαστογράφοι και οι συνεργοί τους.
Στην απίθανη περίπτωση που εσείς, η κυρία τάδε, και δημοσιογράφοι έχετε πάρε δώσε -και βάζετε μάλιστα τις υπογραφές σας από κάτω-, δεν κάνετε για πράκτορες αλλά για πιτσαδόροι στη παραλία της Λούτσας.
Και στις δύο περιπτώσες η ΕΥΠ είναι σουρωτήρι και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας αλλά και κίνδυνος για τη ζωή στελέχους της υπηρεσίας. Ακόμη κι αν δεν κινδυνεύει θα μπορούσαν εχθρικές μυστικές υπηρεσίες να βρίσκονται πλέον "κολλημένες" πάνω της...

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Επιδότηση έως 50% για εκτροφή σαλιγκαριών

Επιδότηση έως 50% για εκτροφή σαλιγκαριώνΕως 50% το ποσοστό επιδότησηςΣύμφωνα με όσα προβλέπει ο επενδυτικός νόμος, τα ποσοστά επιχορήγησης ανάλογα με τη ζώνη (τρεις ζώνες) που βρίσκεται η περιοχή τους και το μέγεθος της επιχείρησής τους (μεγάλες, μεσαίες και μικρές)
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί συμπολίτες μας έχουν στραφεί σε "εναλλακτικές" μορφές επένδυσης, οι οποίες μάλιστα απολαμβάνουν υψηλές επιδοτήσεις και παράλληλα η απόδοσή τους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Μία από αυτές είναι και η εκτροφή σαλιγκαριών. Το fpress.gr με αφορμή την παράταση υποβολής των επενδυτικών προτάσεων έως την 1η Ιουνίου 2012, σας θυμίζει ποιοι και με ποιον τρόπο επιδοτούνται από τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, σε
ποιες περιοχες αλλα και καποιες χρησιμες πληροφοριες για την εκτροφη σαλιγκαριων.
Στην Α' Ζώνη ανήκουν η Αττική και η Βοιωτία. Στη Γ΄ Ζώνη είναι οι νομοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα νησιά των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων, τα νησιά που ανήκουν διοικητικά σε νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και οι παραμεθόριοι νομοί της χώρας. Στη Β' Ζώνη είναι όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Το καθεστώς της Περιφερειακής Συνοχής προβλέπει για τα επενδυτικά σχέδια, όπως και για εκείνα των μονάδων εκτροφής σαλιγκαριών, επιχορήγηση ή και επιδότηση χρηματοδότησης μίσθωσης για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις 70% και για τις νέες 80% στα προαναφερόμενα ποσοστά (15% έως 50%) και το υπόλοιπο ποσοστό μέχρι το όριο θα συμπληρωθεί με φορολογική απαλλαγή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ευνοηθούν με επιχορήγηση ή και με επιδότηση leasing, καθώς και με φορολογική απαλλαγή με συνολικό ποσοστό και για τις τρεις μορφές χρηματοδότησης μέχρι και 50%.Περισσότερο ευνοημένοι είναι όσοι δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά, δηλαδή εκείνοι που θα κάνουν νέα μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών



Οι δαπάνες

Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στις διατάξεις του παρόντος σε εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Απαλλαγής κατά κατηγορία ενισχύονται για τις ακόλουθες δαπάνες:
1. Για υλικά περιουσιακά στοιχεία, όπως:
Η κατασκευή, η επέκταση, ο εκσυγχρονισμός κτιριακών, ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων, καθώς και οι δαπάνες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου. Οι δαπάνες αυτές δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 40% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου.
Η αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού.
Τα μισθώματα της χρηματοδοτικής μίσθωσης καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού του οποίου αποκτάται η χρήση, εφόσον η χρηματοδοτική μίσθωση περιλαμβάνει την υποχρέωση αγοράς αυτών κατά τη λήξη της μίσθωσης.

2. Για άυλα περιουσιακά στοιχεία, όπως δαπάνες συστημάτων διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας, πιστοποιήσεις, προμήθειας και εγκατάστασης λογισμικού και συστήματος οργάνωσης της επιχείρησης.
Δαπάνες για τη μεταφορά τεχνολογίας μέσω της αγοράς δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αδειών εκμετάλλευσης, ευρεσιτεχνιών, τεχνογνωσίας και μη κατοχυρωμένων τεχνικών γνώσεων κ.ά.
Το κόστος των ενισχυόμενων άυλων περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπερβαίνει το πενήντα 50% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου.
Δεν ενισχύονται οι δαπάνες που αφορούν τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, την αγορά επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι έξι θέσεων, τα μέσα μεταφορών και τον εξοπλισμό μεταφορών για επενδυτικά σχέδια στον τομέα των μεταφορών, την αγορά επίπλων και σκευών γραφείου και την αγορά οικοπέδων, γηπέδων και αγροτεμαχίων. Σε περίπτωση αγοράς κτιριακών εγκαταστάσεων, δεν μπορεί να ενισχυθεί το τμήμα της δαπάνης που αφορά την αξία του οικοπέδου επί του οποίου αυτές έχουν ανεγερθεί.
Η δεκαπενταετής διάρκεια της μίσθωσης υπολογίζεται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης υπαγωγής της επένδυσης.

3. Μελέτες και αμοιβές συμβούλων. Κατ' εξαίρεση, οι δαπάνες αυτές ενισχύονται για επενδυτικά σχέδια νέων Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων μέχρι ποσοστού 5% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου και έως του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.
ευρώ.Τα ελάχιστα ποσά επένδυσης της Περιφερειακής Συνοχής είναι:

•Για μεγάλες επιχειρήσεις επένδυση ελάχιστου ύψους 1.000.000 ευρώ.
•Για μεσαίες επιχειρήσεις επένδυση ελάχιστου ύψους 500.000 ευρώ.
•Για μικρές επιχειρήσεις επένδυση ελάχιστου ύψους 300.000 ευρώ.
•Για πολύ μικρές επιχειρήσεις επένδυση ελάχιστου ύψους 200.000 ευρώ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά για τα επενδυτικά σχέδια των μονάδων εκτροφής σαλιγκαριών που θα υποβληθούν για ενισχύσεις στο καθεστώς της Περιφερειακής Συνοχής μεταξύ άλλων είναι:

•Αίτηση υπαγωγής και Ειδικό ερωτηματολόγιο.
•Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86.
•Οικονομοτεχνική μελέτη.
•Στοιχεία τεκμηρίωσης του κόστους.
•Στοιχεία τεκμηρίωσης της βαθμολογίας.
•Δήλωση που αφορά το μέγεθος της επιχείρησης.
•Δήλωση για τον χαρακτηρισμό μιας επιχείρησης ως πολύ μικρής, μικρής ή μεσαίας.
•Δήλωση για τον χαρακτήρα κινήτρου σε περίπτωση μεγάλων επιχειρήσεων.
•Αποδεικτικό Δ.Ο.Υ. περί καταβολής του χρηματικού ποσού (παραβόλου), που καθορίζεται με την απόφαση της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του Ν. 3908/2011.
•Στοιχεία τεκμηρίωσης της δυνατότητας κάλυψης από τον φορέα του επενδυτικού σχεδίου της ιδίας συμμετοχής και των πέραν αυτής ιδίων κεφαλαίων στο κόστος της επένδυσης.
•Στοιχεία τεκμηρίωσης δαπανών αγοράς παγίων στοιχείων ενεργητικού που συνδέονται άμεσα με παραγωγική μονάδα που έχει παύσει τη λειτουργία της.
•Εγκριση δανείου για τη χρηματοδότηση του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου.
•Σχέδιο σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης για την απόκτηση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού.
•Στοιχεία για τη νόμιμη υπόσταση και λειτουργία υφιστάμενων επιχειρήσεων.
•Στοιχεία φερεγγυότητας υφιστάμενου φορέα.
•Στοιχεία τεκμηρίωσης των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης.
•Στοιχεία τεκμηρίωσης της διαθεσιμότητας του τόπου εγκατάστασης για επενδυτικά σχέδια που πρόκειται να υλοποιηθούν σε νέο ιδιόκτητο ή σε μισθωμένο χώρο (γήπεδο ή ακίνητο).
•Αδεια λειτουργίας υφιστάμενης μονάδας και τυχόν συμπληρωματικές εγκρίσεις που αποτελούν προϋπόθεση της ισχύος αυτής, προκειμένου για επενδυτικό σχέδιο επέκτασης ή εκσυγχρονισμού της.
Η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των σχεδίων

-Υποβολή: Ο υποψήφιος επενδυτής εγγράφεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων μέσω των σχετικών ιστοσελίδων (
www.mindev.gov.gr , www.ependyseis.gr , www.investingreece.gov.gr ).
-Ο υποψήφιος λαμβάνει προσωπικό κωδικό.
-Υποβάλλει ηλεκτρονικά όλα τα τεχνοοικονομικά στοιχεία του επενδυτικού σχεδίου και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
-Εκτυπώνει την αίτηση.
-Υποβάλλει σε έντυπη μορφή τον επενδυτικό φάκελο (συμπεριλαμβανομένων και των πρωτότυπων εγγράφων) στο αρμόδιο Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών (ώρες λειτουργίας: 09.00-15.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες).

-Κάθε δικαιολογητικό έγγραφο ή στοιχείο που υποβάλλεται σε έντυπη μορφή, πρέπει να έχει υποβληθεί και ηλεκτρονικά.
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εκτροφή σαλιγκαριών με ή χωρίς επιδότηση
Η εκτροφή σαλιγκαριών ως επένδυση
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο πρώτος και ιδιαίτερα σημαντικός λόγος επιλογής της σαλιγκαροτροφίας ως επένδυση είναι το ότι η ζήτηση σε σαλιγκάρια διεθνώς, είναι πολλαπλάσια της παγκόσμιας παραγωγής (η σημερινή παραγωγή καλύπτει μόλις το 10% της ζήτησης). Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή σαλιγκαριών σωστής ποιότητας, έχει τεράστια ζήτηση και ΑΡΑ εξασφαλισμένη πώληση κάθε χρόνο, σε σταθερή βάση. Η παραγωγή μπορεί να διατεθεί είτε στην Ελλάδα (σε υπάρχουσες μεταποιητικές Μονάδες, αλλά και σε χονδρεμπόρους), είτε στο εξωτερικό, σε χώρες που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Είναι αυτονόητο ότι η δυνατότητα εξαγωγής του προϊόντος «ανοίγει» (και μάλιστα συνεχώς) νέες «πόρτες» αγοράς και παράλληλα επιτυγχάνει υψηλότερη τιμή πώλησης, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την κερδοφορία της επένδυσης. Ωστόσο, η επιτυχημένη εξαγωγή ενός προϊόντος, σε σταθερή βάση, ειδικά όταν μιλάμε για ένα ζωντανό οργανισμό όπως είναι το σαλιγκάρι, δεν είναι απλή διαδικασία αλλά απαιτεί σωστή υποδομή και οργάνωση, τεχνογνωσία και «σωστές» πωλήσεις.
Κέρδη έως 2.500 € ανά στρέμμα
Πέραν της -υπό προϋποθέσεις- οικονομικής ενίσχυσης, η εκτροφή σαλιγκαριών αποτελεί μια άκρως αποδοτική επένδυση με εξασφαλισμένο υψηλό εισόδημα που φθάνει έως και 2.500 ευρώ το στρέμμα..
Tις τελευταίες δύο δεκαετίες σημειώνεται σταθερά συνεχή αύξηση στις πωλήσεις φρέσκων, έτοιμων αλλά και συσκευασμένων προϊόντων. Για φέτος η χονδρική τιμή φρέσκου προϊόντος στην Ελλάδα από εκτροφεία ανοιχτού τύπου είναι 3,80 ευρώ το κιλό, φθάνοντας στη λιανική έως και 12 ευρώ το κιλό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2008 η τιμή ήταν 3,50 ευρώ, το 2009 η τιμή ανά κιλό ήταν 3,70, το 2010 αυξήθηκε στα 3,75 ευρώ το κιλό και φέτος κινείται στα επίπεδα των 3,80 ευρώ το κιλό.
Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του εκτροφείου δεν υπάρχουν έσοδα, επειδή τα σαλιγκάρια που γεννιούνται δεν καταφέρνουν να φτάσουν το απαιτούμενο εμπορεύσιμο μέγεθος.
Η μονάδα αρχίζει να αποδίδει ύστερα από 1,5 χρόνο. Η απόδοση εξαρτάται πολύ από τη διαχείριση του καλλιεργητή. Ενας μέσος όρος είναι τα 800 κιλά, με μέγιστο όριο τα 1.500 κιλά το στρέμμα. Υπολογίζοντας τη χαμηλότερη μέση απόδοση των 800 κιλών, τα έσοδα ανά στρέμμα φθάνουν τις 3.000 ευρώ, με τα ετήσια λειτουργικά έξοδα να φθάνουν τα 500 ευρώ.



Κόστος
Για 5 στρέμματα το κόστος είναι 14.500 ευρώ και περιλαμβάνει τις πρώτες ύλες που αγοράζονται μία φορά (δίχτυ, σαλιγκάρια, τεχνογνωσία) και τους σπόρους, την τροφή των σαλιγκαριών, οι οποίοι είναι το ετήσιο έξοδο των εκτροφέων.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο τύπο εκτροφής
Ο τρόπος καλλιέργειας των σαλιγκαριών ποικίλλει, ανάλογα με την τοποθεσία όπου θα δημιουργηθεί η Μονάδα και ανάλογα με τις υπάρχουσες κλιματολογικές συνθήκες.
Οι τύποι καλλιέργειας διακρίνονται σε:
• Ανοικτού τύπου (Ιταλικού ή Γαλλικού τύπου)
• Κλειστού τύπου
• Τύπου κουρτίνας
Από αυτούς τους τύπους, οι δύο πρώτοι είναι οι περισσότερο διαδεδομένοι. Το βασικό πλεονέκτημα της καλλιέργειας Ανοικτού τύπου είναι το χαμηλό αρχικό κόστος κατασκευής.
Η καλλιέργεια Κλειστού τύπου, πλεονεκτεί έναντι του Ανοικτού Τύπου στα εξής:
Η ελάχιστη απαιτούμενη έκταση για τη δημιουργία Μονάδας είναι μικρότερη από την αντίστοιχη Ανοικτού Τύπου.
Η απόδοση ανά στρέμμα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Η παραγωγή είναι ελεγχόμενη, όπως επίσης ελεγχόμενες είναι και οι συνθήκες υγιεινής.
Η παρακολούθηση της ανάπτυξης είναι ευκολότερη και συνεχής.
Το προϊόν προστατεύεται αποτελεσματικότερα από εξωγενείς παράγοντες, όπως πουλιά, τρωκτικά , ακραία καιρικά φαινόμενα (παγετός), ακόμη και από φυτοφάρμακα, που πιθανώς χρησιμοποιούνται σε γειτονικά χωράφια και που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στην καλλιέργεια.
Γενικά, οι καλλιέργειες Κλειστού τύπου είναι καταλληλότερες στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, ενώ η Βόρεια Ελλάδα ενδείκνυται και για Ανοικτού Τύπου καλλιέργειες. Ο κανόνας αυτός είναι πάντως γενικός, αφού η τελική επιλογή θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο προσωπικό, αφού πρώτα μελετηθούν τόσο η τοποθεσία όσο και το μικροκλίμα της περιοχής.
Προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχει το χωράφι
Το χωράφι, θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να έχει πρόσβαση σε:
1) Νερό, από αρδευτικό δίκτυο, ποτάμι ή εναλλακτικά από γεώτρηση (που αυξάνει όμως το κόστος εγκατάστασης).
2)Ηλεκτρικό ρεύμα: το χωράφι θα πρέπει να είναι κοντά σε δίκτυο της Δ.Ε.Η. (Αν η απόσταση του χωραφιού από τις κολώνες είναι μεγάλη, η σύνδεση με τη ΔΕΗ μπορεί να είναι ασύμφορη).


Σημαντικές παράμετροι για μια επιτυχημένη καλλιέργεια
1)Η υγρασία: Η ύπαρξη νερού είναι απαραίτητη για τα σαλιγκάρια σε καθημερινή βάση. Υπερβολικό νερό ωστόσο μπορεί να προκαλέσει καταστροφή της καλλιέργειας. Έτσι αφενός θα πρέπει να εξασφαλίσουμε συνεχή υγρασία στη Μονάδα, αφετέρου όμως το χωράφι θα πρέπει να στραγγίζει εύκολα ΧΩΡΙΣ να παρακρατεί υγρά.
2)Το φως: η ανάπτυξη των σαλιγκαριών επιτελείται όταν υπάρχει φως. Σωστή «δοσολογία» «ημέρας» και «νύχτας» όλο το χρόνο μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή μας.
3)Η θερμοκρασία: το σαλιγκάρι αναπτύσσεται σε ορισμένη ζώνη θερμοκρασιών. Θερμοκρασίες πάνω ή κάτω από τις επιτρεπόμενες, μπορούν όχι μόνο να σταματήσουν την ανάπτυξη της καλλιέργειας αλλά ακόμη και να προκαλέσουν καταστροφή της καλλιέργειας!
4) Η τροφή: Η επιλογή της σωστής τροφής που θα δώσουμε στα σαλιγκάρια είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας και παράλληλα το «κλειδί» (μαζί με την πιστοποίηση της Μονάδας), για να διαθέσουμε το προϊόν μας και σε αγορές του εξωτερικού.
Πολλές μονάδες χρησιμοποιούν τροφές που προορίζονται για πουλερικά, οι οποίες ωστόσο είναι ακατάλληλες για τα σαλιγκάρια. Η σωστή τροφή εξαρτάται από τη φάση ανάπτυξης (υπάρχουν τροφές για νεογνά, τροφές ανάπτυξης και τροφές αναπαραγωγής) ενώ καλό θα είναι να είναι πιστοποιημένη.
Επίσης, παρόλο που η καλλιέργεια φυτών (όπως ο ηλίανθος, το κοκκινογούλι, το ιταλικό τριφύλλι, το σπανάκι) είναι απαραίτητη σε κάθε μονάδα, ο ρόλος τους ως τροφή στις μονάδες Κλειστού τύπου είναι της τάξεως μόνο του 5%.
Προμήθεια γεννητόρων («μάνες») ή γόνου;
Ως «πρώτη ύλη» για την παραγωγή, θα πρέπει αρχικά να προμηθευτούμε είτε σαλιγκάρια ήδη ανεπτυγμένα («Μάνες»), είτε γόνο ο οποίος στη συνέχεια θα αναπτυχθεί.
Το υψηλό κόστος του γόνου, σε σύγκριση με αυτό των γεννητόρων («Μάνες»), καθιστά την επιλογή των γεννητόρων αναπόφευκτη. Εναλλακτικά μπορεί να κατασκευαστεί θάλαμος αναπαραγωγής για την παραγωγή γόνου (ο οποίος μπορεί να βρίσκεται ακόμη και σε διαφορετική τοποθεσία από τη Μονάδα).

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Κίνα: Πεθαίνουν στη δουλειά

Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι αιφνίδιοι θάνατοι από υπερκόπωση των Κινέζων εργαζομένων. Όπως αναφέρει η Κινεζική καθημερινή εφημερίδα «Modern Express», μόνο στην Νάντζινγκ της επαρχίας Γιάνγκσου, το νοσοκομείο της πόλης παρέλαβε, μόνο μέσα στο μήνα Απρίλιο, τις σορούς περίπου 30 νέων ανθρώπων στην ηλικία των 30 ετών, οι οποίοι πέθαναν εν ώρα εργασίας.
Εντωμεταξύ, αυξημένο κατά 10% είναι το ποσοστό το ποσοστό θανάτων από αιφνίδιο έμφραγμα κατά την διάρκεια της δουλειάς στην Κίνα. Πριν μερικές εβδομάδες, 200 εργαζόμενοι σε κινεζική μονάδα παραγωγής της Foxconn κατέφυγαν στην απειλή ομαδικής αυτοκτονίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αντίξοες εργασιακές συνθήκες και για το χαμηλό επίπεδο των αμοιβών.
Η διαπίστωση αυτή έρχεται να προστεθεί στα ευρήματα της Κινεζικής Ιατρικής Εταιρείας (ΚΙΕ), η οποία ανακοίνωσε πως το 60% των εργαζομένων γραφείου υποφέρουν από υπερκόπωση λόγω πολλών ωρών καθημερινής απασχόλησης. Η ΚΙΕ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα τους εννέα εργασιακούς τομείς, όπου οι Κινέζοι υπάλληλοι υποφέρουν πιο πολύ από κούραση. Κατά σειρά, οι εννέα τομείς είναι: κατασκευαστικός, οικονομικά, παιδεία, ΜΜΕ, νομικός, πληροφορική, διαφήμιση, υπηρεσίες εξυπηρέτησης καταναλωτών και μεσιτικές επιχειρήσεις.