Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Απειλές εκτοξεύει η Άγκυρα

  


Ρεπορτάζ:Χρήστος Μαζάνης

Μετά την εικονική αερομαχία τουρκικών μαχητικών με ισραηλινό αεροσκάφος τη Δευτέρα που μας πέρασε στην Ανατολική Μεσόγειο, σήμερα, μεσημβρινές ώρες, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί και απειλεί τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου που παίρνουν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό αδειοδότησης έρευνας εντοπισμού υδρογονανθράκων που προκήρυξε η κυβέρνηση της Κύπρου.

«Οι εταιρείες που συνεργάζονται με την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση δεν θα συμπεριληφθούν στα ενεργειακά σχέδια της Τουρκίας στο μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση έως σήμερα 29 εταιρείες έχουν καταθέσει 15 προσφορές για διεξαγωγή ερευνών στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων.

Η τελική απόφαση που θα καλύπτει 12 από συνολικά 13 οικόπεδα αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων έξι μηνών. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, προειδοποιεί και απειλεί τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου να αποσυρθούν και να μην πάρουν μέρος στον διαγωνισμό που προκήρυξε η κυπριακή δημοκρατία για την δεύτερη φάση αδειοδότησης έρευνας για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ» γιατί ισχυρίζεται ότι η περιοχή αυτή ανήκει στην υφαλοκρηπίδα του ψευδοκράτους και στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Εξάλλου όπως υπογραμμίζει ,«η λεγόμενη ΤΔΒΚ έχει αδειοδοτήσει την τουρκική εταιρεία TPAO για έρευνα και εξόρυξη στην ίδια περιοχή». Ισχυρίζεται δε ότι «η δεύτερη αδειοδότηση της κυπριακής δημοκρατίας στην περιοχή αυτή ανήκει στην υφαλοκρηπίδα του ψευδοκράτους». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα, η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων και δηλώνει ότι για την ένταση που θα προκληθεί στην περιοχή, υπεύθυνες θα είναι και οι διεθνείς εταιρείες πετρελαίου που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό».


Η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μιλώντας στη zougla.gr απαντά στις τουρκικές απειλές επισημαίνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει κανονικά τους διεθνείς διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση των θαλάσσιων οικοπεδων εντός της κυπριακής ΑΟΖ με τις διεθνείς εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ακούστε τι δήλωσε η κα Μαρκουλλή στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα:


Οι προσφορές έχουν κατατεθεί από 10 κοινοπραξίες και 4 εταιρείες από 15 χώρες. Στις εταιρείες περιλαμβάνονται η γαλλική Total SA (TOT), η Petronas Gas της Μαλαισίας, η KOGAS της Ν. Κορέας, η Delek Group του Ισραήλ, η ATP Oil & Gas των ΗΠΑ, η Novatek της Ρωσίας, η καναδική Petra Petroleum και η βρετανική Vitol Holding.

Υπενθυμίζεται πως η Noble Energy, η οποία έχει την άδεια για το εναπομείναν μπλοκ ανακοίνωσε πέρυσι πως ανακάλυψε αποθέματα φυσικού αερίου έως 226 δισ. κ. μ. εκτιμώμενης αξίας 100 δισ. ευρώ.

Αγοράζουν σαν τρελοί γερμανικά CDS!




Με ρυθμούς ρεκόρ συσσωρεύουν ασφάλιστρα κινδύνου έναντι του γερμανικού χρέους οι επενδυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Ένδειξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ότι οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ενδεχόμενο να πληγεί και η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης από την επιδείνωση της κρίσης χρέους.
Το ύψος των καθαρών θέσεων σε γερμανικά CDS συνεχίζει να κινείται ανοδικά για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, ενώ από τις 11 Μαΐου έχει αυξηθεί κατά 260 εκατ. δολάρια, στα 20,5 δισ. δολάρια, έναντι 16,1 δισ. δολ. τον περασμένο Ιούνιο.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πιάστηκαν στα χέρια Τατσόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)-Σταυρίδης (Δράση)

"ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ Γ.."
Όταν λέμε χαμός, εννοούμε χαμος!!! Δείτε ολόκληρο το βίντεο με τον τσακωμό των Τατσόπουλου και Σταυρίδης.. Βίντεο!


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_6739.html#ixzz1us2huhtt

Ο Καραμανλής είναι ήδη εδώ!




Έγραψε στο twitter o Αντώναρος>
"Άλλη μια μέρα που οι αρχιτέκτονες του πολιτικού φιάσκου προσφέρουν τις ανεκτίμητες συμβουλές τους στον 3° όροφο της Συγγρού."
Έγραψε στο twitter η Βόζεμπεργκ>
«Ο Συμπιλίδης υπέγραψε δήλωση μετανοίας ή το αδίκημα παραγράφηκε λόγω εικοσαετίας;».
«Διεγραψε από τό κόμμα 22 βουλευτες ο Προεδροςγια το ΟΧΙ στο μνημονιο 2! Τωρα, η θεση αυτη ειναι η πολιτική της Ν.Δ.... O tempora o mores!!»
Ο Στέφανος Μάνος, μόλις χθες δήλωσε πως θα επέστρεφε στη ΝΔ μαζί με τον Καραμανλή. Τυχαία όλα αυτά; Δεν νομίζω.
Το σίγουρο είναι πως ο Καραμανλής βρίσκεται ήδη εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός είναι ο λόγος που μαλάκωσε και ο Πάνος Καμμένος μια και «βλέπει» στην επόμενη μέρα.
Ακούγεται έντονα το σενάριο πως αν πάμε σε εκλογές μπορεί να προκύψει μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου με τον Καραμανλή στη Προεδρία της Δημοκρατίας, η επικεφαλής της ΝΔ στην οποία θα έχουν επιστρέψει η Ντόρα και ο Μάνος.
Τέλος, οι σχέσεις Καραμανλή-Τσίπρα είναι θαυμάσιες.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ιταλία: "Συνδρομή του στρατού για αντιμετώπιση επεισοδίων"

Η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Άννα Μαρία Καντσελιέρι δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ζητηθεί η συνδρομή του στρατού ώστε να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα βίαια επεισόδια που σημειώνονται σε όλη τη χώρα. Ο στρατός θα
μπορούσε να φυλάξει κτίρια τα οποία ενδέχεται να γίνουν στόχος βίαιων διαδηλώσεων, δήλωσε η Καντσελιέρι σε πολλές εφημερίδες. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων Equitalia και του βιομηχανικού ομίλου Finmeccanica.

«Ο κίνδυνος της κλιμάκωσης είναι υπαρκτός», υπογράμμισε η υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι: «Είναι μια κατάσταση που απαιτεί δραστικά μέτρα».

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί μια σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας, ενώ θα αυξηθούν και τα επίπεδα ασφαλείας, σημείωσε η Καντσελιέρι.

'Αγνωστοι έριξαν δύο βόμβες μολότοφ, που δεν εξερράγησαν, στα γραφεία της Equitalia στο Λιβόρνο χθες Σάββατο, ενώ μια επιστολή-βόμβα, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς δεν θα μπορούσε να έχει πυροδοτηθεί, έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας στη Ρώμη την Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επίθεση δέχθηκε ο Ρομπέρτο Αντινόλφι διευθύνων σύμβουλος της Ansaldo Nucleare, η οποία ανήκει στη Finmeccanica, από την FAI.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_7856.html#ixzz1umD1TYQ8

Η τηλεόραση της Ζούγκλας είναι γεγονός

  


Συντονιστείτε στις διαδικτυακές και τις τηλεοπτικές συχνότητες της Zougla TV. Το πάντρεμα του διαδικτυακού χώρου με την τηλεόραση άρχισε ήδη από την Κυριακή των εκλογών της 6ης Μαΐου και συνεχίζεται με την μετάδοση των τηλεοπτικών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα».

Από την Δευτέρα, 14 Μαΐου και στις 22:30 το βράδυ αρχίζει η δεύτερη φάση του τηλεοπτικού μας εγχειρήματος με την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» η οποία θα περιστραφεί γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις, το εκλογικό μαγειρείο και βεβαίως τις προοπτικές που ανοίγονται εν όψει των ενδεχόμενων επαναληπτικών εκλογών.

Στο ολοκαίνουργιο studio της τηλεόρασης, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος θα συζητήσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο και με τους άλλους καλεσμένους του για τον νέο πολιτικό χάρτη, τις αναπόφευκτες ρήξεις με το παρελθόν και το νέο σκηνικό που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές.

Τηλεοπτική μετάδοση σε Ελλάδα και Κύπρο

Το πρόγραμμα της zougla TV θα μεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο μέσα από ένα δίκτυο συνεργατών. Η μετάδοση θα έχει δύο παράλληλα σκέλη. Το διαδίκτυο αλλά και την δορυφορική τηλεοπτική εκπομπή του σήματος ώστε να αναπαραχθεί σε real time από τους συνεργάτες μας στην ελληνική περιφέρεια και την Μεγαλόνησο.

Οι 21 τηλεοπτικοί σταθμοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε είναι οι εξής:

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
(ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ)

1) ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
2) ΔΙΚΤΥΟ 1 – ΚΑΣΤΟΡΙΑ
3) ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ TV – ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟ-ΧΙΟ-ΣΑΜΟ
4) ENA CHANNEL – ΚΑΒΑΛΑ
5) ASTRA TV – ΒΟΛΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ
6) TV 10 – ΤΡΙΚΑΛΑ
7) ΕΝΑ TV – ΛΑΜΙΑ
8) DELTA TV – ΕΒΡΟΣ
9) PATRA TV- ΑΧΑΪΑ
10) WEST CHANNEL- ΚΟΖΑΝΗ
11) DION TV- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΙΕΡΙΑ
12) ΚΑΝΑΛΙ 4- ΚΡΗΤΗ
13) CORFU CHANNEL- ΚΕΡΚΥΡΑ
14) LEPANTO TV - ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ
15) ΗΠΕΙΡΟΣ TV
16) ΟΡΤ (Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση) ΗΛΕΙΑΣ
17) ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV – ΜΕΣΣΗΝΙΑ
18) ΖΕΥΣ TV- ΝΑΞΟΣ
19) ΑΡΚΑΔΙΚΗ TV- ΤΡΙΠΟΛΗ
(20) HIGH TV (ΑΤΤΙΚΗ)
(21) CHANNEL NINE (ΑΤΤΙΚΗ)

«Υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας»


Επτά-όρους έθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για την συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια στο Μαξίμου. «Εμείς από το πρωί διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο με τον....

οποίο έγινε η συζήτηση, καθώς θα προτιμούσαμε να γίνει συζήτηση και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, για να παραθέσουμε τις θέσεις μας και να προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού», είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι ο κ. Πρόεδρος Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη διακυβέρνησης του τόπου, καθώς το επόμενο διάστημα κρίνεται κρίσιμο, κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε, όπως είπε.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για επιστολή Παπαδήμου την οποία παρουσίασε ο κ. Παπούλιας στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, την οποία χαρακτήρισε «ανυπόγραφη». «Εμείς ζητήσαμε σαφή και επίσημη ενημέρωση για εξωτερικά θέματα, πραγματική οικονομία και την κατάσταση σε σχέση με τους εταίρους μας... Ζητάμε τη παρουσία με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και των ενόπλων δυνάμεων...

Είναι αδιανόητο να συζητάμε χωρίς να έχουμε σαφή εικόνα για την κατάσταση της χώρας... Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν έχουν δοθεί στοιχεία ως εκφοβισμό», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι σε αυτό δεσμεύτηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Καμμένος παρουσίασε 7 σαφείς προτάσεις και θέσεις για συμμετοχή του κόμματός του σε μια οικουμενική κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Μεταξύ άλλων, οι θέσεις περιλαμβάνουν την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, την άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου της μετοχικής πλειοψηφίας της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς αυτή ως αντισυμβαλλόμενος κατέχει μετοχές και μάλιστα ξένων επενδυτών, όπως είπε, την κατάρτιση λογιστικού ελέγχου της χώρας από το 1974, την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και μνημονίων - βάση συμβάσεων της Ε.Ε., τη συζήτηση για νομιμότητα συμβάσεων καθώς δεν έχει γίνει επικύρωση τους από τη βουλή, την ομόφωνη διακομματική αναθεώρηση άρθρου 86 για ευθύνη υπουργών με άμεση απόδοση ευθυνών και την ενημέρωση για τα πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων και τον έλεγχο εγγράφων.

Αν οι θέσεις μας εγκριθούν θα συμμετείχαμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα, είπε ο κ. Καμμένος.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_7843.html#ixzz1um4NGuta