Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το μυστικό του 8χρονου που άφησε άφωνη τη δασκάλα του

Άφωνη άφησε δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων
, ένας οκτάχρονος μαθητής, όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του πριν λίγες μέρες.

Μέχρι εκείνη τη μέρα, το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του.

Ο φίλος του οκτάχρονου, ανέφερε η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες, του είπε η μάμα του, δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη.

Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να του κόβει το σάντουιτς στη μέση, για να… μπορεί να το τρώει πιο εύκολα.

Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του. Κάθονταν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου το διάλειμμα, μοίραζαν το σάντουιτς και έτρωγαν μαζί.

Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της.

Η δασκάλα κράτησε το μυστικό των δύο οκτάχρονων και όπως είπε, νιώθει μεγάλη χαρά που έχει στην τάξη της ένα τέτοιο μαθητή.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου - αερικό

 Όλα του κόσμου τα πουλιά
όπου κι ανφτερουγίσαν               http://youtu.be/0daJ3PsOI2I
όπου κι αν χτίσαν την φωλιά
όπου κι αν κελαηδήσαν

Εκεί που φτερουγίζει ο νους
εκεί που ξημερώνει
μαργώνουν τα πουλιά της γης
κι ούτε ένα δεν ζυγώνει

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό                  

Ανάσα είναι καυτερή
και στέπα του Καυκάσου
η σκέψη που παραμιλά
και λέει τα όνειρά σου

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γιατί αποκάλυψε ο Γιαννούλης το όνομα του Φερεντίνου


Μετα το σάλο που δημιουργήθηκε απο την αποκάλυψη του ονόματος του παρουσιαστή με τις κοκαίνες, ο τραγουδιστής Μ. Γιαννούλης αποκαλύπτει γιατί είπε το όνομα του Φερεντίνου, ενώ εκφράζει την πίκρα του για τη διαφορετική αντιμετώπιση που είχε ο ίδιος σε παρόμοια περιπέτεια πριν μερικά χρόνια…. Διαβάστε τι έγραψε




Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_9135.html#ixzz1rCGYWLUe

Δείτε ποιος είναι ο παρουσιαστής με την κοκαίνη


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Σοκάρει με αυτά που γράφει ο Ματθαίος Γιαννούλης -ιδιαίτερα αυτά που γράφει για τον Μίνωα Κυριακού και θα του δημιουργήσουν προβλήματα- μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, για τον.....






παρουσιαστή με τα ναρκωτικά, του οποίου το όνομα αποκαλύπτει!!!


Δείτε τι έγραψε :

στο facebook http://www.facebook.com/mat.giannoulis κι έχει ήδη 500 σχόλια!


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_4022.html#ixzz1rCFyVEUx

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΠΑΜ> Δυο μέρες για τη Δημοκρατία

 





Ο διασυρμός της χώρας από το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό έφθασε στο αποκορύφωμά του το διήμερο της εθνικής επετείου 24-25 Μαρτίου. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μιλούν πλέον για το ολοκληρωτικό καθεστώς της τρόϊκας και της κυβέρνησης Παπαδήμου στην Ελλάδα μετά την πρωτοφανή αστυνομοκρατία και βία στους δρόμους της Αθήνας και όπου αλλού έγιναν παρελάσεις, προκειμένου αυτοί που ξεπουλάνε τον λαό και την χώρα να …γλυτώσουν το τομάρι τους από οργή του λαού.

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί Έλληνες πολίτες αψήφησαν το κράτος του Μνημονίου και το «μαύρο μέτωπο» των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που το στηρίζουν και πήραν τους δρόμους με σημαίες και τραγούδια για την δημοκρατία, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία.

Το επίκεντρο των ειρηνικών διαδηλώσεων, με άλλους τρόπους αντίστασης και ανυπακοής αφού το κέντρο της Αθήνας γύρω από την πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένο και αυστηρά φρουρούμενο, έγινε η Μαραθώνια Αντιμνημονιακή Πορεία στις 24 Μαρτίου, από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και οι συγκεντρωμένοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς φωνάζοντας συνθήματα σε όλη την διάρκεια της πορείας κατά των μνημονιακών μέτρων και της κατοχής. Η όλη οργάνωση έγινε στα χνάρια των μαραθώνιων πορειών Ειρήνης του Λαμπράκη από το Μέτωπο των Αντιμνημονιακών Κινημάτων, στο οποίο από την Τετάρτη 21/3 συμμετείχε και το ΕΠΑΜ.

Στους συνδιοργανωτές ήταν, μεταξύ άλλων, πολλοί Δήμοι της Αττικής, το Κίνημα της Σπίθας, οι Αγανακτισμένοι-Αποφασισμένοι, η Δημοκρατική Αναγέννηση, το Άρμα Πολιτών, οι 300 Έλληνες κ.ά.
Όλα τα μέλη και οι φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι μαχητές και θέλουν και μπορούν να δώσουμε όλοι ενωμένοι την μάχη των ανεξάρτητων ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ.

Την Κυριακή, 25 Μαρτίου, το ΕΠΑΜ Αθήνας μαζί με το ΕΠΑΜ Καλλιτεχνών προετοίμασαν και πραγματοποίησαν συγκέντρωση-εκδήλωση στον χώρο μπροστά στην Παλαιά Βουλή, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, μετά την παρέλαση που έγινε μπροστά στην άδεια πλατεία και τις δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι συναγωνιστές/στριες του ΕΠΑΜ, με οργάνωση και περιφρούρηση κατάφεραν, κινούμενοι κατά ομάδες συντονισμένα στο κέντρο της πόλης, να παρακάμψουν τα αστυνομικά μέτρα και να «καταλάβουν» από νωρίς τον προαύλιο χώρο της Παλαιάς Βουλής. Στην συνέχεια, αφού τίμησαν τον εθνικό Ήρωα, τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί με όσους φίλους από άλλα κινήματα είχαν έρθει εκεί. Επίσης, ο ηθοποιός και φίλος του ΕΠΑΜ, Νίκος Καλογερόπουλος, διάβασε τον Λόγο του «Γέρου του Μωρηά» στην Πνύκα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, βαδίσαμε όλοι μαζί προς την Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια για κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου. Οι τεράστιες δυνάμεις καταστολής που είχαν αποκλείσει την περιοχή, μη έχοντας καμιά δικαιολογία, δεν τόλμησαν να μας εμποδίσουν.

Την ίδια ώρα, σε άλλες περιοχές της Αθήνας και σε επαρχιακές πόλεις, όπως η Αγία Παρασκευή, τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη και αλλού, τα μέλη του ΕΠΑΜ έδωσαν το παρών στις τοπικές δράσεις αντίστασης αποδοκιμάζοντας τους νενέκους και τους προσκυνημένους.

Καταγγέλλουμε την άθλια επιχείρηση πολιορκίας της δοτής κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» που δεν δίστασε να συλλάβει πολλούς διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ΕΠΑΜίτες, οι οποίοι βάδιζαν ειρηνικά προς τους χώρους των παρελάσεων ή κολλούσαν αφίσες με το κάλεσμά τους.

Σε πείσμα κάθε τρομοκρατίας και προβοκατορολογίας που διέσπειραν τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης επί ημέρες και των αριστερών μηχανισμών, οι οποίοι δια της απουσίας τους από το κέντρο της Αθήνας διευκόλυναν προεκλογικά το καθεστώς, οι πολίτες έδωσαν το παρών στους δρόμους, έσπασαν τον τρόμο και έστειλαν το μήνυμα ότι εδώ δεν είναι Αργεντινή…, δεν έχει ελικόπτερα, έχει φυλακή! Είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο νέο Ράϊχ της της Χρεοκρατίας και γιόρτασαν το ’21 συλλογικά και μαχητικά, εκφράζοντας το λαϊκό αίσθημα της φιλοπατρίας και της οργής απέναντι στο καθεστώς που προσπαθεί να εξαθλιώσει και να ποινικοποιήσει τις ζωές μας. Τους μισθούς, τις συντάξεις, τα μεροκάματα τα εξαφάνισαν. Δεν θα τους αφήσουμε να εξαφανίσουν και εμάς!

Το ’21 Ήταν η Αρχή, Έρχονται Αγώνες ξανά Παλλαϊκοί!
Ολοι Μαζί, Να Φύγουν οι Ναζί!

http://www.epam-hellas.gr/Deltia_typou/697/Duo_meres_gia_tin_Dimokratia....htm

Σε χέρια επενδυτών του Κατάρ πέρασε το νησί Οξειά;


Σε χέρια επενδυτών του Κατάρ πέρασε το νησί Οξειά;

Τις τελευταίες ώρες, έντονη είναι η φημολογία πως το νησί Οξειά, συνολικής έκτασης 5.500 στρεμμάτων, στον Πατραϊκό Κόλπο, πωλήθηκε σε επενδυτές από το Κατάρ έναντι του ποσού των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, μετά από σχετικό δημοσίευμα στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω νησάκι ανήκει στην οικογένεια Σταμούλη, οικογένεια Ομογενών από την Αυστραλία, με αμύθητη περιουσία εντός κι εκτός Ελλάδος. Μάλιστα, ο Χάρης Σταμούλης είχε «προκαλέσει» με την επιλογή του να πληρώσει πριν από λίγα χρόνια 25 εκατομ. δολάρια για την αγορά σπιτιού στην πιο ακριβή περιοχή της Μελβούρνης, το Τουράκ. Επρόκειτο δε, για την ακριβότερη αγοραπωλησία σπιτιού στην ιστορία της πόλης.

Τον τελευταίο χρόνο, το νησάκι στο σύμπλεγμα των Εχινάδων του Πατραϊκού, είναι προς πώληση, με φωτογραφίες του να φιγουράρουν σε ιστοσελίδες μεγάλων διεθνών μεσιτικών πρακτορείων με τιμή πώλησης τα 6,9 εκατομ. δολάρια. Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα νησί, με αποθέματα μάρμαρου καλής ποιότητας. Η τελευταία φορά που ακούστηκε κάτι για το συγκεκριμένο νησί ήταν το 2008, όταν είχαν «φουντώσει» οι φήμες για ενδιαφέρον Ρώσων Μεγιστάνων.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για «κλείσιμο» της συμφωνίας αγοραπωλησίας του εν λόγω νησιού μεταξύ της οικογένειας Σταμούλη και επενδυτών από το Κατάρ, οι οποίοι θεωρούν τη θέση του στρατηγικής σημασίας για το επενδυτικό τους ενδιαφέρον σε Αστακό και Ιόνιο.

Το νησί έχει συνολική έκταση 5.500 στρεμμάτων. Είναι αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει καθαρό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Χαμός στον αγιασμό των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"


Σήμερα το απόγευμα έγινε ο αγιασμός έξω απο τα γραφεία στην Συγγρού.. Εκατοντάδες συμπολίτες μας παρευρέθησαν στο πλευρό του Καμμένου.. Δείτε τις φωτογραφίες



 


Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα παραχώρησε εναέριο χώρο.......

 στο Pirate Bay!





Σε μια κίνηση, που προκαλεί σοκ αλλά μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από το οικονομικό τέλμα και να ανοίξει το δρόμο για ανάπτυξη της τεχνολογίας, προχώρησε η χώρα, υπογράφοντας συμφωνία με την ομάδα "The Pirate Bay" για αποκλειστική χρήση από την τελευταία του ελληνικού εναέριου χώρου από τα 8.000 ως τα 9.000 πόδια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στο πρόγραμμα LOSS, το οποίο αφορά servers που θα αιωρούνται σε ύψος, προκειμένου οι αντιπειρατικές αρχές να είναι αναγκασμένες να κάνουν χρήση αεροπλάνων για να τους κλείσουν.


Η συμφωνία αναφέρει ότι το Pirate Bayθα έχει για πέντε χρόνια άδεια χρήσης και αναδιανομής χρήσης του εναέριου χώρου στα 8.000-9.000 πόδια καθώς και απεριόριστη χρήση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων από τα 2.350 ως το 24.150 MHz. Για την χρήση των προαναφερόμενων, η Ελλάδα θα πληρωθεί με ψηφιακά αγαθά.

http://news247.gr/

Δραματικές περικοπές τον Ιούνιο


Δραματικές περικοπές τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τη συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα, Ματίας Μόρς, καθώς παραδέχτηκε την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου, έρχονται νέα μέτρα και η έμφαση αυτή τη φορά θα δίνεται στη μείωση των κρατικών δαπανών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Μορς Ματίας, αφού πια σχεδόν εξαντλήθηκαν όλες οι φορολογικές αυξήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, η πρόσθετη εξοικονόμηση θα προέλθει από τη μείωση δαπανών διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά:

1. Περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο όμως που να διατηρείται η κοινωνική προστασία.
2. Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες χωρίς όμως να αμφισβητείται η αμυντική ικανότητα της χώρας.
3. Αναδιάρθρωση της κεντρικής και δημόσιας διοίκησης η οποία θα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό – άρα απολύσεις.
4. Περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και στα δαπάνες των νοσοκομείων και επιδομάτων πρόνοιας.
5. Μονόδρομος οι μειώσεις στους μισθούς

Στο στόχαστρο των τροϊκανών μπαίνουν επίσης τα επιδόματα, για να εξοικονομηθούν 1,2 δισ. ευρώ.
zougla.gr

Άλμα που κόβει την ανάσα(Video)

Πουλούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε Κορινθία και Αχαΐα

Πουλούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε Κορινθία και Αχαΐα
«Χειροπέδες» σε έναν 47χρονο και έναν 38χρονο, για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου χθες το βράδυ.


Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο δράστες κατείχαν και πουλούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές Κορινθίας και Αχαΐας, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία μαζί τους όπου συμφωνήθηκε η αγορά ενός κιλού κάνναβης, έναντι του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ.
Για τη σύλληψη των δραστών οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 760 γραμμάρια κάνναβης.
Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε στον 38χρονο, οι αστυνομικοί βρήκαν 1.900 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών, ενώ σε έρευνα που ενεργήθηκε στο όχημα του, με το οποίο είχαν μεταβεί στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Στη συνέχεια σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, βρήκαν και κατέσχεσαν κοντά στην οικία των δραστών, άλλες τρεις σακούλες με κάνναβη, 1.030 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών.
Newsbomb.gr.

Η λύση ΔΕΝ είναι οι μισθοί, βλάκα!


Η λύση ΔΕΝ είναι οι μισθοί, βλάκα!

Απλά για να καταλάβουμε όλοι πόσο μεγάλη βλακεία είναι αυτό που μας λένε: κόψτε τους μισθούς σας για να γίνετε ανταγωνιστικοί και να βγείτε από την κρίση. Η Ελλάδα δε θα γίνει ποτέ ανταγωνιστική κόβοντας τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, σφαγιάζοντας τα επιδόματα αδείας και τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, κι αφήνοντας τα Ελληνόπουλα να δουλεύουν με βασικό μισθό τα 150 ευρώ (όπως ονειρεύεται η τρόικα).

Όχι, όχι μόνο γιατί οι εργαζόμενοι των 150 ευρώ το μήνα , την ώρα που η τιμή της βενζίνης θα έχει φτάσει τα 2 ευρώ, θα ψοφάνε της πείνας και δε θα έχουν δύναμη ούτε να σηκώσουν το χέρι τους και να δουλέψουν. Αλλά γιατί, πολύ απλά, Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Είναι θέμα παραγωγικότητας. Όχι μόνο της εργασίας, αλλά όλων των συντελεστών της παραγωγής -του κεφαλαίου και των φυσικών πόρων, επίσης- σε συνδυασμό με τις συνθήκες (γραφειοκρατία, διαφθορά κ.λπ.) που δημιουργεί μια οικονομία για την αξιοποίηση των συντελεστών αυτών. Σε ό,τι αφορά το εργατικό κόστος, πάντως, δεν είναι θέμα του τι δίνεις στον εργαζόμενο (σε μισθό), αλλά του τι παίρνεις από αυτόν (σε αποτέλεσμα εργασίας). Αλλιώς, πολύ απλά, θα δίναμε σε όλο τον κόσμο τον ίδιο –κομμουνιστικό- μισθό και θα λύναμε το πρόβλημα.
Διότι, τι λέει το περίφημο μοντέλο ανάπτυξης της Βραζιλίας που –τόσο ανεύθυνα- επικαλούνται ορισμένοι, ως παράδειγμα προς μίμηση; Λέει: δώστε 150 ευρώ στον εργαζόμενο και τότε θα έρθει η τάδε ξένη πολυεθνική, θα παίρνει στη δούλεψή της 6-7 Ελληνόπουλα στο χιλιάρικο και θα έχετε ανάπτυξη. Και θα πανηγυρίζουν οι φωστήρες για την ανάπτυξη αυτή του 5%, την ώρα που ο ελληνικός λαός θα πεθαίνει της πείνας.
Ακόμη και τότε, όμως, μην είστε τόσο σίγουροι ότι θα έρθει έστω κι αυτή η –πληρωμένη με το αίμα του Ελληνα πολίτη- ανάπτυξη… Διότι, για σκεφτείτε το λιγάκι: Τι πάμε να κάνουμε με τους μισθούς της πείνας; Ποιους πάμε να ανταγωνιστούμε; Πάμε να μειώσουμε το εργατικό μας κόστος κάτω από τα όσα παίρνει ο Κινέζος και ο Ινδός; Θα το καταφέρουμε ποτέ αυτό; Είναι δυνατόν; Ή θα καθόμαστε, σα το Χότζα, να κλαίμε πάνω από το μουλάρι, που μόλις το είχε «εκπαιδεύσει» να μην τρώει, πήγε και ψόφησε το αναθεματισμένο;
Και η Βουλγαρία το έχει κάνει. Εχει ισοπεδώσει τους μισθούς, δήθεν για να γίνει ανταγωνιστική. Επειδή της το υπέδειξαν/επέβαλλαν οι ξένοι φωστήρες, δηλαδή. Είδατε εσείς καμιά ξένη επένδυση της προκοπής να πηγαίνει Βουλγαρία; Θα σας απαντήσω εγώ, για να μην το ψάχνετε. Όχι. Γιατί πολύ απλά, η λύση ΔΕΝ είναι οι μισθοί, βλάκα.
Η λύση είναι να δεις τι μπορείς να κάνεις καλύτερα από τους άλλους. Όχι αναγκαστικά φτηνότερα. Το γαλλικό κρασί προφανώς και δεν είναι το φθηνότερο στον κόσμο. Εχει καταφέρει να πείσει, όμως, ότι αξίζει να ξοδέψεις κάτι παραπάνω για να πιεις κρασί τέτοιας ποιότητας. Από την άλλη, το ελληνικό ελαιόλαδο ΕΙΝΑΙ το καλύτερο στον κόσμο. Κι όλο που καταφέραμε να κάνουμε είναι να το πουλάμε χύμα –και σε τιμές εξευτελιστικές- στην Ιταλία, να το εμφιαλώνουν σε όμορφα μπουκάλια οι Ιταλοί και να το πουλάνε –πανάκριβα- σε όλο τον κόσμο.
Γιατί πολύ απλά, η λύση ΔΕΝ είναι οι μισθοί, βλάκα.

Γενναιόδωρες αυξήσεις στους μισθούς των Γερμανών


Γενναιόδωρες αυξήσεις στους μισθούς των Γερμανών
       
Σε συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για τις μισθολογικές αυξήσεις των δημόσιων υπαλλήλων στη Γερμανία μετά τις στάσεις εργασίας που έπληξαν ιδιαίτερα τα αεροδρόμια και τα σχολεία τις προηγούμενες εβδομάδες, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα πάρουν αύξηση 6,3% στις αποδοχές τους για το διάστημα έως τον Αύγουστο του 2013.

Το εργατικό συνδικάτο Verdi μαζί με το DBB των δημόσιων υπαλλήλων διεκδικούσαν αυξήσεις 6,5%.

Η γερμανική κυβέρνηση και τα συνδικάτα κατέληξαν σε συμφωνία αργά το βράδυ της Παρασκευή έπειτα από 40 ώρες διαπραγματεύσεων.