Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Άκου Πύρρο

Άκου Πύρρο
Διάβασα το… παράπονό σου, ότι «μου είπανε ότι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω«. Απ” όπου κι αν είσαι έχεις δικαίωμα να μιλάς κι όποιος επιχειρήσει να σου το στερήσει είναι απλά ρατσιστής (δηλαδήβλάκας). Με άγγιξαν τα λόγια σου… Είπες: «Εγώ πράγματι μεγάλωσα στηνΑλβανία. Κι επειδή έζησα ό,τι γινόταν εκεί, αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία.
Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί, ή 10 αυγά, ή60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα, με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ. Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζαπάνω απ” το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους. Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι από εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες, δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε αλλά, να μην το ζήσετε ποτέ«.
Άκου Πύρρο. Εγώ μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι λίγο μεγαλύτερος (έξι χρόνια) από σένα και Χότζα δεν έζησα. Επειδή προέρχομαι από οικογένειααγωνιστών, με τον παππού μου εξόριστο και τον πατέρα μου να παλεύει για τα δικαιώματα του εργάτη, φόβο δεν νιώσαμε στο σπίτι μας.
Άκου Πύρρο. Εγώ μεγάλωσα πηγαίνοντας στο Μινιόν τα Χριστούγεννα. Εσύ δεν το πρόλαβες. Οι περισσότερες από τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσειςέκλεισαν, προκειμένου να έρθουν ξένοι καπιταλιστές να εκμεταλλευτούν τον κόσμο της εργασίας. Όχι πως έχει διαφορά η εθνικότητα του αφεντικού, γιατί -κανονικά- αφεντικά έχουν μόνο οι σκύλοι.
Άκου Πύρρο. Εγώ τις μόνες ουρές που θυμάμαι ήταν όταν με πήγαινε η μητέρα μου να ψωνίσουμε παπούτσια στα πολυκαταστήματα και στην Ερμού. Από Έλληνες υποδηματοποιούς. Και ρούχα, όμορφα ρούχα. Μεκλωστοϋφαντουργία ανεπτυγμένη στη χώρα και εξαγωγές.
Άκου Πύρρο. Είχαμε πάντα άφθονο φαγητό. Μας έστελναν και Θείοι από την Κω, που είχαν τα χωραφάκια τους. Καλά να είναι, τα έχουν ακόμα, αλλά η αγροτιά μας σταμάτησε να παράγει προϊόντα πρώτης ανάγκης, για να βγάζει τρούφες μανιτάρια, που χρειάζονται στα γκουρμέ εστιατόρια τηςΕυρώπης. Κι έρχονται αυτοί, μέσα από τα λόγια σου, να μας απειλήσουν ότι θα πεινάσουμε.
Άκου Πύρρο. Εγώ μεγάλωσα πηγαίνοντας βόλτα μέχρι τα Ναυπηγεία. Ήταν τρία χρόνια, αφότου έφερες εσύ το χρυσό από τη Βαρκελώνη, που τα έκλεισε ο Αντρέας, το κόμμα του οποίου υπηρετείς.
Άκου Πύρρο. Είχαμε κι εργοστάσιο ζάχαρης, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε εισαγωγή από τη Σερβία. Την ίδια Σερβία που βομβάρδιζαν οιΕυρωπαίοι φίλοι μας. Τώρα Πύρρο τη ζάχαρη τη φέρνουμε από τηΓερμανία. Της Μέρκελ.
Άκου Πύρρο. Όταν σηκώθηκες στη Βαρκελώνη και τραγούδησες (άτσαλα, αλλά δεν βαριέσαι, ποιος νοιάζεται) κλαίγοντας τον Εθνικό μας ύμνο,έκλαιγα στην εφημερίδα που δούλευα. Όταν σηκώθηκες στη Βουλή και φώναξες «ναι» στο μνημόνιο, χιλιάδες Έλληνες έκλαψαν. Όχι από περηφάνια Πύρρο, αλλά από καημό, γιατί έχασαν το βιος μιας ζωής, γιατί έκλεισε το μαγαζάκι τους, γιατί τους (ναι Πύρρο, εσύ) καταδίκασες στη φτώχεια.
Άκου Πύρρο. Όταν σου φώναξε ο Ιακώβου «κάτσε κάτω από την μπάρα» ανατρίχιασα. Γίγαντας έμοιαζες στα μάτια μου κι ας μας χωρίζουν αρκετοί πόντοι στο ύψος. Όταν ψέλλιζες «ναι» στο μνημόνιο έμοιαζες (πολιτικά)νάνος κι αναζητούσα τον γίγαντα. Πού ήταν αυτός κρυμμένος, γιατί δεν πετάχτηκε να σε σταματήσει;
Άκου Πύρρο. Είμαι σίγουρος ότι το κλάμα σου στον ΣΚΑΪ ήταν αληθινό. Είμαι σίγουρος ότι φοβάσαι για τα παιδιά σου/μας. Κι εγώ έχω δύο παιδιά. Δεν έχω τη δική σου οικονομική άνεση, αλλά δεν φοβάμαι για το μέλλον τους. Θα τη βρουν την άκρη τους. Γερά να είναι. Φοβάμαι μήπως όταν μεγαλώσουν λυγίσουν, τη στιγμή που θα πρέπει να πουν τα δικά τους ΟΧΙ, να οικοδομήσουν τα δικά τους Πολυτεχνεία, όταν θα σταθούν απέναντι στην εξουσία, να φάνε χημικά στη μούρη.
Άκου Πύρρο. Όταν έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, η γυναίκα μου ήταν έγκυος στη μεγάλη μας κόρη. Όταν αργότερα είδαμε μαζί το DVDτης τελετής έναρξης, προσπαθούσα να της μάθω (της κόρης μου) ποιοι ήσασταν εσείς με τη Φλόγα.
Της μιλούσα για τα κατορθώματά σας κι αν ακολουθήσει τον δρόμο του αθλητισμού, θα ήμουν περήφανος αν πετύχαινε το 1/1000 όσων εσύ πέτυχες. Αν πάλι θελήσει να ασχοληθεί με την πολιτική θα της πω «τον βλέπεις αυτόν; Κοίτα να μην γίνεις έτσι«.
Άκου Πύρρο. Η πείνα παλεύεται. Αυτή η χώρα, όπως και η Αλβανία, έχει αντέξει. Έχει πολεμήσει, έχει μεγαλουργήσει. Ήταν ενωμένη απέναντι στην πείνα κι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη του ΕΑΜ. Ότι οργάνωσε τον λαό, ότι περιόρισε το φαινόμενο των θανάτων από την πείνα στην Κατοχή. Και τότε ΟΧΙ είπαμε, Πύρρο. Και δεν ήταν μόνο κομμουνιστές στο ΕΑΜΠύρρο. Η πείνα αντέχεται, η υποταγή δεν υποφέρεται.
Αν με ρωτάς αν προτιμώ να πεινάσω, ή να γίνω γιουσουφάκι των Ευρωπαίων, σου λέω με βεβαιότητα ότι θα πεινάσω, αλλά θα τους στείλω στον διάολο. Κι αυτούς κι όσους τους υπηρέτησαν.
Ως αθλητή θα σε τιμώ για πάντα. Μας έκανες να νιώσουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Κι όταν χαμογέλαγες την ώρα που σήκωνες τα βάρη, όταν γύριζες αριστερά και δεξιά το κεφάλι, αναρωτιόμουν «πόσα κιλά, Θεέ μου«. Και δεν εννοούσα αυτά που είχες στην μπάρα, αλλά αυτά που κουβαλούσες πάνω σου.
Ως πολιτικό θα σε φτύνω. Γιατί υπέγραψες την καταδίκη όσων σε λάτρεψαν. Και θα αναρωτιέμαι μια ζωή, αν τα… καλαμπαλίκια τα άφησες στο ταπί, ή αν στα έκοψαν οι σύντροφοί σου. Ελπίζω μια φορά στη ζωή σου να αναρωτηθείς αν άξιζε τον κόπο

Γιώργος Κογκαλίδης


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΟΧΙ Έπρεπε να το είχαν πει από την αρχή όπως είχαν πει προεκλογικά!


Της Λίας Καλλέργη.


Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αποφασίσουν μέσα σε τρομοκρατία και σε άθλια προπαγάνδα! Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης … ή πιο σωστά Εξαπάτησης, βομβαρδίζουν τα ήδη ζαλισμένα κεφάλια με τρόμο για μια επικείμενη καταστροφή λες κι αυτό που ζούμε είναι καλό και υπάρχει και κάτι χειρότερο… Και η κυβέρνηση που εκλέχθηκε από τους πολίτες για την αλλαγή, από την πρώτη στιγμή διαβεβαίωσε τους Δανειστές- Εκβιαστές την Τρόικα που μετονόμασε σε Θεσμούς πως είναι σίγουρο ότι θα πάρουν τα χρήματα που ζητούσαν…
  Όχι μόνο δηλαδή αποδέχθηκε το Χρέος που οι Διεθνείς Τοκογλύφοι υποστηρίζουν ότι βαραίνει την Ελλάδα αλλά και μας είπε πως είναι και πατριωτικό μας καθήκον! Η κυβέρνηση αυτή, τόσους μήνες διαπραγματεύεται με τους επικεφαλείς των…Θεσμών!!! Και όλο αυτό το διάστημα η χώρα ζει σε ένα πέπλο νιρβάνα !? Πότε αυτή η κυβέρνηση ενημέρωσε τους πολίτες για το Χρέος ;;;; Πότε αυτή η κυβέρνηση ενημέρωσε για μια άλλη λύση εκτός της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης ;;;;

 Πώς είναι δυνατό να καταφέρει τώρα να πείσει τους πολίτες ότι επιλέγοντας κάτι διαφορετικό από εκείνο που οι εκπρόσωποι των Διεθνών Τοκογλύφων υποστηρίζουν ότι οφείλουμε να υποστούμε σαν λαός, είναι και το σωστό όταν τους έχει μετονομάσει σε Θεσμούς ;;;; Ξέρετε τι θα πει η λέξη, που κάθε φορά που την ακούω τρελαίνομαι ;;;; 

 Πως είναι δυνατό να πείσει εκείνους που για μία φορά στην ζωή τους αποφάσισαν να πάνε να ψηφίσουν μπας κι αλλάξει κάτι… και πήγαν και τους ψήφισαν, πώς είναι δυνατό να τους ξαναπείσει να την ψηφίσουν όταν από την πρώτη στιγμή της εκλογής της επέλεξε πολιτικές πρακτικές και πρόσωπα που ο λαός είχε απορρίψει από την Πόρτα κι εκείνη τους επανέφερε από το Παράθυρο ;;;;
Είναι τυχαίο το γεγονός των κλειστών Τραπεζών ;

 Ο Έλεγχος Κεφαλαίων αφορά άραγε μόνο τους απλούς πολίτες; Γιατί η Κίνηση Κεφαλαίων μέσω διαδικτύου δεν σταματά επίσης ; Μήπως ο στόχος είναι μόνο η τρομοκράτηση των απλών πολιτών ;;;
Τυχαία επιλέχθηκε η ίδια μέρα με την πληρωμή των συντάξεων ;;;;
Πώς να με πείσετε εμένα την καχύποπτη… ότι δεν με δουλεύετε κανονικά και αυτή την φορά ;;;;

Εγώ φταίω πάλι ;

 Προσωπικά θα ψηφίσω ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αλλά εγώ ξέρω τι σημαίνει αυτό το ΟΧΙ ! Είναι το ίδιο ΟΧΙ των προγόνων που αγωνίστηκαν για την Λευτεριά της πατρίδας μου! Αλλά Δεν χρειαζόταν να με ρωτήσουν! Έπρεπε να το είχαν πει οι κύριοι και οι κυρίες αυτής της κυβέρνησης και μάλιστα όχι τώρα μετά από μήνες ακολούθησης πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων με το πρόσχημα μια διαπραγμάτευσης!
Έπρεπε να το είχαν πει από την αρχή όπως είχαν πει προεκλογικά!

Και το τελευταίο… για την πρώτη φορά κυβέρνηση αριστεράς.
Δεν με αφορά γιατί τώρα το μόνο που με νοιάζει είναι μια Κυβέρνηση Ελληνική πραγματικά!
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ;
Αυτό μόνο χρειαζόμαστε πάντα!!!
Πριν Τώρα και στο Μέλλον !

Βόλος 30/6/15