Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Προσέξτε την αντίδραση της Μέρκελ στην ισοφάριση της Εθνικής.


Μπράβο στους Έλληνες και τον Πιλάβιο που σηκώθηκαν και φώναξαν γκολ με σφιγμένες γροθιές μπροστά στην Αγκέλα Μέρκελ και τον Πλατινί. Προσέξτε την αντίδραση της Γερμανίδας.



Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ:


Ο John Perkins υπήρξε εξέχον μέλος της μυστικής ομάδας "οικονομικών εκτελεστών", που χρησιμοποιούσε ψευδείς οικονομικές εκθέσεις, νοθευμένες εκλογές, εξαγορές συνειδήσεων, εκβιασμούς, σεξ, στρατιωτικά πραξικοπήματα και δολοφονίες, με στόχο την εξάπλωση της αμερικανικής αυτοκρατορίας μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ύστερα από πολύχρονη εσωτερική πάλη, ανάμεσα στις ενοχές και στο φόβο του να πει την αλήθεια, ο Perkins συναντά την κόρη ενός δολοφονημένου προέδρου και για πρώτη φορά μιλά ανοιχτά μπροστά σ' ένα εξαγριωμένο λατινοαμερικανικό κοινό.

Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες σκηνές σε στιλ φιλμ νουάρ και αποκλειστικές εξομολογήσεις του συγγραφέα μπεστ σέλερ John Perkins (Confessions of An Economic Hitman, The Secret History of the American Empire), αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν οι κυβερνήτες του σύγχρονου κόσμου, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας και στους λόγους για τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στη φτώχεια. Είναι η απόλυτη απάντηση στο ερώτημα του πρώην προέδρου Μπους "Γιατί μας μισούν;"...




Όπου ευημερούν οι αριθμοί και οι θεωρίες συνήθως δεν ευημερούν οι άνθρωποι. Και δυστυχώς εδώ και καιρό οι αναλύσεις και οι θεωρίες είναι πολλές.

Κρίση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τρόικα, επιμήκυνση, πτώχευση, σπρέντ, οίκοι αξιολόγησης. Τι είναι η κρίση και όλα όσα γέννησε σε όρους, αλλά και καταστάσεις; Τι σημαίνουν όλες οι λέξεις που ξαφνικά μάθαμε να χρησιμοποιούμε;

Μέσα σε δύο χρόνια γίναμε πιο σώφρονες, ρίχνουμε ανάθεμα στο παρελθόν της ευδαιμονίας και κυρίως φοβόμαστε. Από την άλλη υποψιαζόμαστε πως κάποιοι παίζουν παιχνίδι στις πλάτες μας, ετοιμάζουν τα χειρότερα για την Ελλάδα και εμφανίζουν ως μονόδρομο τον δρόμο που οδηγεί στον γκρεμό.

Το «Κουτί της Πανδώρας» «ξεφυλλίζει» το λεξικό της κρίσης.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η φωτογραφία του "γονατισμένου" Έλληνα κάνει το γύρο του Ίντερνετ



Το μήνυμα τους με τον δικό τους τρόπο στέλνουν σε όλο τον κόσμο οι έλληνες χρήστες του διαδικτύου. Μια φωτογραφία που είναι αφιερωμένη στις ελληνικές εκλογές, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Internet, με τον τίτλο «Γονατίζω για να βάλω δύναμη να σηκωθώ». Σε Facebook, Twitter και άλλα....





κοινωνικά δίκτυα, η εικόνα του γονατισμένου έλληνα με φόντο τη γαλανόλευκη, στέλνει το μήνυμα της παγκοσμίως, σε όσους συκοφαντούν τη χώρα μας. Μάλιστα η εικόνα του γονατισμένου έλληνα, είναι άκρως συμβολική, δείχνοντας πως ο λαός μας μπορεί να «γονατίζει», αλλά στο τέλος πάντα καταφέρνει να στέκεται όρθιος και να ξεπερνά τα εμπόδια και τις δυσκολίες.

Πρωτιά στη ΝΔ δίνουν οι εξιτπολάδες>





Δυστυχώς χάσαμε. Από αύριο Δευτέρα οι Έλληνες μπορούμε να αυτοκτονούμε απερίσπαστα, χωρίς κανείς να δίνει σημασία. Ποιοι αγανακτισμένοι, ποιος φούφουτος;
Είμαστε άξιοι της τύχης μας...Δεν έχουμε πλέον δικαίωμα να μουτζώνουμε παρά τον εαυτό μας.

Kαλή ψήφο!

Ο Μπέρτραντ Ράσσελ υπήρξε φιλόσοφος, μαθηματικός, ιστορικός, θεωρητικός της Λογικής, ειρηνιστής και Άθεος. Θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές της αναλυτικής φιλοσοφίας.

Κάντο, όπως ο Κορέα!



Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πλώρη για ένα ονειρικό 38% με τους πολίτες να σιχτιρίζουν με απύθμενο μίσος τους νταβατζήδες των συστημικών ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους. Όλοι αυτοί την Δευτέρα θα βρεθούν μπροστά σε ένα νέο σκηνικό που δεν το βάζει ο νους τους. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιστορική πρόκληση να επαναλάβει τον άθλο του Ραφαέλ Κορέα.Ποιος όμως ήταν και τι κατάφερε ο Ραφαέλ Κορέα;
Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Βέλγιο και διδακτορικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώην υπουργός Οικονομικών του Εκουαδόρ, δύο φορές εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Καθολικός που ασκεί τακτικά τα θρησκευτικά του καθήκοντα: Με αυτό το προφίλ, ο Ραφαέλ Κορέα μάλλον δεν αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό πρότυπο Λατινοαμερικανού αντάρτη. Και όμως, αυτός ο πολιτικός που προέκυψε από τις τάξεις του κοινωνικού κατεστημένου εξελίχθηκε σε μαύρο πρόβατο της διεθνούς οικονομικής ορθοδοξίας με την επιτυχή στάση πληρωμών και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους, το 2008.
Ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2006, επικεφαλής της πολιτικής συμμαχίας PAIS (Χώρα), φιγουράροντας ως «Χριστιανός της Αριστεράς» και οπαδός του «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα».
Ένα από τα κυριότερα συνθήματα της προεκλογικής περιόδου ήταν η μη αναγνώριση του «απεχθούς χρέους» που είχαν συσσωρεύσει προηγούμενα,τυραννικά καθεστώτα του Εκουαδόρ, ώστε να ενισχυθούν τα κοινωνικά προγράμματα για τους φτωχούς και τους ιθαγενείς.
Πράγματι, τον Ιανουάριο του 2007, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Κορέα κάλεσε το ΔΝΤ σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αργεντινής. Δεν προχώρησε αμέσως σε στάση πληρωμών,καραδοκώντας για την πιο ευνοϊκή στιγμή, από την πλευρά του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος. Στο μεταξύ, προετοίμασε το έδαφος ανοίγοντας τη διαδικασία του διεθνούς λογιστικού ελέγχου (audit) του χρέους του Εκουαδόρ, σε συνεργασία με την CADTM και ξένους οικονομολόγους μεγάλου κύρους. Μόνο ύστερα από την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου, ο Κορέα,επικαλούμενος συγκεκριμένες σκανδαλώδεις συμβάσεις των προηγούμενων χρόνων, κήρυξε στάση πληρωμών, τον Δεκέμβριο του 2008. Οι πιστωτές του αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν.
Τελικό αποτέλεσμα: Ο Κορέα πλήρωσε μόλις 35 σεντς για κάθε δολάριο που χρώσταγε η χώρα του.
Βεβαίως, τα προβλήματα της οικονομίας δεν λύθηκαν ως διά μαγείας, ενώ η αντίδραση των ισχυρών συμφερόντων που έθιξε μπορεί να ήταν βραδυφλεγής, παρ’ ολίγον όμως να αποδειχθεί μοιραία. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2010, η αστυνομία κατέβηκε σε απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για νομοσχέδιο που έθιγε συντεχνιακά της προνόμια. Η απεργία εξελίχθηκε σε χαοτικό πραξικόπημα και οργισμένοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Κορέα, ο οποίος τελικά απελευθερώθηκε από επίλεκτες δυνάμεις της προεδρικής φρουράς.

Σήμερα, από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδι, έχεις μια σφαίρα στη θαλάμη. Μην σημαδέψεις τον εαυτό σου...