Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας για τη διαδοχή του Σαμαρά>







Καθώς ο Σαμαράς νιώθει την καυτή ανάσα του Βενιζέλου να πλησιάζει σε απόσταση 2 ποσοστιαίων μονάδων, η Συγγρού ετοιμάζεται να ζήσει τη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών τη Κυριακή 6 Μαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όσο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρονται αποφασισμένοι να εγγυηθούν την ενότητα της παράταξης στην (σχεδόν βέβαια) περίπτωση που ο Σαμαράς περνάει οριακά τον Βενιζέλο, η ακόμη χειρότερα, έλθει δεύτερος.
Η διαδοχή Σαμαρά θα μετατραπεί σε μια μονομαχία Αβραμό-Καραμανλή. Πριν απ' αυτό όμως έχει ήδη μετατραπεί σε μια ακόμη σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ!Θα μπυ πείτε πως είναι δυνατόν να ασχολούνται επισταμένα οι Αμερικανοί με την ΝΔ; Σοβαροί να είσαστε! Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε απίστευτες ποσότητες πετρελαίου και ορυκτού πλούτου, οπότε οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αφήσουν στη τύχη της την άδεια καρέκλα του Αντώνη.
Ο ατρόμητος Αβραμό, αφήνει να εννοηθεί ότι έχει την εύνοια των Αμερικανών ενώ ο Καραμανλής δεν κρύβει τα φιλορωσικά του αισθήματα.
Το ενδεχόμενο ακούγεται σαν εφιάλτης στον στενό πυρήνα του Αντώνη Σαμαρά που αποτελούν ο Γιώργος Μουρούτης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο εξαφανισμένος το τελευταίο διάστημα Χρύσανθος-"οι εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε στις 19 Φεβρουαρίου του 2011"-Λαζαρίδης και ο Κώστας Μπούρας.
Η σχεδόν καταστροφική επιλογή του αρχηγού να εντάξει στις λίστες τον Συμπιλίδη ήλθε σαν συνέχεια μιας διετίας γεμάτη κωλοτούμπες εξαιτίας των οποίων προέκυψαν δύο κόμματα (της Ντόρας και του Καμμένου) τα οποία λεηλατούν τη ΝΔ.
Καμμένος, Ντόρα, Συμπιλίδης αποτελούν προσωπικά επιτεύγματα του Αντώνη Σαμαρά και αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να κάνει ένας πολιτικός αρχηγός για να διαλύσει την παράταξη της οποίας ηγείται.
Ο Καραμανλής μάλιστα δεν κρύβει τη δυσφορία του για την σιγή ασυρμάτου του Σαμαρά στο ακυρωθέν ταξίδι του Πούτιν στο Άγιο όρος.
Παρότι ακούγεται υπερβολή, ο Σαμαράς μετράει μέρες στην εξουσία της ΝΔ. Είναι τόση η οργή των νεοδημοκρατών για την γεμάτη κωλοτούμπες διετία του που ετοιμάζουν ακόμη και διαδηλώσεις στη Συγγρού σε περίπτωση που το αποτέλεσμα παραπέμπει σε γαλάζιο «Τιτανικό»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου