Σάββατο 5 Μαΐου 2012

50 υποψήφιοι εθνοπατέρες και εθνομητέρες τώρα στο σπίτι του Σταύρου Ψυχάρη






Την είδηση έβγαλε πριν λίγο το Fimotro και αφορά τη γνωστή δεξίωση που γίνεται το Σάββατο την παραμονή των εθνικών εκλογών στο σπίτι του Σταύρου Ψυχάρη. Δηλαδή αυτή την ώρα καμιά 50αριά υποψήφιοι εθνοπατέρες και εθνομητέρες συνωστίζονται με τα μάτια ερμητικά κλειστά στο σπίτι του γνωστού εκδότη και σχεδιάζουν (κάθε φορά) τον τρόπο που θα σώσουν την Ελλάδα. Μισό αιώνα μας σώζουν και είδατε που καταλήξαμε. Η αντίστοιχη δεξίωση του 2009 είχε προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο. Τότε η δεξίωση του Ψυχάρη είχε αποκαλυφθεί από το Enimerosi 24 και το NONEWS.

Εκείνη η δεξίωση είχε σχολιασθεί ως εξής από το διαδίκτυο>

Γράφει ο Ζάχος

Μόλις είχαν απολυμάνει τις παλάμες τους απο τις χειραψίες με τον χαμερπή λαουτζίκο.
Η σκόνη απο τις περιοδείες τους στις λαικές γειτονιές, είχε αφήσει τους κόκκους της στα πανάκριβα κοστούμια τους. Ενας μήνας τόσο κοντά στον λαό και με τη Γρίπη των Χοίρων να σέρνεται, δεν είναι παίξε γέλασε.

Αλλωστε και οι πολεμιστές, έχουν ανάγκη την ανάπαυλα, το ξέφωτο της ειρήνης.
Το Σάββατο βράδι λοιπόν, παραμονή εκλογών, ο κος Σταύρος Ψυχάρης, εκδότης μιας εφημερίδας που βρίσκεται σε κυκλοφοριακή κάμψη, έδωσε το καθιερωμένο πάρτυ στην επι της οδού Αναγνωστοπούλου, οικία του. Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο κος Ψυχάρης ήταν περήφανος για την οικουμενική κυβέρνηση που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει στο διαμέρισμά του.

Ας ξεκινήσουμε με τους Πασόκους, μια και οι Δεξιοί είναι ήδη φτυσμένοι απο τον λαό.

Η παρουσία του Κώστα Σημίτη-η Δάφνη, προτίμησε να διαβάσει ένα βιβλίο για βυζαντινές ίντριγκες και δεν τον συνέδευσε-ήταν μάλλον αυτονόητη και δεν αποτελεί έκπληξη. Οπως για παράδειγμα, εκείνη του Κώστα Γείτονα, τον οποίο ο Χριστοφοράκος υπέδειξε σαν αποδέκτη ποσού απο τα μαύρα ταμεία του. Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή, σκέφτηκε ο αεικίνητος Κώστας Γείτονας πρώην υφυπουργός Δημοσίων Εργων του Ακη Τσχοχατζόπουλου και έσπευσε ν απολαύσει τις δροσοσταλίδες που γλιστρούσαν στο ποτήρι με την παγωμένη σαμπάνια.

Εδώ, ο ήρωάς μας, θα συναντούσε τους συντρόφους του στον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα. Είδε για παράδειγμα τον κο Ανδρέα Λοβέρδο, φανατικό Ολυμπιακό και καλό φίλο του κου Σωκράτη Κόκκαλη. Ο κος Λοβέρδος φιλοδοξεί να πάρει στους ώμους του την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος-εμείς δεν πιστεύουμε οτι ο κύριος Παπανδρέου θα του την εγχειρίσει. Θα προτιμήσει μάλλον τον κο Θωμά Μητρόπουλο η τον κο Σάββα Θεοδωρίδη. (Μην ανησυχείτε αγαπητοί μου, δεν θα κουρασθεί ο κος Λοβέρδος-έχει γίνει άλλωστε τόσο ελαφριά η Εξωτερική μας πολιτική.)

Αλλά ας προσθέσουμε μια νότα αισθησιασμού και αρμονίας, καθώς η εκλεπτυσμένη παρουσία της κας Συλβάνας Ράπτη, δεν αφήνει περιθώρια ν αμφισβητήσεις την καλή δουλειά που έχουν κάνει πάνω της οι διδάσκαλοί της: Ο κος Στέφανος Τζουμάκας της δίδαξε τον αγώνα για τον σοσιαλισμό μέσα απο το γνωστό εγχειρίδιό του "Η Επανάσταση και το ταγάρι". Ο κος Σταύρος Ψυχάρης, της δίδαξε τα μυστικά του ρεπορτάζ της Παιδείας, ενώ ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος θα ήτο ο τελευταίος πολιτικός γητευτής της.

"Λούκα,Λούκα...", ακούστηκε το βουητό του πλήθους αλλά δεν ήτο ο γνωστός κύπριος τραγουδιστής του ριάλιτυ, ούτε ο Λουκάς Βύντρα αυτός που έκανε την εμφάνισή του. Ητο η γεμάτη κύρος και γνώση της αριθμητικής εμφάνιση της κας Λούκα Κατσέλη που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. Στο πρόσωπό της οι καλεσμένοι του πάρτυ είδαν αυτοστιγμή την ναυαγοσώστρια της Οικονομίας μας.

Απο τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ εκπροσώπησαν στο πάρτυ του κου Ψυχάρη, η κα Αννα Διαμαντοπούλου και ο κος Θεόδωρος Πάγκαλος των Ιμίων και του Οτσαλάν. Αμφότεροι έδωσαν ένα χρώμα εθνικής υπερηφάνιας στο gala του πρώην διοικητή του Αγίου Ορους.

Εαν νομίζετε οτι θα μπορούσαν ν απουσιάζουν απο το πάρτυ ο λαικός αγωνιστής κος Κώστας Σκανδαλίδης και η "αιδώ Πολυτεχενείο"-"αιδώ Πολυτεχνείο", κα Μαρία Δαμανάκη απατάσθε. Αλλωστε απο το ανάχωμα της Αναγνωστοπούλου η κα Δαμανάκη, -ατάλαντος πολιτική προσωπικότης κατα τ άλλα- διεκδικεί το υπουργείο της.

Φυσικά στο πάρτυ παρευρέθη και ο (παλαιός δημοσιογράφος) κος Πέτρος Ευθυμίου που είχε τολμήσει στο παρελθόν να έχει βλέψεις για τη θέση του κου Ψυχάρη με τις γνωστές συνέπειες: O κος Ψυχάρης του έδειξε το δρόμο για την πολιτική, με αποτέλεσμα να κερδίσει η χώρα μας και να φτωχύνει η Δημοσιογραφία.

Το γεγονός οτι συμμετείχαν ο κος Κατσιφάρας και η κα Αννα Νταλάρα, δεν πρέπει να μας θορυβήσει φαντάζομαι.


Την ξεπεσμένη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησαν οι πρώην υπουργοί, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Παπαθανασίου, Φάνη Πάλη Πετραλιά, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Θοδωρής Ρουσόπουλος και ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου