Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκαν Αθανασόπουλος και Μέργος! Ο Lykavitos είχε προαναγγείλει από χθες την εξέλιξη αυτή...

Τις παραιτήσεις του υπέβαλαν πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικων Γ. Μέργος.

Για τον κ. Μέργο αντικαταστάτρια θα είναι η κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και γνώστης όλων των θεμάτων με την τρόικα.

Για τη θέση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ δεν υπάρχει ακόμη πρόσωπο, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει o Lykavitos.gr με δημοσίευμα του από χθες το βράδυ!

Γράφαμε λοιπόν χθες:


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με το ΤΑΙΠΕΔ και προσωπικά με τον πρόεδρο του κ. Τάκη Αθανασόπουλου.

Αφού είναι προφανές πως μετά την άσκηση δίωξης και εις βάρος του για την υπόθεση της ΜΕΤΚΑ (ήταν Πρόεδρος της ΔΕΗ την επίμαχη περίοδο) και με τόσο βαριές κατηγορίες μάλιστα , το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου (κακούργημα), δεν μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι του ΤΑΙΠΕΔ.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν κυκλοφορούν έντονα οι φήμες το τελευταίο διάστημα, πως δεν θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Καραγιώργη Σερβίας…



(update 18:26) Η επιστολή παραίτησης Αθανασόπουλου


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.

Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.
Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.

Με εκτίμηση
Τάκης Αθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου