Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αποθέματα φυσικού αερίου 991 δις κυβικά μέτρα στο οικόπεδο 12>






Αποθέματα φυσικού αερίου 991 δισ. κυβικών μέτρων στο οικόπεδο 12 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και του Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο ανακάλυψε η Noble Energy.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τα αποθέματα ξεπερνούν τις ανάγκες των εσωτερικών αγορών της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ο CEO της εταιρείας Charles Davidson, δήλωσε σε εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου πως η εμπορική εκμετάλλευση είναι απαραίτητη μέσω των εξαγωγών σε άλλες χώρες. Ο Davidsonχαρακτήρισε το γεγονός ως μία μεγάλη ευκαιρία μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη και στην Ασία αλλά και για βελτίωση των σχέσεων της Κύπρου με τα γειτονικά κράτη. «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ένα καλύτερο πεδίο στην ανατολική Μεσόγειο,» τόνισε προσθέτοντας πως οι έρευνες θα συνεχιστούν.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας σημείωσε πως η ανακάλυψη εχει τεράστια πολιτική και γεο - στρατηγική σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε. και την προώθηση της ειρήνης και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται πως η Κύπρος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση ακόμα 12 αδειών σε άλλα 12 οικόπεδα με τη διορία για την υποβολή προσφορών να λήγει στις 11 Μαΐου.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου