Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ποιοι είναι οι Έλληνες φίλοι του Άντερς Μπρέιβικ;





Παραδέχομαι τα γεγονότα, αλλά δεν παραδέχομαι την ενοχή μου», τόνισε ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ όταν ρωτήθηκε σχετικά από την πρόεδρο του δικαστηρίου Ελιζαμπέτ Άρντζεν.

Οι συνήγοροί του είχαν ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μπρέιβικ θα δηλώσει αθώος και θα ισχυριστεί ότι βρισκόταν σε «νόμιμη άμυνα» απέναντι στους «προδότες» της πατρίδας του.

Ο Μπρέιβικ είπε ακόμα ότι δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα του δικαστηρίου. «Δεν αναγνωρίζω τα νορβηγικά δικαστήρια. Λαμβάνετε εντολές από πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο 33χρονος Μπρέιβικ, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια αυτοαποκαλείται «συγγραφέας».

Μόλις οι αστυνομικοί έφεραν τον Μπρέιβικ στην αίθουσα και του έβγαλαν τις χειροπέδες, εκείνος απηύθυνε ακροδεξιό χαιρετισμό στο ακροατήριο, το οποίο αποτελείται από τις οικογένειες των θυμάτων, επιζήσαντες και δημοσιογράφους. Ο χαιρετισμός αυτός, εξηγεί στο «μανιφέστο» του, αντιπροσωπεύει «τη δύναμη, την τιμή και την πρόκληση απέναντι στους μαρξιστές τυράννους της Ευρώπης».
Ο 33χρονος κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως συγγραφέας στο δικαστήριο και μάλιστα διόρθωσε τον δικαστή όταν είπε ότι είναι άνεργος.

«Αυτό δεν είναι ακριβές, είμαι συγγραφέας», είπε και προσέθεσε ότι άρχισε να γράφει στη φυλακή.

Σας θυμίζουμε ότι στο πολυσέλιδο Μανιφέστο του Νορβηγού δολοφόνου υπήρχε αναφορά για τις διασυνδέσεις του με έλληνες νεοναζί.

Ποιους εννοούσε άραγε ο Νορβηγός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου