Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Επεισόδια δακρυγόνα και πολύ ξύλο στο κέντρο του Βόλου

Δακρυγόνα και τραυματισμοί στο Βόλο για το νερό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Εικόνες που παραπέμπουν σε πόλεις του τρίτου κόσμου εκτυλίχθηκαν το πρωινό της Παρασκευής στο Βόλο, ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για την ψήφιση του νέου Κανονισμού Ύρδευσης, μπροστά από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης.
Με την κατάσταση να πυροδοτείται έντονα τα τελευταία 24ωρα από όλες τις πλευρές και την ψυχραιμία στον βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων να χάνεται εν μέσω ακόμα και εξωθεσμικών δράσεων κυρίως από την πλευρά των στελεχών της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου, το αποτέλεσμα της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης κατέληξε αφενός στην απαξίωση των θεσμών και αφετέρου σε συγκρούσεις πολιτών με αστυνομικές δυνάμεις μέρα μεσημέρι στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Και μπορεί ο νέος Κανονισμός Άρδευσης να υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, σε μια συνεδρίαση όπου κορυφώθηκε η αντιπαράθεση, συνέπεια όμως όλων όσων απαράδεκτων τροφοδότησαν τις εξελίξεις ήταν ο τραυματισμός ενός πολίτη και ενός αστυνομικού, πρωτίστως όμως των ίδιων των θεσμών, που, τόσο στην συνεδρίαση της Παρασκευής, όσο και στην προηγούμενη, κανείς δεν προσπάθησε να προασπίσει, ούτε καν όσοι θεσμικοί εκπρόσωποι παραβρέθηκαν σε αυτές.


Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν, τόσο από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας όσο και από την Δημοτική Αρχή:
Η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας:
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, εναντίον των πολιτών που βρέθηκαν εκεί διεκδικώντας τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψη τους για τα θέματα σχετικά με τη διαχείριση του νερού άρδευσης που σήμερα θα συζητιόταν από το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης.
Καταδικάζει επίσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία ατόμων ιδιωτικής ασφάλειας (σωματοφύλακες) του δημάρχου σε θεσμικές δημόσιες λειτουργίες του Δήμου και των επιχειρήσεών του (συνεδριάσεις) την ίδια στιγμή που ο ίδιος απαγορεύει την παρουσία πολιτών σε αυτές, καταργώντας στην πράξη τον νόμο που ορίζει σαφώς την δημοσιότητα των συνεδριάσεων.
Θεωρούμε αδιανόητο να εξακολουθούν να συμβαίνουν μετά την ετυμηγορία του λαού στις 25 Ιανουαρίου τέτοια περιστατικά ακραίου κρατικού αυταρχισμού σε βάρος κινημάτων πολιτών.
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση των γεγονότων και την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων για αυτή τη κατάσταση, δηλαδή των αστυνομικών ή άλλων υπεύθυνων κρατικών λειτουργών που αυθαιρέτησαν και έδωσαν διαταγή για χρήση χημικών και επίθεση εναντίον των συμπολιτών μας.
Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:
Αποκαρδιωτική, για μια ακόμη φορά, η στάση και η συμπεριφορά της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, αλλά δυστυχώς γι” αυτή και ευτυχώς για την κοινωνία μας το «πάρτι» του μπάχαλου και της βίας τελικά ματαιώθηκε νωρίς.
Όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν στις προσπάθειες να προκαλέσουν και πάλι επεισόδια και να αποτρέψουν έτσι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει στην λήψη απόφασης, όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα με βάση τη δημοκρατική λειτουργία και τη στοιχειώδη λογική, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν έναντι των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα εκείνων, ενός ή δύο, που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο.
Η θλιβερή κομματική και ιδιοτελής εκμετάλλευση από ανεκδιήγητους λαϊκιστές, νέων παιδιών, που βρέθηκαν χωρίς καν να γνωρίζουν το λόγο έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αποδοκιμαστεί από το σύνολο των υγιών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της πόλης.
Η ΔΕΥΑΜΒ, υπό τη σημερινή της διοίκηση, θα συνεχίσει να λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας και όχι για τη διατήρηση των απαράδεκτων προνομίων των λίγων. Ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους και ας συμπεριφερθούν ως σοβαροί και υπεύθυνοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Αν μπορούν βεβαίως…
ΠΗΓΗ: e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου