Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΧΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ!!!


Τη θέση ότι μέσω της εξεταστικής επιτροπής θα διερευνηθεί ο τρόπος υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
Και σημείωσε ότι «ο τρόπος που υπήχθη στο καθεστώς του Μνημονίου είναι πρωτόγνωρος. Όχι για την Ελλάδα, για την όλη την Ευρώπη. Γιατί δεχτήκαμε τα δεσμά του Μνημονίου».
Μιλώντας στον Βήμα FM ο κ. Φίλης ανέφερε ότι «αν κάποιος θέλει να πάει νωρίτερα και να φτάσει μέχρι τον κ. Σημίτη, τον κ. Καραμανλή κλπ. θα μπουν για συζήτηση και αυτά. Η συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή είναι πολιτική συζήτηση, είναι διερεύνηση πολιτικών θεμάτων, δεν είναι ποινική δίωξη».
Μάλιστα, διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ότι δεν προτίθενται να κάνουν ρεβανσισμό. «Θέλουμε να γίνει μια πολιτική συζήτηση, όχι για να δούμε ιστορικά τι έγινε, αλλά με βάση τα πολιτικά συμπεράσματα για το παρελθόν, να θεμελιώσουν μια νέα αφετηρία για το μέλλον», ανέφερε.
Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι: «Οποιοσδήποτε εμπλέκεται, εφόσον προκύψει από τη συζήτηση ότι έχει ευθύνη, θα εξεταστούν οι ευθύνες του οι πολιτικές και μακάρι να’ ρθει ο κ. Βαρουφάκης, αν κληθεί στην Επιτροπή, να μας δώσει την δική του αφήγηση που είναι αξιόπιστη αφήγηση και εγκαίρως διατυπωμένη και δημοσία διατυπωμένη και εμπράκτως διατυπωμένη... Αλλά δεν συμμετέχει στην προετοιμασία του Μνημονίου ο κ. Βαρουφάκης. Ούτε νωρίτερα είχε κάποια σχέση με το Μνημόνιο και για την προετοιμασία να μπούμε στο Μνημόνιο. Μόλις κατάλαβε τι γίνεται, έφυγε.»
Με αφορμή τέλος την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «υπάρχουν μηνύματα ότι είμαστε κοντά στο να υπογραφεί η συμφωνία. Έχω μια αίσθηση πολιτική, που την έχω με βάση τα όσα δημοσίως ακούω και τα όσα πληροφορούμαι σε απλές διαδικασίες. Δεν είναι εμπιστευτικές διαδικασίες. Η αίσθησή μου είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία σύντομα».
www.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου